Top 10 hoogtepunten E3 2014 Ubisoft persconferentie

  De derde persconferentie zit er op en we kunnen tevreden terug kijken op een mooie show. Er werden lekker veel games getoond, en hier en daar werd nog iets nieuws aangekondigd. Wij zetten de tien hoogtepunten op een rij.

  Van Ubisoft wisten we eigenlijk al een hoop. De games die voorbij zouden komen waren een tijdje terug al bekendgemaakt. Assassin's Creed: Unity en Far Cry 4 werden een poosje terug al onthuld en veel games die vorig jaar op de E3 waren aangekondigd kwamen weer voorbij.

  Toch heeft Ubisoft een mooie show weten te maken. Er werden veel trailers en gameplay getoond en alles werd mooi aan elkaar gepraat door Aisha Tyler. We hebben ervan genoten. Sommige dingen waren echter wat toffer dan andere en daarom hebben we een top 10 gemaakt voor jullie gemaakt.

  10. Je dansmoves testen met Just Dance 2015

  Oké, misschien dat de meeste gamers op XGN niet echt zitten te wachten op een nieuwe Just Dance game, maar Just Dance 2015 zag er toch wel netjes uit. Tijdens de persconferentie van Microsoft zagen we ook al een nieuwe Dance Central voorbij komen. Het lijkt erop dat deze twee franchises weer de strijd met elkaar aangaan in een epische dance battle.

  Just Dance 2015 verschijnt op vrijwel alle consoles. Daarmee heeft de dansgame al een streepje voor op Dance Central die enkel voor de Xbox One uit zal komen.

  9. Wedstrijdje opdrukken in Shape Up

  Ubisoft is van plan om gamers fit te krijgen. Niet alleen kwam de uitgever op de E3 met een nieuwe dansgame, ook maakte een fitnessgame zijn opwachting. In Shape Up kun je het tegen iemand anders opnemen, of tegen jezelf als je een vorige sessie opslaat. Vooral dat laatste is handig om je progressie te meten.

  Ubisoft doet een poging fitness leuk te maken en slaagt daar enigszins in. Shape Up ziet er grappig uit en met de kleine wedstrijdjes trek je makkelijk machomannen aan die willen bewijzen dat zij de beste zijn.

  8. Een sombere Tom Clancy's The Division trailer

  Tom Clancy's The Division staat bij ons op de achtste plek. Misschien dat je zo'n vette game niet zo laag verwacht, maar tijdens de persconferentie van Ubisoft werd er nou eenmaal niet veel aandacht besteed aan de titel. We zegen een toffe trailer die goed liet zien hoe somber de zaken ervoor staan in The Division.

  Het was absoluut een toffe trailer, maar er was te weinig nieuws voor een hogere notering. Na de trailer werd nog duidelijk dat Tom Clancy's The Division komt naar de Xbox One, PS4 en PC in 2015.

  7. Aisha Tyler maakt er een mooie show van

  Aisha Tyler was terug dit jaar om de persconferentie van Ubisoft te presenteren. Voorgaande jaren deed ze dit al succesvol, en dit jaar was het niet anders. Tyler maakte goede grappen en hield de vaart er lekker in. De show van Ubisoft werd er een stuk beter door, al kan dat ook gewoon komen omdat we Mr. Caffeine nog in ons achterhoofd hebben.

  6. Een emotioneel verhaal in Valiant Hearts: The Great War

  Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog keert Ubisoft terug naar deze periode met Valiant Hearts: The Great War. De trailer die bij deze downloadbare game getoond werd maakte grote indruk op ons. Zo te zien wordt deze game een erg emotionele rit, en na Telltale's The Walking Dead kijken we daar alleen maar naar uit.

  Valiant Hearts: The Great War komt deze maand nog uit op de PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.

  5. Overal dansen met Just Dance Now

  Ja ja, de tweede keer dat Just Dance in deze top 10 staat. Just Dance Now verdient echter iets meer aandacht om dat met deze app iedere telefoon in een Just Dance machine omgetoverd kan worden. Met de bewegingssensor in je telefoon worden jouw armbewegingen geregistreerd. Iedereen kan dus met elkaar dansen.

  Er is werkelijk geen limiet aan het aantal spelers dat mee kan dansen. Bij een concert kan er dus makkelijk met 2.000 mensen Just Dance gespeeld worden. Met een beetje marketing kan dit een hele rage worden. We hebben hoop voor Ubisoft.

  4. De eerste minuten van Far Cry 4

  Ubisoft begon de persconferentie met een klapper. Meteen konden we kijken naar een trailer van Far Cry 4. Hierin werden we voorgesteld aan de slechterik van de game (de man in het roze pak). Hij blijkt een echte psychopaat te zijn volgens het boekje. De clichés vlogen ons om de oren, maar hij is nog steeds bad ass.

  Deze trailer bleek de eerste vijf minuten van de game te bevatten. 18 november kun je ook de rest van de game spelen. Het verhaal van Far Cry 4 gaat niet goed aflopen, want zoals er tijdens de presentatie gezegd werd: "You're fucked."

  3. Amerika rond racen in The Crew

  Afgelopen E3 werd The Crew aangekondigd, maar veel enthousiasme was er toen niet. Inmiddels heeft de game een flinke opknapbeurt gekregen en staat hij zomaar op de derde plek in deze top 10. The Crew zag er onwijs vet uit en we kunnen niet wachten om heel Amerika door te scheuren.

  Het aantal opties lijkt oneindig, dus we hebben vertrouwen in The Crew. Vanaf 17 juli is er een gesloten bèta op de PC. Andere platformen moeten wachten tot de game uitkomt op 11 november.

  2. Meer beelden van Assassin's Creed: Unity

  We kunnen er niet meer omheen: Assassin's Creed: Unity is een ontzettend coole game. De Franse revolutie komt helemaal tot leven in de game. We zagen in de show een fantastische trailer en daarna ook nog gameplaybeelden. Dit wordt de eerste Assassin's Creed die puur en alleen next-gen is en dat is te zien.

  We maakten kennis met Arno. Deze sluipmoordenaar werd door Ubisoft omschreven als de dodelijkste sluipmoordenaar tot nu toe. Als dat niet tof klinkt weten wij het ook niet meer. 26 oktober kunnen we met Assassin's Creed: Unity aan de slag!

  1. Terugkeer van Tom Clancy's Rainbow Six

  De enige 'verrassing' tijdens de show van Ubisoft was Tom Clancy's Rainbow Six Siege. Er waren al enige geruchten dat Tom Clancy's Rainbow Six Patriots zijn opwachting zou maken, maar de game pakte toch iets anders uit. Er werd meteen gameplay getoond van een multiplayer modus.

  Wat je zag was 5 vs. 5 multiplayer waarbij Team Raven en Team Rogue tegen elkaar streden. Het ene team bestond uit terroristen en het andere team uit SWAT agenten. De agenten moesten een gijzeling stoppen. Hier was veel teamwork voor nodig. Tom Clancy's Rainbow Six Siege zag er indrukwekkend uit en is absoluut het hoogtepunt uit de persconferentie van Ubisoft.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.