Top 10 beste Xbox Series X games

Article
zondag, 21 februari 2021 om 12:00
the mediumf1609345562
De Xbox Series X ligt al een tijdje in de schappen en staat intussen te schitteren in menig kamer. Microsoft heeft de nieuwe generatie misschien wel zonder een echte line-up ingeluid, maar inmiddels zijn er toch wel wat toppers op het platform te vinden. Wij brengen je de top 10 beste Xbox Series X games.
Microsoft hanteert net even een wat ander beleid dan Sony. In tegenstelling dan de PlayStation 5 games die exclusief voor die generatie verschijnen, wil Microsoft graag alle Series X games ook nog voor de Xbox One bezitters beschikbaar hebben. Het gevolg hiervan is dat veel games met Smart Delivery werken of simpelweg twee releases krijgen, een voor elk Xbox platform. Daarom bestaat deze lijst uit games die in ieder geval op de Series X speelbaar zijn en daar voordelen op hebben, zoals verbeterde graphics, kortere laadtijden en meer.

10. The Medium

Om de lijst af te trappen beginnen we met The Medium. Deze game van Bloober Team geeft je een medium onder de knoppen dat op pad gaat in twee werelden tegelijk: de echte en de spirituele tegenhanger hiervan. Door slim te werk te gaan in beide werelden kan je dingen zien dat anderen niet zien en kom je erachter dat alles een andere, duistere kant heeft.
De game laat je op momenten als een ware detective te werk gaan, maar breng gelijktijdig een scala aan momenten waarin je nekharen overeind gaan staan. De mix van stealth, avontuur en psychologische horror in The Medium is er een om van te smullen en daarbij kent de Series X versie een aantal toffe voordelen. De game is namelijk Enhanced for Series X/S en ziet er op deze platformen net even wat beter uit dan de vorige generatie consoles. Denk aan een hogere framerate en het gebruik van verbeterde graphics om die enge momenten nog net even wat intenser te maken. Daar mee is het een game om zeker eens te spelen op Xbox Series X.
The Medium is onderdeel van Xbox Game Pass en kun je dus gratis spelen als je een abonnement op de dienst hebt.
devil may cry 5 special edition 4f1605702458

9. Devil May Cry 5 Special Edition

Dante, Nero en V zijn terug op de Xbox Series X. In de speciale editie van Devil May Cry 5 krijg je het drietal weer onder de knoppen in hun strijd tegen de demonen. De game is lekker intens en houdt je van begin tot het eind vermaakt doordat demonen aan alle kanten op je af komen. Daarbij is de humor in de game lekker donker. Als je dacht dat Devil May Cry 5 er al geweldig uitzag, dan kun je je lol op met deze speciale versie van de game. Devil May Cry 5 overtreft namelijk alles uit de vorige versie op de nieuwe generatie consoles van Microsoft.
Snelle actie, combo’s en de donkerrode kleur van demonenbloed zien er nog beter uit op de Xbox Series X, door het gebruik van ray tracing en een heerlijk hoge framerate. De wereld ziet er dus een stuk gelikter uit en glijdt nog soepeler over je scherm. Het is een aangename toevoeging op deze game die helemaal om het zo stijlvol als mogelijk in elkaar slaan van vijanden. Als bonus kun je in de game ook nog aan de slag met een speciale versie van het verhaal met Vergil. Wat wil je nog meer?
the falconeerf1613662419

8. The Falconeer

Over vogels gesproken: The Falconeer laat je ook met een vogel aan de slag gaan. De actievolle open-wereldgame zit boordevol luchtgevechten en verkenningstochten in de wereld van The Great Ursee. Als The Falconeer ga je de strijd aan om ofwel het verleden en alle slechte keuzes daarin te behouden, ofwel de wereld een betere plek proberen te maken. Welke van de twee groepen steun jij?
The Falconeer kan gezien worden als een vliegtuig game, maar dan met een vogel. De unieke elementen in de game laten je de strijd voeren zoals nog nooit te voren, namelijk op een valk die door middel van donder zijn wapens oplaadt. Vlieg je te dicht bij die donder, dan heb je een probleem. Verder laat de game je gebouwen en schepen bombarderen en intense gevechten tegen andere falconeers voeren in de lucht. Een game om zeker eens te spelen, vooral door de geweldige framerate en toffe, cartooneske graphics die je voorgeschoteld krijgt.
The Falconeer is onderdeel van Xbox Game Pass en kun je dus gratis spelen als je een abonnement op de dienst hebt.
gears tacticsf1578409731

7. Gears Tactics

Microsoft is met Gears even een zijpad ingeslagen. Gears Tactics is namelijk niet zoals de traditionele Gears games een third-person shooter. In plaats daarvan bekijk je de game nu van bovenaf en moet je tactisch te werk gaan. Gears Tactics geeft je een aantal eenheden tot je beschikking om zo missie voor missie de Locust een stap voor te zijn. Alleen met tactische keuzes, de speciale vaardigheden van je teamgenoten en een gezonde dosis geduld kun je je missies overleven. Tussendoor is er genoeg tijd om de ene na de andere Locust een extra gat tussen zijn ogen te schieten.
Gears hoort thuis op elke Xbox en dat geldt voor Gears Tactics ook. Hoewel de game niet direct voor de console verscheen is deze uiteindelijk toch van een release op de console voorzien. En dat is helemaal terecht, want Gears Tactics speelt heerlijk weg op de platformen van Microsoft. Alles ziet er daarbij gelikt uit en de variatie in missies zorgt ervoor dat je je nooit verveelt.
Gears Tactics is onderdeel van Xbox Game Pass en kun je dus gratis spelen als je een abonnement op de dienst hebt.
immortals fenyx risingf1615542255

6. Immortals Fenyx Rising

Als je Assassin’s Creed al tof vond en een neusje hebt voor de Griekse mythologie, dan is Immortals: Fenyx Rising om van te smullen. De game laat je als Fenyx de goden bevrijden uit de klauwen van Tartaros. Hij is uit zijn cel gebroken en heeft het eiland van de Griekse goden compleet naar zijn eigen hand gezet. Als enige die Tartaros kan stoppen ga je op pad en neem je het op tegen minotaurussen, cyclopen en meer mythologisch gespuis. De goden helpen je telkens met hun krachten en je trouwe arend vliegt elke stap van je avontuur met je mee.
Het hele avontuur van Fenyx is speciaal op de nieuwe generatie consoles voorzien van een grafisch beter jasje en een hogere framerate. Daarbij kun je verder zien en dat betekent dat je gerichter te werk kunt gaan in de telg van Ubisoft. De vele lichteffecten die de game rijk is, doen nog een schepje bovenop het al tof uitziende grafische jasje en de zwarte humor tussen de goden is om van te smullen. en dan hebben we het nog niet eens over de puzzels die soms uitdagend zijn, maar je altijd op je eigen tempo laten brainstormen.
yakuza like a dragonf1604493199

5. Yakuza Like a Dragon

SEGA bracht ons in 2020 al de nieuwe Yakuza game, Like a Dragon. De game ziet er al gelikt uit op de Xbox One, maar oogt en speelt nog beter op de Xbox Series X. Yakuza Like a Dragon laat je spelen als Ichiban Kasuga, die voor dood is achter gelaten. Hij is een laaggeplaatste Yakuza-soldaat en baant zich langzaam een pad naar de top van de Yakuza. Het moderne Japan is de setting waarin je met je knuppel en andere wapens op pad gaat in de RPG. Tussendoor krijg je toffe actie, een spannend verhaal en talloze gekke zijmissies voorgeschoteld die geen moment vervelen.
De straten van Japan zitten vol gespuis en dat is heerlijk voor de vechtersbaas die je bent. Samen met een groepje anderen kies je een specifieke rol, waaronder een kok en een breakdancer om zo vijanden op een unieke manier in elkaar te slaan. Intussen ontvouwt zich een ijzersterk verhaal, dat je uitdaagt en elke stap van je avontuur weet te vermaken!
hitman 3 reviewf1611072748

4. Hitman 3

Agent 47 is voor het laatst in de Hitman trilogie terug met een nieuwe scala aan opdrachten. Er zijn nieuwe doelwitten en daarbij horen nieuwe manieren om ze uit te schakelen. Reis de wereld over en schakel de meest belangrijke doelwitten uit de carrière van Agent 47 uit. Hoe je dat doet, is helemaal aan jou. Kies je voor een persoonlijke aanpak of besluit je stilletjes van veraf toe te slaan? Hoe dan ook, de conclusie van The World of Assassination trilogie is nabij, maar eindigt niet voordat er flink wat bloed vloeit.
Hitman 3 biedt niet alleen nieuwe contracten op nieuwe plekken, maar laat je ook smullen van de meest gedetailleerde omgevingen. De game geeft je daarbij ontzettend veel vrijheid om te doen en laten wat je wil. Hou wel één ding in de gaten, als je de fout in gaat is het meestal zo dat er tientallen wapens op je gericht staan. Wees dus voorzichtig als je op missie gaat of je doelwit verandert in een jager en jij eindigt in de goot. Hitman 3 is spannend, vermakelijk, tof, uitdagend en intens. Boven alles is dit een game die je zeker moet spelen op de Xbox Series X.
little nightmares 2f1612205274

3. Little Nightmares 2

Aan het begin van de top drie Xbox Series X games vinden we Six terug, maar dit keer niet in de hoofdrol. Ze wordt in Little Nightmares 2 geleid door Mono, een klein jongetje met een zak over zijn hoofd. Er wachten allerlei gruwelen in het donker als je aan je tocht begint naar de Pale City. Ontdek wat de mysterieuze Signal Tower voor geheimen verborgen houdt en waarom de mensen in de Pale City verdwenen zijn. Pas wel op, want een klein foutje en je bent voor altijd een inwoner van de stad.
Je reis in Little Nightmares begint met een klein beetje spanning en wat uitdagingen op platform en puzzelgebied. Gaandeweg je Mono en Six verder door de wereld begeleidt, wordt de wereld steeds duisterder, verandert alles van eng naar ronduit luguber en neemt het gevaar telkens toe. De spanning is om te snijden in de game en je zit dan ook de hele tijd op het puntje van je stoel. Dit komt niet alleen door het grafische jasje dat een intens enge sfeer neerzet, maar ook door de ijzersterke soundtrack die elk moment nog enger maakt!
assassins creed valhalla gets new river raids mode in tomorrows title update 1613421741941f1613463249

2. Assassin’s Creed Valhalla

De laatste game in de Assassin’s Creed franchise liegt er niet om. Volg Eivor en haar crew meedogenloze Vikingen op haar reis door Engeland. Het doel is helder: heel Engeland veroveren en zo je nieuwe thuis veiligstellen. De manier waarop je dat moet doen, is minder makkelijk. Door slim met allianties om te springen, dorpen te plunderen en telkens je vijanden een stapje voor te zijn kun je Engeland voor je winnen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles kort en klein te slaan en zo alles en iedereen voor je te laten buigen.
Welke manier je ook kies, een ongerept Engeland wacht op je en de immens grote wereld zit boordevol geheimen, missies, mooie plekken om te ontdekken en meer. Op de Xbox One is dat al een genot, maar op de Series X is het een waar feest. De lichteffecten in de game liegen er namelijk niet om en de verhoogde framerate doet vermoeden dat ook de bijlen in de game wat scherper gemaakt zijn. Alles glijdt ontzettend soepel over je scherm op de console, waardoor je alleen maar meer actie wil!
black ops cold war leaksf1602423433

1. Call of Duty Black Ops Cold War

Op nummer één komt Call of Duty Black Ops Cold War voorbij. De Call of Duty franchise heeft er nog nooit zo gelikt uitgezien als deze parel van een game. Met een nieuwe verhaallijn en een uitgebreide multiplayer modus kun je weer naar hartenlust aan de slag met spectaculaire actie in de game. De nieuwe opties van de Xbox Series X maken die ervaring alleen maar toffer, wat vooral in de multiplayer modi van de game tot uiting komt.
Speel samen of tegen elkaar in de multiplayer modi van de game of neem het op tegen een horde hongerige zombies. De game gaat binnenkort Seizoen 2 in die over een paar dagen Zombies toevoegt aan de game. Samen tegen de ondoden strijden is en blijft toch iets heerlijks om te doen. Verder is de multiplayer van de game natuurlijk altijd in beweging met nieuwe maps, wapens en meer en dat maakt dit de beste game om momenteel op Series X te spelen!