Top 10 beste games voor najaar 2014

  Het najar is in volle gang en daarom willen jullie weten wat de beste games zijn. Daarom vroegen we jullie om te stemmen op jullie favoriete game die nog dit jaar uit gaat komen. Staat Assassin's Creed erin? Halo? Of misschien Super Smash Bros.? Je leest het in deze top 10 beste games van dit najaar, samengesteld door jullie.

  10. Sunset Overdrive

  Eind deze maand kunnen Xbox One-bezitters aan de slag met deze over de top actiegame van Insomniac Studios. In third-person ga je de strijd aan in Sunset City in het jaar 2027. Als medewerker van FizzCo vecht je tegen gemuteerde mensen die na het drinken van energiedrank een beetje agressief worden.

  Veel actie staat je te wachten, waarbij je al via een wall-jump naar een zip-line springt, hier af glijdt om je tegenstanders als grindend over een reling een headshot te geven. Door de game zo te spelen, wordt je overladen met punten, want dat is het doel van de game: high scores halen.

  31 oktober is het zover, want dan ligt de game in de winkel.

  9. The Crew

  In The Crew kun je in teamverband het landschap in Amerika ontdekken. Van de oost naar west en alles er tussenin, alles is gemaakt om te racen. Je maakt hier je eigen Crew aan met spelers over de hele wereld.

  Hiermee rijd je wedstrijden om voortgang te boeken en uit te groeien tot beste groep coureurs van de wereld. De game kent een ook verhaalmodus waarin je talloze missies kunt aannemen die allemaal weer een andere rijstijl en ervaring bieden. Door de modder naar de top van een berg scheuren of over de zonovergoten boulevards rijden; het zit er allemaal in. Raceliefhebbers doen er goed aan deze game in de gaten te houden.

  Vanaf 2 december mogen we aan de slag met The Crew. Mits je een PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One of PC hebt, tenminste.

  8. The Evil Within

  Misschien wel dé horrorgame van dit jaar en wel van de hand van Shinji Mikami, die vooral bekend staat om Resident Evil. Hier op de redactie hebben we al een uitgebreide Pre-Play gehouden voor mensen die absoluut niet konden wachten om met deze lugubere game aan de slag te gaan. Gelukkig is de game inmiddels uit.

  In deze third-person horrorgame speel je met Sebastian Castellanos die een weg moet zien te vinden in een dodelijke wereld vol dodelijke vallen, bovennatuurlijke krachten en moordlustige vijanden. Leer jezelf aan wanneer het verstandig is om te vechten en wanneer het tijd is om te vluchten. Doe je dit niet, dan zul je er niet heelhuids vanaf komen.

  De game ligt nu in de winkels en is speelbaar op Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en PC.

  7. Dragon Age: Inquisition

  Als BioWare ergens goed in is, dan is het wel RPG’s maken. Dus gaat de studio daar lekker mee door en leveren zij ons een nieuw deel Dragon Age af. En daar zitten jullie blijkbaar best wel op te wachten.

  In de wereld Thedas is het bonje en jij bent degenen die orde eventjes op zaken gaat stellen. Je vecht als leider van de Inquisition en gaat de strijd aan tegen Agents of Chaos, die ervoor zorgen dat de wereld een grote bende is geworden.

  Naast dit uitgebreide verhaal bevat de game een co-opmodus waarin je met een groepje van vier verschillende speltypes kunt spelen. Het verhaal van de game zul je in je eentje moeten beleven, aangezien BioWare vindt dat de beleving anders, net als de wereld uit het verhaal, naar de knoppen gaat. Gelukkig ben je na 200 uur al klaar en kun je de game verder rekken met de multiplayer.

  Dragon Age: Inquisition ligt op 20 november in de winkels voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC.

  6. Project CARS

  Forza en Gran Turismo krijgen er een nieuwe concurrent bij met deze race-simulator. Project CARS kiest ervoor om zich te profileren als open-wereld racegame, waarbij jij als speler vanaf het begin al de keuze hebt over alle banen en auto’s.

  Om de game zo realistisch mogelijk te maken heeft ontwikkelaar Slight Mad Studios er naast de prachtige graphics voor gekozen om races zo compleet mogelijk te maken. Dat wil zeggen: voorrondes rijden, competities winnen, weer dat invloed heeft op je rijgedrag en ga zo maar door.

  Ook heeft de studio hulp gehad van verschillende ervaren coureurs zoals Ben Collins (Top Gears voormalige ‘Stig’) en Le Mans-rijder Oli Webb. Als dat geen goede racer wordt!

  Project CARS is vanaf 15 november te koop voor PlayStation 4, Xbox One en PC, en komt ergens volgend jaar nog naar de Wii U.

  5. Super Smash Bros. Wii U

  Een lekker potje rammen met je favoriete Nintendo-figuren is op de Wii U straks mogelijk. Voor de 3DS is Super Smash Bros. al uit, maar nu kunnen we naast elkaar op de bank zitten om elkaar uit de arena te meppen. Klassieke karakters als Link, Mario en Donkey Kong keren weer terug en worden in dit nieuwe deel vergezeld door Mega Man, Pac-Man en je eigen Mii.

  In totaal zullen er 51 karakters speelbaar zijn in dit nieuwe deel; dat is meer dan de drie voorgaande delen. De arena’s zijn uiteraard weer in de stijl van verschillende games, zoals Animal Crossing, Zelda en zelfs Wii Fit heeft zijn eigen plek gekregen in de game (zowel met een arena als de speelbare Wii Fit-coach). Dat wordt weer uren plezier beleven met hectische gevechten en een uitgebreid aanbod aan uitdagingen.

  Super Smash Bros. U verschijnt op 5 december en komt uit voor de Wii U.

  4. Call of Duty: Advanced Warfare

  Elk jaar is het weer raak met Call of Duty, maar nog nooit is de game zo high-tech geweest als nu. De gameplay in de kern blijft gelijk: schieten, schieten en nog eens schieten. Maar er zijn wat technische snufjes bij gekomen die de gameplay toch net weer anders maakt. Wat dacht je van het exoskelet, waardoor je (Halo style) hoog kunt springen, harder kunt slaan en super snel kunt sprinten. Of gebruik nieuwe wapens die zichzelf bijladen.

  Het is in de gamegeschiedenis niet baanbrekend, maar geeft wel een nieuwe twist aan de game, vooral online. De gameplay wordt er sneller en diverser door, aangezien je nu makkelijk op gebouwen kunt klimmen en je in principe nooit zonder ammo kan komen te zitten. Zeker online zullen dit dingen zijn die van belang gaan worden.

  Call of Duty: Advanced Warfare lanceert op 4 november voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC.

  3. Far Cry 4

  Alweer het vierde deel in de first-person shooter-serie Far Cry. Zoals altijd kenmerkt de game zich met mooie locaties vol gevaren. Waar het tropische eiland in het vorige deel nog geteisterd werd door de krankzinnige Vaas, worden de Himalayas nu onveilig gemaakt door dictator Pagan Min. Natuurlijk is het aan jou om deze bad guy te stoppen.

  Je speelt met Ajay Ghale, een oorspronkelijke bewoner van Nepal. Na een tijd weggeweest te zijn keer je terug, maar ontdekt daar een wereld die lijdt onder het regime van Min. Je landt middenin een burgeroorlog die al de nodige ellende heeft geëist. Gelukkig zijn er weer talloze dieren en mooie locaties om je uit de sinistere toon van de game te halen. Hoewel dat ook niet altijd is wat het lijkt.

  Fary Cry 4 verschijnt 18 november voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC.

  2. Grand Theft Auto V (PlayStation 4 & Xbox One)

  Al ruim een jaar oud, maar dat zorgt er niet voor dat de game zijn glans verliest. Sterker nog, hij krijgt er juist glans bij op de nieuwe consoles. Deze versie is namelijk flink opgepoetst zodat hij zich kan meten met de standaard graphics van nu. GTA V verandert qua verhaal, karakters en alles in de wereld niets ten opzichte van vorig jaar. Maar hé, het ziet er deze keer toch wel erg mooi uit allemaal.

  Voor degenen die hem gemist hebben is dit dus een mooie kans om de game alsnog in te halen. In GTA V speel je met drie karakters: Michael, Trevor en Franklin. Samen gaan ze op pad in een stad vol geweld, humor en interessante karakters. Hun drie verhaallijnen mengen zich gaandeweg de game steeds meer en mondt uit in een groot spektakel.

  Grand Theft Auto V komt op 18 november naar de PlayStation 4 en Xbox One. PC-bezitters moeten iets langer wachten, namelijk tot 27 januari 2015.

  1. Assassin's Creed Unity

  Hij won de Gamescom Awards al, was dit weekend ook nog Game of the Show op Firstlook en valt nu wéér in de prijzen in de poll. Jullie kijken blijkbaar wel heel erg uit naar deze game. Goed ook, want het belooft weer iets heel moois te gaan worden. Uiteraard gaat Parijs er prachtig uitzien op de next-gen consoles en beidt de co-opmodus met vier spelers een nieuwe draai aan de gameplay.

  Zoals gezegd reizen we in Assassin’s Creed Unity af naar Parijs, dat op het punt staat uit te breken in de Franse Revolutie. Onder de knoppen zit dit keer Arno Dorian, een zoon van een Assassin. Zijn ouders komen om het leven, waarna hij opgroeit bij Tempeliers – de gezworen vijanden van de sluipmoordenaars. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige wrijvingen, helemaal als hij ook nog verliefd wordt op de dochten van de hoogste Tempelier.

  Assassin’s Creed Unity verschijnt 13 november voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Far Cry 4

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.