Top 10 beste Netflix series van 2018 tot nu toe

  Het is hoog tijd om de beste Netflix series van dit jaar op een rij te zetten. Het is namelijk alweer herfst en er zijn veel goede shows verschenen. Dit zijn daarom de beste Netflix series van 2018 tot nu toe!

  Netflix

  Netflix wordt alleen maar groter en krijgt alleen maar meer series. 2018 heeft ook weer een scala in petto en een flink deel daarvan hebben we al mogen aanschouwen. Dit zijn de tien beste Netflix series van 2018 die tot nu toe uitgebracht zijn. We hebben het niet over nieuwe seizoenen, maar echt nieuwe series.

  10. The Rain

  Het is inmiddels zes jaar geleden sinds een dodelijk virus in Scandinavië uitbrak en zo ongeveer iedereen uitroeide die daar woonde. De Deense Rasmus en zijn zus Simone verlaten de veiligheid van hun bunker en komen erachter dat de hele bevolking weg is. Samen met een groep jongeren die ze tegenkomen gaan ze op reis door Scandinavië om een teken van leven te vinden.

  De serie wordt vooral geprezen wegens het bewandelen van een ander pad binnen het post-apocalyptische genre. Het mag dan niet vernieuwend zijn, maar weet wel verrassende diepgang te brengen naar een inmiddels uitgemolken genre. Daarom is het zeker één van de beste Netflix series 2018 tot nu toe.

  Netflix

  9. Everything Sucks!

  De serie Everything Sucks speelt zich af in het fictieve plaatsje Boring in de jaren 90 op een middelbare school. Het klassieke verhaal van de buitenbeentjes wordt in deze serie toch net even wat anders neergezet, want ditmaal ligt de focus op twee groepen. De dramaclub en A/V-club hebben namelijk de hoofdrol en we volgen beide groepen terwijl ze de middelbare school proberen te overleven. Dit doen ze door gezamenlijk een film te maken.

  Het bekende verhaal van de buitenbeentjes wordt in Everything Sucks op goede manier uitgevoerd en dat komt mede door een flinke dosis nostalgie die wordt opgeroepen. Toch weet de serie ook verfrissend te zijn en de juiste gevoelens bij je op te roepen. Dat komt door de charme en humor die als net als ketchup elk gerecht beter maakt.

  TNT

  8. The Alienist

  De nieuwe politiecommissaris Theodore Roosevelt roept de hulp van crimineel psycholoog Dr. Laszlo Keizler (The Alienist) op om een seriemoordenaar op te sporen. Dat is de basis van deze geweldige detectiveserie die zich rond het einde van de 19e eeuw afspeelt. Samen met de krantenillustrator John Moore en Sara Howard, die denkt dat zij de eerste vrouwelijke detective kan worden, gaat Keizler op jacht naar de moordenaar.

  De goede basis van The Alienist kan niet ontkend worden, want niemand zegt nee tegen een goed raadsel. Aangevuld met een cast vol grote namen als David Brühl, Dakota Fanning en Luke Evans weet de serie flink te imponeren. Daarnaast heeft de serie een Belgisch randje, want één van de uitvoerend producenten is Jakob Verbruggen en dat maakt het toch één van de beste Netflix series 2018 om nu te kijken als je een Nederlander bent.

  Netflix

  7. The Mechanism

  Deze Netflix Original is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarin we een groep detectives volgen die het grootste corruptieschandaal in Brazillië wil blootleggen. De gepensioneerde agent Marco Ruffo raakt geobsedeerd met de zaak en gaat op onderzoek uit. Als serie lijkt The Mechanism best wel op Narcos dankzij hetzelfde crime drama genre.

  Hoewel de serie niet de hoogtes van Narcos weet te bereiken gaat het hier nog steeds om een fantastische serie. Het is fascinerend om te zien en zeker waard om lekker in één keer af te kijken. Het zijn immers maar acht afleveringen die je adrenaline doen pompen.

  Netflix

  6. Lost in Space

  Iedereen denkt wel eens een moeilijk leven te hebben, maar dat is niets vergeleken met de familie Robinson. In het jaar 2048 reist de familie af naar een nieuwe planeet voor ze ineens van koers raken en op een onbekende planneet terecht komt. Ze moeten vechten voor hun leven om de onbekende planeet te overleven en strijden daarnaast ook nog eens tegen de persoonlijke demonen van de geest.

  De serie wordt geprezen doordat het beter is dan de originele serie uit de jaren 60. Dit heeft mede te maken met veel betere special effects, wat niet zo moeilijk te begrijpen is. Toch zijn deze zo goed dat fans van het sci-fi genre alleen al kunnen genieten van het oogstralende spektakel en dat maakt het mede één van de beste Netflix series 2018 tot nu toe.

  John O Flexor/Netflix

  5. On My Block

  Iedereen heeft een broodnodige glimlach nodig in zijn of haar leven en On My Block zal deze zeker op je smoel toveren. Vier vrienden banen zich door de helse gangen van de middelbare school in dit coming-of-age verhaal. Met maar tien afleveringen van een half uur kun je zonder enige moeite de hele middag slap liggen van het lachen of gewoon genieten van het verhaal.

  Het is vrij interessant om te zien hoe de gemeenschappen die minder aandacht krijgen op de buis op realistische wijze worden belicht. Het is een groot onderdeel van de charme van de serie en door thema's als misdaad in het dagelijks leven onderscheidt de serie zich van andere sitcoms. Het is dan ook zeker één van de beste Netflix series 2018 die tot nu toe verschenen is en verdient het om bekeken te worden.

  Netflix

  4. Ugly Delicious

  Een ander soort serie dan je op deze lijst gezien hebt is Ugly Delicious, want deze vertelt een non-fictie verhaal. Het gaat over koken en de geschiedenis daarvan. Elke aflevering gaat over de cultuur en geschiedenis van een specifiek gerecht. Het gaat hier niet zomaar om een Big Mac die je bij de dubbele gouden bogen kunt scoren, maar om een type gerecht zoals pizza, tacos of bijvoorbeeld gefrituurde kip.

  We volgen David Chang die de wereld afreist om de gerechten in de spotlight te zetten waarvan je zeker stevige trek krijgt. Niet alleen wil je alle afleveringen zo snel mogelijk zien, maar gelijktijdig wil je ook de gerechten verorberen. Het is dan ook zeker dat je deze serie niet moet kijken als je honger hebt, behalve als je het niet erg vindt om de hele tijd te watertanden op de bank.

  Netflix

  3. Altered Carbon

  'Het zou best handig zijn om nooit dood te hoeven gaan', is best iets wat je kunt denken als je Altered Carbon gaat kijken, want daarin is het mogelijk. Na 250 jaar wordt Takeshi Kovacs in een nieuw lichaam gestopt en krijgt hij de keuze om de moord van één van de rijkste mensen ter wereld op te lossen. Doet hij dit niet, betekent dat levenslang de cel in en daar zit Kovacs niet op te wachten.

  De cyberpunk sfeer druipt van Altered Carbon af en zorgt ervoor dat de serie het meer dan waard is om te kijken zelfs als je niet van sci-fi houdt. Over de logica moet je niet zoveel nadenken, want dat doet de serie ook niet echt. Het is puur genieten van een serie die niet verveelt en een leuk mysterie centraal zet.

  Netflix

  2. Queer Eye

  Queer Eye is terug van weggeweest en in 2018 is de serie op Netflix een van de beste. De serie gaat over vijf mannen 'Fab Five' die heteroseksuele mannen helpen om zichzelf opnieuw te ontdekken. Dit doen ze door te helpen met onder andere kledingstijl, diëten en een make-over van het interieur. De twist is dat de Fab Five allemaal zelf homoseksueel zijn en zichzelf zien als experts voor de mannen die een make-over nodig hebben.

  Je kunt de charme en energie van de Fab Five niet ontkennen, waardoor je elke aflevering al met een goed gevoel op de bank zit. Het wordt alleen maar beter wanneer je ook nog eens een emotionele band begint op te bouwen met de mannen die een makeover ondergaan om zichzelf te beteren. Pak de zakdoekjes maar alvast bij de hand, want huilen van geluk ga je zeker.

  clerkenwell films

  1. The End Of The F***ing World

  De nummer één van beste Netflix series 2018 tot nu toe moet toch wel The End of the F***ing World zijn. De serie gaat over tieners James en Alyssa die beide geen zin meer hebben in hun normale leven en besluiten ze met z'n tweeën weg te lopen. Onderweg komen ze steeds weer in de problemen en dat zorgt voor een bizar avontuur.

  Het is dan ook de ongebruikelijke toon die de serie zo goed maakt, zoals terug te zien in de humor die altijd net een tikkeltje over de schreef gaat. De balans met de drama die serie voorschotelt is precies goed en aangezien de serie in totaal nog geen vier uur duurt, kun je gemakkelijk een zaterdag of zondag spenderen in deze gekke wereld. Het is met recht de beste Netflix serie 2018 tot nu toe en het zeker waard om te kijken.

  Niet genoeg met de beste Netflix series van 2018?

  Deze beste Netflix series 2018 tot nu toe heb je misschien al gezien, maar er is nog veel meer Netflix plezier te beleven. Zo zijn dit de beste Netflix series met veel seizoenen. Als die series te nieuw voor je zijn, kun je ook nog de 10 oude series op Netflix bekijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.