Top 3 Gamescom games volgens XGN

Article
maandag, 18 augustus 2014 om 17:19
xgn google image
Ons team is terug van de Gamescom en heeft daar veel moois gezien en gespeeld. Welke games vonden zij het allerbest? Hier lees je de drie beste games van de beurs, volgens Hugo, Calvin, Lars en Johan.

Hugo

De grote verrassing voor mij op de Gamescom was een behind closed door hands-on sessie met Shadow Realms, de tijdens de EA persconferentie aangekondigde 4 versus 1-game van BioWare. Deze online actie RPG speelt zo verdomd lekker weg dat ik bijna stijl achterover viel.
Het concept waarin vier spelers het op moeten nemen tegen één Shadow Lord is verfrissend en geeft een nieuwe dimensie aan samenwerken. Niets is wat het lijkt als een door een mens bestuurde Shadow Lord je vijand is, en skills en teamwork zijn belangrijker dan ooit tevoren! Enig minpuntje is het enigszins gestolen 4 versus 1-concept dat we al zagen in Evolve.
Call of Duty is terug! De laatste twee jaar werd de serie een beetje repetitief, maar de nieuwe multiplayer met exoskeleton suits in Call of Duty: Advanced Warfare geeft de gameplay een enorme impuls. Het gaat harder en sneller dan ooit te voren, met nieuwe maps en wapens is Advanced Warfare een game om dit najaar weer volop naar uit te kijken!
Een uniek raceproject van Slightly Mad Studios, de makers van onder andere twee van de betere Need for Speed games van de afgelopen jaren, Shift en Shift 2. Niet alleen is de game grafisch zijn tijd vooruit, de ontwikkelaar gooit het hele concept van een simulatie racegame (zoals we dat bijvoorbeeld kennen uit Forza Motorsport) op zijn kop.
Alle wagens zijn bijvoorbeeld vanaf aanvang beschikbaar, en met de enorme input van de community die momenteel meedenkt en test bij de ontwikkeling (80.000+ mensen), lijkt het spel de ultieme racer te worden.
Plak daar nog eens Oculus Rift ondersteuning aan vast, en je hebt een must-have voor het najaar!
19972

Calvin

Onze Caped Crusader maakt eindelijk zijn opmars naar de nieuwe consoles, en wie kan dit feestje beter in goede banen leiden dan ontwikkelstudio Rocksteady? Niemand, zo blijkt na het tegenvallende 'Arkham Origins'.
De medewerkers van Rocksteady hebben een enorme passie voor DC Comics, Batman en alles wat hiermee samenhangt. Dit voel je gewoon terug als je hun nieuwste titel onder de knoppen neemt. Alles klopt. De stemmen, verhaallijnen, de visuals; alles.

Een nieuwe Batman-kloon als vijand en de komst van de Batmobile zorgen ervoor dat ik niet kan wachten om me opnieuw in het strakke pak van Bruce Wayne's alter ego te persen.
De Franse Revolutie is altijd één van mijn favoriete onderwerpen geweest bij mijn geschiedenislessen op de middelbare school. De musical 'Les Miserables' heeft dit vuurtje alleen nog maar meer aangewakkerd. Groot feest was het dan ook toen ik afgelopen week - met het nieuwe hoofdpersonage Arno - de Notre Dame in Parijs mocht beklimmen.

Het spel is volledig van de grond af aan opgebouwd en heeft een lekker frisse uitstraling, iets wat mede te danken is aan de prestaties van de nieuwe generatie consoles. Je voelt je niet langer onoverwinnelijk door het verwijderen van de traditionele counter-opties uit eerdere games in de serie. Tijdens je klimsessies spring je ook niet meer van de muur weg. Kleine details met grote impact.
Een grote rij met aaneengeschakelde Xbox One's stond klaar om ons een eerste kennismaking te geven met Evolve. Op de vraag wie er graag met het monster wilde spelen, schreeuwde ik bijna voluit: 'JA! Bitte!'. Lana en Stefan namen het - vergezeld van twee dikke Duitsers - tegen me op. Een paar seconden later stond ik in de Arena als bloeddorstige Davy Jones-aanvoelende Kraken.

Oppermachtig. Beter kun je het gevoel dat je krijgt als je speelt met het monster niet omschrijven. Je hebt vier speciale aanvallen, welke je kunt activeren en verbeteren door het transformeren van het monster. Dit doe je door alles in je omgeving op te eten, terwijl je tegelijkertijd de andere vier spelers opjaagt en een Alien-achtige ervaring bezorgt. Awesome!
19973

Lars

Alweer een relatief minimalistische indietitel, die een onuitwisbare indruk op mij heeft achtergelaten. Below mixt gameplayelementen van Spelunky, The Legend of Zelda en Dark Souls, en voegt daar een mysterieus verhaal aan toe dat volledig zonder woorden verteld wordt. Dit was de enige game waarbij ik bijna geneigd was om de console na de demo in mijn tas te stoppen. Wat wil ik die game graag spelen en ontdekken!
Soms kunnen de meest eenvoudige games de beste indruk achter laten. Het idee achter Titan Souls is kinderlijk eenvoudig: jij bent een pixelpoppetje met een boog en één pijl. Deze pijl kun je zo vaak hergebruiken als je wilt, maar daarvoor moet je hem wel steeds oppakken. De game bestaat puur uit eindbazen, en hebben allemaal een zwakke plek die jij moet zien te ontdekken. Oja, na één hit ben je dood, dus begin maar alvast met vloeken.
Als diehard Dark Souls-fan kan ik niet wachten om aan de slag te gaan met Bloodborne. From Software durft genoeg aan de gameplay te veranderen om de game echt een eigen gezicht en feel te geven. Ook is de griezelige setting fantastisch, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de multifunctionele wapens.
19974

Johan

Ik ben een enorm fan van strategiegames, en Civilization behoort naar mijn mening tot de top van dat genre. Tijdens de Gamescom heb ik Beyond Earth mogen zien, en wat ziet die titel er enorm vet uit.
In mijn preview schreef ik al over de nieuwe puntjes vergeleken met de vorige Civilization, maar wat mij persoonlijk is bijgebleven is de manier waarop elke game nu nog onvoorspelbaarder is. Elke keer worden de persoonlijkheden van de verschillende facties aangepast op de beginlocatie, waardoor bijvoorbeeld Amerika in elke game zich anders zal gedragen. Geen enkele game zal hierdoor hetzelfde zijn in Civilization: Beyond Earth.
Nederlands trots uit Rotterdam! In deze MMO duiksimulatie verken jij de wateren van de Cariben op zoek naar vissen, parels, koraalriffen, vliegtuigen en meer.
Wat mij vooral is bijgebleven van mijn drie minuten durende speelsessie tijdens de Gamescom, is de geweldige immersie van World of Diving. Je speelt de game met de Oculus Rift, en met dit apparaat is het net alsof je in de oceaan rondzwemt.
Vissen zien eruit alsof je ze kunt aanraken, zeeplanten springen vrolijk uit de oceaanbodem, en scheepswrakken zien er echt uit en vergaan uit. De perfecte manier om een vakantie naar Aruba vanuit je eigen slaapkamer te beleven.
Deze Franse titel heeft mij echt verbaasd tijdens de beurs. Zoals ik in de preview schreef, lijkt het qua gameplay wel een broertje van XCOM, en qua graphics op de Warhammer-series. Vooral die gameplay, die ik in XCOM al geweldig vond, lijkt ook hier enorm interessant te worden. Steeds moet je een afweging maken of je bijvoorbeeld gaat rennen met een kleine ork, of juist tackles inzet met grote bullebakken. Echt een titel voor mij om in de gaten te houden.

Populair Nieuws