Top 10 Batman schurken - Compleet gestoorde vijanden

Article
maandag, 22 juni 2015 om 14:27
xgn google image
Batman. Geen enkele andere superheld heeft het aan de stok met zoveel opvallende slechteriken. Van psychiater Hugo Strange tot massamoordenaar Victor Zsasz: Gotham City wordt door allerlei losgeslagen figuren bedreigd. Helemaal met Arkham Knight in aantocht. Daarom een top 10 van de meest gestoorde Batman schurken in de Arkham games!

10. De Riddler

Edward Nasthon (of Nigma, aangezien E. Nigma leuk op de voordeur staat) is een van de grootste criminele meesterbreinen in Gotham.
Hijzelf is zich daar maar al te goed van bewust, nu alleen de rest van de wereld nog. Hoewel hij extreem intelligent is, wil de Riddler namelijk obsessief bewijzen dat hij slimmer is dan anderen, vooral Batman.
Daarom daagt hij Batman uit door speciale trofeeën te verstoppen, de Dark Knight raadsels voor te leggen, gijzelaars in dodelijke valstrikken te plaatsen en (in Arkham Knight) speciale racebanen voor de Batmobiel te bouwen.
De Riddler laat in alle grote Arkham games van zich horen en is daarmee een van de meest vastbesloten Batman schurken. Zijn ultieme doel: Batman vernederen en zijn ware identiteit ontdekken. De held is hem echter altijd te slim af, tot frustratie van de Riddler.
72042

9. Hugo Strange

Net als de Riddler is Hugo Strange een bijzonder intelligent personage dat geobsedeerd is door Batman. Strange is echter net iets gestoorder: in Arkham City wil hij Batman zelfs vervangen door alle criminelen in Gotham massaal te executeren.
Ook schijnt hij zelf een Batmankostuum in zijn kast te hebben hangen, zodat hij de plek van de Dark Knight kan innemen als hij deze eenmaal verslagen heeft.
Het griezeligste aan Strange is dat hij zowel ziekelijk gefascineerd is door de superheld, maar slim genoeg is om uit te vinden dat Batman en Bruce Wayne dezelfde persoon zijn. Daarmee is hij een van de weinige Batman schurken die de ware identiteit van de superheld kent.
Na de gebeurtenissen in Arkham City lijkt het er alleen niet op dat hij in Arkham Knight zal terugkeren.
72043

8. Calendar Man

Deze crimineel geeft ‘planning’ een hele nieuwe betekenis. Julian Gregory Day (zijn naam is een verwijzing naar zowel de Juliaanse als de Gregoriaanse kalender) is een van de vreemdere Batman schurken.
Hij pleegt zijn misdaden namelijk tijdens feestdagen en zorgt ervoor dat hij altijd voor de gelegenheid gekleed is.
In Arkham City kun je Calendar Man bezoeken in een cel. Wanneer je op bepaalde feestdagen langskomt, haalt hij herinneringen op aan misdaden die hij op zulke dagen gepleegd heeft.
Alle vrouwen zijn hierbij gewaarschuwd: Calendar Man is een hele slechte Valentijnsdate.
72044

7. Two-Face

Voormalig openbaar aanklager Harvey Dent was ooit een van Batmans grootste bondgenoten. Een incident in de rechtbank, waarbij een gangster zuur in zijn gezicht gooide, maakte in één klap een einde aan dat bondgenootschap.
Naast hevige brandwonden op zijn halve gezicht kreeg Harvey namelijk ook last van een gespleten persoonlijkheid, waardoor hij veranderde in Two-Face.
Zijn ‘slechte’ helft is woest en moorddadig, terwijl zijn ‘goede’ helft redelijker en geduldiger is. Daarom gebruikt Two-Face zijn munt (waarvan een helft ook beschadigd werd tijdens de zuuraanval) om beslissingen te nemen, bijvoorbeeld of hij iemand spaart of doodschiet.
De enige reden dat hij niet hoger op deze ranglijst van gestoorde Batman schurken staat, is omdat de goede kant van Two-Face hem nog enige zelfbeheersing geeft.
72045

6. Killer Croc

Als je dacht dat eczeem vervelend was, heb je Killer Croc nog nooit gezien. Voormalig worstelaar Waylon Jones werd geboren met een genetische huidziekte, die hem steeds meer op een krokodil doet lijken naarmate hij ouder wordt.
Daardoor is Killer Croc fysiek gezien een van de sterkste Batman schurken. Ook wat zijn geest betreft wordt Croc steeds dierlijker.
Om die reden heeft Jones dan ook weinig respect voor mensen. Sterker nog, hij is niet vies van mensenvlees: zo is Aaron Cash (een bewaker in Arkham Asylum) zijn linkerhand verloren door toedoen van Croc.
Het feit dat Croc vooral instinctief handelt en altijd op zoek is naar iets te eten maakt hem voorspelbaar, maar ook erg gevaarlijk. Hij is tevens een van de weinige Batman schurken op deze lijst die je in alle grote Arkham games kunt zien (in Arkham City was hij een easter egg).
72046

5. Firefly

Firefly, oftewel Garfield Lynns, is een pyromaan die gewond raakte door een brand die hij zelf aanstak. De brandwonden op meer dan negentig procent van zijn lichaam gaan echter verscholen achter een vuurbestendig pak, compleet met jetpack en vlammenwerper.
Het enige waar deze vijand van Batman in geïnteresseerd is, is zoveel mogelijk verbranden. Gebouwen, mensen, bruggen… als hij het in lichterlaaie kan zetten of opblazen, is hij tevreden. Onder de Batman schurken is Firefly dus een van de vernielzuchtigste.
72047

4. Harley Quinn

Het zelfbenoemde vriendinnetje van de Joker en een voormalig psychiater. In Arkham Origins werkte Harleen Quinzel in de Blackgate-gevangenis, waar ze de Joker voor het eerst ontmoette.
Ze werd al snel verliefd op hem en werd zijn partner, zowel in de liefde als in de misdaad.
Harley Quinn, zoals ze zichzelf sindsdien noemt, doet alles om de Jokers goedkeuring te krijgen. Vaak leidt dit tot het plegen van moorden, diefstallen en andere misdaden.
Haar motivatie, in tegenstelling tot die van de meeste andere Batman schurken, is dus liefde. Dat maakt haar alleen niet minder dodelijk, helemaal aangezien ze in Arkham Knight op wraak zint.
72048

3. De Mad Hatter

Als het om gestoorde Batman schurken gaat, mag hypnotiseur Jervis Tetch niet ontbreken. Hij heeft zijn titel ‘Mad Hatter’ absoluut verdiend: Tetch is namelijk zo geobsedeerd door Alice in Wonderland, dat hij echt denkt dat hij de gekke hoedenmaker uit dat verhaal is.
Die obsessie beperkt zich niet alleen tot een voorliefde voor hoeden: de Mad Hatter heeft meerdere meisjes (waarvan hij denkt dat ze Alice zijn) ontvoerd voor zijn theekransjes.
Tetch kan ondanks zijn waanzin nog steeds mensen hypnotiseren, vooral dankzij een hypnoseapparaat in zijn hoed. Omdat hij dol is op unieke hoofdmode, hoopt hij ooit Batmans masker te bemachtigen.
72049

2. Viktor Zsasz

Het enige dat griezeliger is dan een massamoordenaar, is een massamoordenaar die gelooft dat hij zijn slachtoffers een plezier doet.
Viktor Zsasz ziet levende mensen namelijk als zombies, die een leeg en betekenisloos leven leiden. Door hen te vermoorden, hoopt Zsasz hen te ‘bevrijden’. Van alle Batman schurken is hij misschien wel de moorddadigste: hij heeft een constante drang om anderen te doden.
Als dat nog niet gestoord genoeg is: na elke moord die Zsasz pleegt, gebruikt hij een mes om zijn nieuwste slachtoffer in zijn eigen huid te turven. Deze meedogenloze crimineel houdt ook een plekje vrij voor Batman, mocht hij er ooit in slagen om de Dark Knight om te brengen.
72050

1. De Joker

Het is geen verrassing dat Batmans aartsvijand op nummer 1 staat: de Joker is zo gestoord dat niemand weet wat hem precies mankeert. Of hij is juist helemaal niet gestoord, aangezien hij prima in staat is grote plannen te verzinnen en mensen te manipuleren.
Wat er in het hoofd van deze koning der Batman schurken omgaat, is net zo’n mysterie als zijn verleden.
Wat wel duidelijk is, is dat de Joker geen problemen heeft met het vermoorden van onschuldigen, het opblazen van wolkenkrabbers en anderen voor morele dilemma’s plaatsen.
Zelfs Harley Quinn en zijn eigen mannen zijn niet veilig voor zijn grillen: de Joker kan het ene moment vriendelijk en het volgende moment moorddadig zijn.
Voor de nummer 1 op deze lijst van Batman schurken is Gotham een enorme kermis en het leven één grote grap.

Populair Nieuws