De top 11 beste films voor april 2015

Article
woensdag, 01 april 2015 om 13:54
xgn google image
April is de eerste officiële lentemaand van het jaar en dat betekent fluitende vogels, bloeiende bloemen en misschien al op het terras zitten. Maar zelfs als het buiten mooi weer is, dan zijn er nog genoeg toffe films deze maand om je de bioscoop in te lokken.
In de maand april kunnen wij genieten van twee grote blockbuster films uit een bekende franchise. Allereerst gaat het verhaal in het Marvel universum verder met Avengers Age of Ultron, waardoor wij onze favoriete solohelden als Iron Man, Captain America en Thor weer samen zien vechten.
De tweede blockbuster film is Furious 7, die een speciale betekenis heeft gekregen door het overlijden van Paul Walker. Zo had hij slechts enkele scènes voor de film opgenomen, maar dat is opgelost door zijn broers Caleb en Cody als stand-ins te gebruiken en op een later moment het gezicht van Paul digitaal toe te voegen.

Avengers Age of Ultron - 22 april

Wanneer Tony Stark een slapend en vredelievend programma opstart, gaat alles ineens bergafwaarts voor de machtigste helden van aarde. Het superheldenteam van Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye krijgen de ultieme test voor zich, als het lot van de planeet in hun handen ligt. Met de opkomst van de kwaadaardige Ultron, is het aan de Avengers om hem te stoppen om zo zijn slechte plannen tegen te houden. Dit leidt al snel tot ongemakkelijke allianties en onverwachte actie, waardoor een weg ontstaat naar een episch en uniek globaal avontuur.
De cast van Avengers Age of Ultron is goed gevuld met Robert Downey Jr als Iron Man, Chris Evans als Captain America, Chris Hemsworth als Thor, Mark Ruffalo als The Hulk, Scarlett Johansson als Black Widow en Jeremy Renner als Hawkeye. Het team van superhelden krijgt nog verdere hulp van Samuel L. Jackson als Nick Fury en Cobie Smulders als Agent Maria Hill, om gezamenlijk James Spader als Ultron te verslaan, een angstaanjagende technologische slechterik vastbesloten om het menselijk ras te vernietigen.
Onderweg wordt het team geconfronteerd met de komst van twee mysterieuze en krachtige nieuwelingen, namelijk Wanda Maximoff/Scarlet Witch gespeeld door Elizabeth Olsen en Pietro Maximoff/Quicksilver gespeeld door Aaron Tayler-Johnson. Als laatste ontmoet het team een oude vriend in een nieuwe vorm, namelijk Paul Bettany als Vision.

Furious 7 - 1 april

Na het verslaan van Owen Shaw en zijn crew, kunnen Dominic Toretto (Vin Diesel), Brian O'Conner (Paul Walker) en de rest van de crew weer vreedzaam terugkeren naar de Verenigde Staten, om zo hun normale leven weer op te pakken. Alhoewel, Owens oudere broer Deckard Shaw (Jason Statham) komt achter Dom en zijn crew aan, om wraak te nemen voor de dood van zijn broer, waardoor de gehele crew opnieuw in gevaar is.
De cast van Furious 7 wordt geleid door het trio Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson onder leiding van de Maleisische regisseur James Wan. De cast wordt verder aangevuld met bekende gezichten uit de serie, waaronder Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky en Lucas Black. Er zijn daarnaast ook nog een aantal internationale nieuwkomers als Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey en Kurt Russell die de cast compleet maken.
Ierse acteur Domhnall Gleeson, bekend van films als Harry Potter, About Time en Unbroken is deze maand in twee films te zien. Allereerst de thriller Ex Machina, die gaat over een wetenschappelijk experiment met een robot die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. De tweede film is de donkere komedie Frank, die gaat over een band met een mysterieuze zanger, die nooit zijn gigantische papier-maché hoofd afdoet. Het zijn dus twee films die enorm van elkaar verschillen, maar tevens films die je niet mag missen deze maand.

Ex Machina - 30 april

Caleb Smith (Domhnall Gleeson), een programmeur bij een internetzoekmachine gigant, wint een competitie om een week lang te verblijven in het afgelegen landgoed van de briljante en afgezonderde CEO, Nathan Bateman (Oscar Isaac). Bij aankomst komt Caleb erachter dat Nathan hem heeft uitgekozen om het menselijk component te zijn in een Turing Test.
Deze test is bedoeld om de vaardigheden en uiteindelijk het bewustzijn van Nathans laatste experiment te evalueren, namelijk een robot met kunstmatige intelligentie. Het experiment is Ava (Alicia Vikander), een prachtige robot, wiens emotionele intelligentie een stuk hoger ontwikkeld en misleidend lijkt te zijn, dan de twee mannen ooit hadden gedroomd.
Alex Garland, schrijver van films als 28 Days Later en Sunshine, maakt met Ex Machina zijn regiedebuut. De filmcarrière van Garland begon, toen zijn boek The Beach werd verfilmd in 2000 met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Naast films is Garland ook nog actief geweest in de game-industrie, zo heeft hij geholpen met het schrijven van het verhaal voor Enslaved Odyssey to the West van ontwikkelaar Ninja Theory.

Frank - 9 april

De Ierse regisseur Lenny Abrahamson komt na zijn prijswinnende films Adam & Paul, Garage en What Richard Did met een ongebruikelijke komedie, genaamd Frank. In de hoofdrol staat een jonge wannabe muzikant Jon (Domhnall Gleeson), die zich verloren voelt, nadat hij zich aansluit bij een avant-garde pop band. De bandleider is de mysterieuze en raadselachtige Frank (Michael Fassbender), een muzikale genie die zich verstopt in een gigantisch papier-maché hoofd en achter zijn angstaanjagende bandlid Clara (Maggie Gyllenhaal).
In de top 11 beste films voor april 2015 zitten ook drie films die niets met elkaar te maken, behalve dat het uitschieters zijn in hun respectievelijke genre. Zo hebben wij de drama film The Water Diviner met Russell Crowe, die in 1919 in Turkije op zoek gaat naar zijn omgekomen zoons.
Vervolgens kunnen wij dikke maffia actie verwachten in Run All Night met niemand minder als Liam Neeson in de hoofdrol. Om het geheel af te sluiten gaan wij lekker griezelen in It Follows, waar een meisje door een onbekende kracht wordt achtervolgd; een kracht die seksueel is overgedragen.

The Water Diviner - 16 april

In 1915 te midden van de Eerste Wereldoorlog in Europa, verlaten drie jonge broers hun ouderlijk huis op het platteland in Australië, om mee te vechten met de geallieerden in een missie om de Gallipoli Peninsula te veroveren. Vier jaar na de vernietigende Slag om Gallipoli worden de broers Arthur, Edward en Henry Connor als verloren gerapporteerd. Zonder verder nieuws reist hun vader Joshua (Russell Crowe), een boer en roedeloper, af naar Turkije om daar het noodlot van zijn zoons te ontdekken.
Bij aankomt in Constantinopel stuit Joshua op een militaire bureaucratie, waardoor vragen onbeantwoord blijven. Gelukkig krijgt hij hulp van de prachtige hoteleigenaar Ayshe (Olga Kurylenko) en van de Turkse oorlogsheld Majoor Hasan (Yilmaz Erdogan), die een onwaarschijnlijk bondgenoot wordt. Joshua reist door het tragische en door oorlog geteisterde landschap, terwijl hij worstelt met zijn innerlijke vrede en wanhopig vasthoudt aan hoop.
Russell Crowe speelt niet alleen de hoofdrol in The Water Diviner, zo maakt hij ook zijn regiedebuut met deze film. De cast wordt verder aangevuld met Jai Courtney als Lt-Col Cyril Hughes, Cem Yilmaz als Sgt Jemal en Ben O’Toole, Ryan Corr en James Fraser spelen respectievelijk de broers Henry, Arthur en Edward Connor.

Run All Night - 16 april

Geplaagd door zijn verleden is de Ier Jimmy 'The Gravedigger' Conlon (Liam Neeson) een boze dronkenman geworden, die niet met zijn zoon Michael (Joel Kinnaman) kan opschieten. Jimmy is een voormalige huurmoordenaar voor de maffia, waar hij bevriend raakte met zijn baas Sean Maguire (Ed Harris). Maar wanneer Jimmy's zoon Michael een prijs op zijn hoofd krijgt, moet Jimmy het opnemen tegen Sean om Michael te beschermen. Samen nemen Jimmy en Michael het hierdoor op tegen corrupte agenten, huurmoordenaars en de maffia zelf, om zo de avond te overleven.

It Follows - 23 april

In de nasleep van een nacht met een knappe vreemdeling, komt Jay (Maika Monroe) er snel achter dat zij een hele vreemde vloek heeft overgenomen. Waar ze ook heen gaat, ze blijft achtervolgd worden door halfnaakte fantomen, wiens doel het is om haar dood te zien. In wanhoop gaat Jay naar haar jonge zusje (Lili Sepe) en haar loyale groep vrienden toe voor hulp.
Naar mate van tijd komt Jay erachter dat haar enige hoop om aan de dood te ontsnappen, is om met iemand te slapen en zo de vloek door te geven. Maar in achtervolging van de fantomen, die onzichtbaar zijn voor Jay's vrienden, wordt al snel duidelijk dat ze nog maar weinig tijd over heeft. Met de dood nabij, is de doodsbange jonge vrouw verplicht om een moeilijke keuze te maken als zij haar angstaanjagende beproeving wil overleven.
De maand april staat ook in het teken van overleden zangers, wie nu geëerd worden met een film om een deel van hun leven in beeld te brengen. Allereerst is er de Nederlandse film Bloed, Zweet & Tranen, welke uiteraard gaat over André Hazes, wie wordt gespeeld door Martijn Fischer.
Hij speelde al eerder Hazes in de musical Hij gelooft in mij met Chantal Janzen als Rachel Hazes, maar voor de film is dit Hadewych Minis geworden. In de film Jimi All Is By My Side speelt André Benjamin (zanger van OutKast), de bekende gitarist Jimi Hendrix in zijn jaren in Londen, waar hij uiteindelijk ook beroemd is geworden.

Bloed, Zweet & Tranen - 2 april

Bloed, Zweet & Tranen is de eerste bioscoopfilm over het bewogen leven van Nederlandse volkszanger André Hazes. De film belicht in totaal drie belangrijke fases uit het leven van Hazes, die leiden tot emotionele, aangrijpende en humoristische momenten. De eerste fase is de jeugd van Hazes, met daarbij zijn ontdekking op achtjarige leeftijd door Johnny Kraaykamp (Marcel Hensema) op de Albert Cuypmarkt in de jaren zestig.
Het verhaal gaat in de jaren tachtig verder over zijn vriendschap met producer Tim Griek (Fedja van Huêt) en zijn doorbraak met hits als Zeg Maar Niets Meer, Een Beetje Verliefd en Ik Meen ‘t. De laatste fase gaat over de moeizame maanden in 2004, waarin hij net voor zijn dood worstelt met zijn verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat er komen gaat. De vraag is of dé volkszanger van Nederland nog één keer kan schitteren in een uitverkochte Arena.

Jimi All Is By My Side - 23 april

OutKast zanger André Benjamin speelt Jimi Hendrix in een openbarende biografische film van Oscar winnende schrijver en regisseur John Ridley (12 Years A Slave). De film beslaat één jaar tussen 1966 en 1967, waarin Hendrix als een onbekende back-up gitarist speelde in New York's Cheetah Club, om vervolgens een naam te maken in de Londense muziek wereld tot aan zijn Monterey Pop triomf. De film presenteert een intiem portret van de gevoelige jonge muzikant, die op het punt staat een rock legende te worden.
Wij eindigen deze maand met twee films die met name gericht zijn op de jonge vrouwelijke markt. De eerste film The Longest Ride is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks, onder andere bekend van The Notebook en Dear John.
De film gaat over een stierrijder die verliefd wordt op een studente wiens leven een hele andere kant opgaat. De tweede film is Tracers met Taylor Lautner in de hoofdrol, die terechtkomt in de wereld van parkour waarna hij vervolgens te maken krijgt met de Chinese maffia.

The Longest Ride - 9 april

The Longest Ride centreert zich rondom de liefdesaffaire tussen Luke (Scott Eastwood), een voormalig kampioen stierr ijden die op zoek is naar een comeback, en Sophia (Britt Robertson), een studente die bijna van start gaat met haar droombaan in de kunstwereld. Als conflicterende paden en idealen hun relatie test, krijgen Sophia en Luke een onverwachte connectie met Ira (Alan Alda), wiens herinneringen over zijn eigen relatie met zijn geliefde vrouw het jonge koppel weet te inspireren. De film vertelt twee liefdesverhalen verspreid over meerdere generaties en onderzoekt de uitdagingen en de oneindige beloning van eeuwigdurende liefde.

Tracers - 30 april

Cam (Taylor Lautner) is een fietskoerier in New York, waar hij plotseling de prachtige vrouw Nikki (Marie Avgeropoulos) tegen het lijft loopt tijdens één van zijn bezorgingen. Na de ontmoeting gaat Cam achter Nikki aan om erachter te komen dat zij onderdeel is van een parkour groep, wie als groep overvallen uitvoert. Doordat Cam nauwelijks zijn financiën op orde kan krijgen, voegt hij zich bij de parkour groep. Maar nadat de groep een succesvolle overval uitvoert, komt Cam erachter dat de maffia naar hem op zoek is, waardoor een kat- en muisspel ontstaat om te kunnen overleven.