Top 10 tofste Call of Duty easter eggs

Article
maandag, 08 februari 2016 om 17:05
xgn google image
Easter eggs geven een game meer diepgang. Zo worden er parallellen en verwijzingen gemaakt naar andere games, films en gebeurtenissen. Call of Duty, de reeks die ook al meer dan 12 jaar bestaat, is rijk aan deze geheimen. Wij hebben de top 10 tofste Call of Duty easter eggs op een rijtje gezet.
Met de komst van de laatste Black Ops 3 DLC zijn er weer een hoop easter eggs toegevoegd. Maar voordat die immens grote zombiemappen met om elke hoek een geheim er waren, bestonden er in de Call of Duty-reeks al een hoop easter eggs. Daarom zal deze top 10 tofste Call of Duty easter eggs de games voor Black Ops 3 omvatten.

10. Inheemse Ray Gun

Als je in het level Little Resistance, van World at War, de stranden bestormt zou je deze easter egg nooit verwacht hebben. Hoe deze easter egg ooit gevonden is, is een raadsel. Maar als je in de juiste volgorde in de juiste kuilen springt zul je beloont worden met een van de sterkste wapens uit het spel.
Het beeld begint te trillen, stenen beelden komen omhoog en er is een zware inheemse stem te horen. Deze beelden bieden je de Ray Gun aan die erg goed van pas zou komen als je het level op hogere niveaus speelt.
86061 4

9. Verstoppertje met teddyberen

Call of Duty bewijst dat hordes aan ondoden afslaan niet altijd een serieuze zaak hoeven te zijn. In de zombielevels zitten namelijk genoeg easter eggs om een heel boekwerk over te schrijven. Een van de bekendste easter eggs heeft met de iconische teddyberen te maken.
In de World at War zombiemap "Der Riese" moet je het in een faciliteit opnemen tegen zombies. Maar dat is niet de enige game die je daar kunt doen. Zo kan je verstoppertje spelen met teddyberen waarbij je steeds een van deze pluizige beesten moet zoeken. De easter egg zal geactiveerd worden nadat je op een punt buiten de map schiet, waarbij je ook de "Fly Trap"-achievement haalt.
Voor alle locaties en interacties moet je het filmpje hierboven bekijken.
86062 4

8. Zelda

Gedurende de singleplayer missie "Struckdown" van Call of Duty: Ghosts is het mogelijk om toegang te krijgen tot een speciale prijzenkast. Als de speler hierin kijkt zal hij hier een aantal easter eggs tegenkomen. Zo ligt er een diamant in waarop staat: "Prijs voor meeste bosjes kappen en potten breken". Dit is een verwijzing naar de Zelda games waarbij je als link voorwerpen hieruit moet zien te verkrijgen.
In deze kast staan ook nog andere easter eggs in de vorm van prijzen. Deze verwijzen naar de film 2012 en de serie Doctor Who.
86063 3

7. Nuketown

Deze easter egg speelt zich af in Call of Duty Black Ops, voor de Nuketown easter egg van Black Ops 3 moet je bij de special over de tofste easter eggs van Black Ops 3 zijn.
In de originele versie van Nuketown zijn een aantal easter eggs te vinden. Zo krijg je als je binnen 15 seconden de hoofden van alle paspoppen hebt afgeschoten het nummer "Sympathy for the devil" van The Rolling Stones te horen. Hiernaast staan de namen van de hoofdpersonages van de game op de brievenbussen en verandert het populatie aantal dat op het Nuketown-bord te zien is, naar het aantal spelende mensen.
86066 3

6. Casimir Mechanisme

In de Zombiemap "Ascension" zijn een hoop easter eggs te vinden. Maar er is er eentje die overal bovenuit steekt. Deze zeer moeilijk easter egg neemt een hoop tijd in beslag en heeft minimaal 4 mensen nodig. Het doel van deze easter egg is om Gersch te redden, een Russische geleerde, die vast is komen te zitten. In deze easter egg krijg je ook kennis te maken met Samantha Maxis, een van de slechteriken van de zombie modus.
Voor een gedetailleerde uitleg van de easter egg kan je beter het filmpje hierboven kijken aangezien het een hoop moeite kost. Handige bonus na het uitspelen van de easter egg is het verkrijgen van een death machine voor 90 seconden.
86071 4

5. Liederen van de doden

In de Call of Duty reeks zijn meer dan 30 liedjes opgenomen als easter eggs. Een aantal verrassende atmosferische nummers zijn onder andere :
  • Rusty Cage- Johnny Cash, te horen in Mob of the Undead.
  • Undone, te horen in de remaster van Nacht der Untoten.
  • The One, the horen in Shi no Numa.
86076

4. Nuketown II

Nogmaals een Nuketown easter egg, maar dit keer alleen te verkrijgen in Black Ops 2. Als je binnen 1 minuut en 30 seconden de hoofden van alle paspoppen afschiet, kan je klassieke Atari games spelen op het beeldscherm in het midden van de map.
Ook staan er buiten de map vlaggen van de Spetznaz en Black Ops facties die refereren naar de eerste Call of Duty Black Ops.
86079

3. Jumpscares

Alsof het opgejaagd worden door zombies nog niet eng genoeg is, zijn er ook nog een aantal jumpscares toegevoegd als easter egg.
In de zombie map "Origins" (BO2) komt er een jumpscare voor als je met een sniper inzoomt op het bovenste raam van de brandende kerk. Dit zal alleen gebeuren als je een sniper gebruikt.
In de zombie map "Mob of the Dead" is er een feestje aan de gang. Maar het lachen zal je snel vergaan als je met een sniper inzoomt op het vuurwerk.
86084 3

2. Interactief hoofdmenu

Gedurende de singleplayer missie "Struckdown" van Call of Duty: Ghosts is het mogelijk om toegang te krijgen tot een speciale prijzenkast. Als de speler hierin kijkt zal hij hier een aantal easter eggs tegenkomen. Zo ligt er een diamant in waarop staat: "Prijs voor meeste bosjes kappen en potten breken". Dit is een verwijzing naar de Zelda games waarbij je als link voorwerpen hieruit moet zien te verkrijgen.
Als je in Call of Duty: Black Ops in het hoofdmenu komt, dan zie je dat je personage vastgebonden is aan een stoel. Maar wist je dat je uit die stoel kan onstnappen om vrij rond te lopen in de kamer? Om te ontsnappen moet je naar je handen kijken en dan de bijbehorende knoppen indrukken. Op de consoles zijn dit de triggers en op PC is dit de spatiebalk.
Eenmaal vrijgekomen kan je toegang krijgen door een computer in de kamer. Als je op deze computer een van de volgende codes tikt krijg je exclusieve content.
  • 3ARC INTEL - Geeft je alle intel uit de game.
  • 3ARC UNLOCK - Laat je een speciale zombiemap spelen die zich in het Pentagon afspeelt.
  • ZORK - Speelt een op tekst gebaseerde minigame vrij uit de jaren '80.
  • DOA - Speelt een zombies arcademode vrij.
86089 4

1. Ontploffende Aliens

In de Extinction map "Point of Contact" (Ghosts) maak je voor het eerst kennis met de gevreesde aliens, de vervangers van de zombies. Maar dat deze aliens toch niet zo heel vreselijk zijn valt te zien door de volgende easter egg.
Bijna gelijk in het begin moet je een motel verdedigen. Dit motel, met lichtgevende letters op de gevel, is een van de vetste easter eggs die er is. Als je namelijk op de lichtgevende letters schiet en daarmee het woord "LOL" spelt, krijg je kleurige letters in je beeld die aangeven dat de easter egg geactiveerd is.
Voor 2 minuten lang zal elke alien die je om zeep helpt veranderen in een kleine explosie van gouden knuffels. Die knuffels zijn weer gelijk aan de knuffels die te zien zijn in de Nuketown map van Black ops 2.