Top 3 aankondigingen van WWDC 2015 - Apple pakt matig uit

Article
door Anoniem
maandag, 08 juni 2015 om 21:56
xgn google image
Apple heeft tijdens de WWDC 2015 een aantal grote aankondigingen gedaan. Wat de beste aanondigingen zijn lees je hier in de top 3 aankondigingen van WWDC 2015.

3. Apple Music

Apple heeft een nieuwe dienst genaamd Apple Music aangekondigd voor Android en iOS. De dienst moet een Spotify-achtige dienst worden, alleen dan veel slimmer. Bij Apple Music kan je nieuwe artiesten ontdekken via Connect, muziek streamen, slimme afspeelijsten zoeken en radio luisteren.
Het grote voordeel van de Apple Music is toch wel de prijs. Apple Music kost 10 dollar per maand, maar een familie abonnement is veel voordeliger. Voor een familie abonnement betaal je 14,99. Je kan met meerdere familieleden (maximaal zes) tegelijkertijd muziek luisteren -in tegenstelling tot Spotify- en de eerste drie maanden gratis proberen.
De prijs en content die je ervoor terug krijgt maakt Apple Music tot de nummer 3 van de top 3 aankondigingen van WWDC 2015. Alles over Apple Music weten, lees dan dit artikel: Apple komt met nieuwe muziekdienst genaamd Apple Music.

2. iOS 9

Op nummer 2 van de top 3 aankondigingen van WWDC 2015 staat iOS 9. iOS 9 gaat veel features krijgen die Android gebruikers al een tijdje hebben, maar dat maakt het niet minder fijn. De grote voordelen van iOS 9 zijn toch wel de Low Power mode, multitasken op de iPad, homekit, een langere batterijduur en een uitgebreidere Apple Pay.
iOS 9 moet sneller, stabieler en vooral veiliger zijn. Apple benoemde veiligheid als een van de sterkste punten in iOS 9. Alles wat je doet via de Apple apps blijft binnen de servers van Apple en wordt niet doorverkocht aan derde partijen. Dit alles maakt iOS 9 de nummer 2 van de top 3 aankondigingen van WWDC 2015
Voor een overzicht met alle nieuwe iOS 9 eigenschappen kan je dit artikel lezen: iOS 9 onthuld door Apple tijdens de WWDC 2015

1. Apple Watch native SDK

Zes weken na de release van de Apple Watch komt Apple met een nieuw Apple Watch SDK (software development kit). Deze SDK moet ervoor zorgen dat je Apple Watch sneller, slimmer en uitgebreider word. Dit is niet alleen goed nieuws voor gebruikers, maar ook voor ontwikkelaars.
Een nieuw SDK betekent dat apps nu direct op de Apple Watch draaien waardoor lange laadtijden verleden tijd zijn. Ontwikkelaars hebben door het nieuwe SDK toegang tot meer functies van de Apple Watch, wat ook weer positief is voor consumenten want hierdoor kan je als consument betere apps krijgen.
De impact van een nieuwe SDK is groter dan dat je nu kan bedenken. Toen de eerste iPhone -samen met de eerste SDK- uitkwam stelde de iPhone nog niet veel voor. Een latere SDK heeft ervoor gezorgd dat de App Store kwam en dat de iPhone zo goed werd, daarom staat de Apple Watch Native SDK op de nummer 1 van de top 3 aankondigingen van WWDC 2015.
Wil je alles weten over de vernieuwde Apple Watch SDK, lees dan dit artikel: Apple Watch krijgt native SDK

Populair Nieuws