Top 10 hoogtepunten E3 2014 Microsoft Xbox persconferentie

Article
maandag, 09 juni 2014 om 22:43
xgn google image
Microsoft heeft als eerste afgetrapt bij de E3-persconferenties en de Amerikaanse uitgever had nogal wat goed te maken. Vorig jaar stond voornamelijk in teken van de Xbox One en wat het apparaat op het gebied van media te bieden heeft. Dit jaar moeten ze de gamers weer in hun armen sluiten, is ze dat gelukt?
Voor de persconferentie waren er al een hele hoop geruchten over games die mogelijk getoond zouden worden; Ryse 2, Forza Horizon 2, Halo 5, een remake van Battletoads, een nieuwe game van Platinum Games. Sommige passeerden inderdaad de revue, andere weer niet.
Een ding was in ieder geval zeker: Microsoft heeft zich weer helemaal op de gamers gericht, met korte praatjes en vooral veel games die snel achter elkaar werden getoond. Maar wat waren nou de tien hoogtepunten van de presentatie van Microsoft? Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet!
10 id xbox 2538

10: ID@Xbox: Microsoft goes indie

Microsoft had vooral nog een appeltje te schillen met Sony's indie-programma, want als er vorig jaar een grote nederlaag voor Microsoft was, dan was het wel op dat gebied. Het indie-programma van Microsoft begint nu eindelijk te lopen, met een hoop verschillende ontwikkelaars en soorten games. Zo zagen we Woolfe: The Red Hood Diares, een 2D-game die wel wat weghad van Alice: Madness Returns, en Hellraid, een game van de ontwikkelaar van Dark Messiah: Heroes of Might and Magic.
9 crackdown 2539

9: Crackdown is terug!

Er was al een gerucht gaande dat de game getoond zou worden, en inderdaad kwam Crackdown als allerlaatste toch nog langs. Helaas werd er geen gameplay getoond, maar wel een trailer waar een baas uit de onderwereld wel heel extreem aan zijn einde komt. Wanneer de game uitkomt, is nog niet duidelijk en eigenlijk is er nog helemaal niks over bekend, maar Crackdown is terug!
8 forza horizon 2 2540

8. Forza Horizon 2 door de bocht

Net zoals Crackdown waren er al sterke gerucht dat Forza Horizon 2 aanwezig zou zijn in de Microsoft-presentatie en weer waren de geruchten helemaal correct. De game komt 30 september uit en zal een flink aantal auto's kennen, namelijk tweehonderd stuks. En niet alleen zal de game weer helemaal open wereld zijn, maar ook in 1080p. Racefans kunnen dus niet alleen hun lol op met Forza 5, maar binnenkort ook met Horizon 2.
7 project spark 2541

7. Project Spark met Conker

Ben jij ook zo iemand die altijd maar weer zin heeft in een andere game en eigenlijk wel eens in de schoenen wil staan van een ontwikkelaar om zelf je gang te gaan? Dat kan binnenkort, want Microsoft toonde Project Spark, waar je zelf games mee kan maken. Niet alleen simpele schaakgames, maar ook platformers, third-person shooters, fighters en noem het maar op. En de echte liefhebber kan ook nog eens zijn eigen Conker-game maken!
6 inside 2643f1637592484

6. Zombiegame 'Inside' van de maker van Limbo

De conferentie was ook het moment voor ontwikkelaar Playdead om zijn nieuwe game, Inside, te tonen. De ontwikkelaar kennen we van het prachtige Limbo, dat vriend en vijand verraste en tal van prijzen won.
Die game was heerlijk depressief en lijkt niet anders te worden. Inside zal net zoals Limbo een 2D-platformer zijn, waar de speler de enige lijkt te zijn die is ontsnapt aan een samenleving waar iedereen als een zombie rondloopt. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend, maar we hebben er zin in!
5 assassin s creed unity 2543

5. Assassin's Creed: Unity op Xbox One

Naast de enorme titel The Division toonde Ubisoft nog een andere enorme game bij Microsoft, namelijk Assassin's Creed: Unity. Het eerste wat opviel is de sprong in grafische kracht die de serie heeft gemaakt. Unity is immers de allereerste Assassin's Creed die enkel en alleen voor de PC en de nieuwe consoles is gemaakt. Daarnaast werd ook de 4 player co-op getoond, wat een heel scala aan nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt.
Microsoft en Ubisoft slaan de handen in een om content van Ubisoft games zoals The Division en Assassin's Creed: Unity als eerste naar Xbox te brengen!
4 sunset overdrive 2544

4. Sunset Overdrive: keihard en razendsnel!

Naast de wat grimmige games van Ubisoft was er tijdens de presentatie ook ruimte voor een meer kleurrijke game. En Sunset Overdrive zorgde daar zeker voor. De game wordt gemaakt door dezelfde ontwikkelaar als Ratchet & Clank en dat is gelijk te merken aan de bizarre wapens die het hoofdpersonage met zich meesleept. De game is razendsnel, ziet er bizar uit en lijkt zich volledig te focussen op het vermaken van de speler, een mooie combi.
3 evolve 2545

3. Evolve beta exclusief voor Xbox One

Een van de meest geanticipeerde games op het gebied van co-op is toch wel Evolve. Deze game van de makers van Left 4 Dead werd begin 2014 getoond en gooide al gelijk hoge ogen. Op de conferentie werd een trailer getoond, inclusief in-game beelden, en die zag er zeker tof uit. Deze herfst zal er een open beta zijn, maar Microsoft heeft deze troef in handen, want de beta voor deze multiplatform game is exclusief voor de Xbox One.
2 rise of the tomb raider komt herfst 2015 2707

2. Rise of the Tomb Raider komt herfst 2015

Vorig jaar zagen we het ook bij Halo. Een figuur dat gewaden droeg en waar we niet goed van zagen wie het was. Dit was ook het geval met Lara Croft. Ze liep in het donker, deels onherkenbaar. Tot ze plots haar capuchon afdeed waarna we haar zagen. De game is ontwikkeling bij Crystal Dynamics en staat voor de herfst van 2015 op de agenda. In de trailer zagen we Lara wederom aan het werk met een boog. Ook was ze in gesprek met een psychiater.
1 halo master chief collection 2547

1. Geen Halo 5 maar Halo Master Chief Collection voor Xbox One

Waar eigenlijk iedereen Halo 5 en/of de Anniversary Edition van Halo 2 verwachtte, had Microsoft daar toch een ander antwoord op. Want niet alleen de Anniversary Edition voor Halo 2 werd getoond, maar een heel pakket van Halo: Combat Evolved tot en met Halo 4 voor de Xbox One. De engine is hetzelfde gebleven, maar ontwikkelaar 343 Studios heeft de games in HD omgetoverd in 1080p én 60 fps.
Daarnaast pakt Microsoft vooral uit voor de multiplayer-fans, want er zullen maar liefst 100 multiplayers-maps beschikbaar zijn en dedicated servers. Fans van de serie kunnen de Halo Master Chief Collection oppikken vanaf 11 november en krijgen daarbij ook nog eens toegang tot de multiplayer beta van Halo 5.