Top 10 beste game prequels - Uitdieping van het verhaal

  Verhalen in games kunnen soms erg verwarrend zijn. Zeker als er gehint wordt naar eerdere gebeurtenissen. Daarom brengen ontwikkelaars soms een prequel uit die uitlegt hoe het verhaal tot stand is gekomen. Dit zijn de beste game prequels!

  Prequels zijn voor vele games de ideale manier om meer lagen aan het verhaal toe te voegen of om wegen te openen naar eventuele spin-offs. Daarom maken ontwikkelaars hier graag gebruik van. Het is de beste manier om gebeurtenissen in eerdere games te verklaren.

  In deze lijst kijken we naar de prequels die zowel belangrijk voor het verhaal waren, als kwalitatief goed. Hierdoor vallen uiteraard enkele prequels buiten de lijst en dus zijn dit de beste game prequels!

  10. Super Mario World 2 Yoshi's Island

  We trappen gelijk af met een klassieker. Yoshi's Island kwam in 1995 uit voor de SNES. In feite is deze game de prequel voor alle Mario games. Bovendien is dit de eerste game die iedereens favoriete Dino Yoshi in de hoofdrol heeft.

  In de game moet Yoshi samen met Baby Mario, broer Baby Luigi uit de handen van Baby Bowser zien te redden. De game toont de rivaliteit op jonge leeftijd die Mario en Luigi hadden met Bowser. Yoshi rent en springt door de maar liefst 48 levels om uiteindelijk zijn doel te bereiken en de hele Mario verhaallijn in beweging te zetten. Goed gedaan Yoshi!

  De platformer viel goed in de smaak bij het publiek en kreeg daarom ook erg hoge cijfers. De game werd later opnieuw uitgebracht voor de 3DS en Wii U.

  9. Resident Evil Zero

  De volgende game uit de lijst met beste game prequels is Resident Evil Zero. Een prequel op (je raad het nooit) Resident Evil. De game beschrijft de gebeurtenissen in de serie voordat Chris Redfield en Jill Valentine in Raccoon City aankomen. De game toont de oorsprong van het t-Virus.

  Het idee voor een prequel kwam al terwijl de originele Resident Evil nog in ontwikkeling was in 1995. De game werd eerst ontwikkeld voor de Nintendo 64, maar deze werd afgebroken omdat de data van de game niet op de cartridge paste. Uiteindelijk werd de game opnieuw ontwikkeld voor de GameCube, waar de game in 2002 op verscheen.

  8. Yakuza 0

  Yakuza 0 is de prequel op alle Yakuza games. Het verhaal toont een jonge Kiryu, die verdacht wordt van moord en opeens een gezochte man wordt. Hierdoor wordt meer van het verhaal bekend waarom Kiryu in de gevangenis is beland aan het begin van Yakuza.

  Yakuza 0 kwam begin dit jaar uit voor PlayStation 4 in Europa. De game was eerder al te verkrijgen in Japan.

  7. Deus Ex Human Revolution

  Op nummer zeven in de lijst van beste game prequels vinden we Deus Ex Human Revolution. Dit spel is een prequel op het in 2000 uitgebrachte Deus Ex. Het speelt zich 25 jaar voor de gebeurtenissen in de game af. Het kent veel nieuwe personages, die allemaal indirect van invloed zijn op het verhaal in Deus Ex.

  Deus Ex Human Revolution zou eerst het derde deel in de serie worden, maar na een moeilijke ontwikkeling besloot Eidos om de studio te sluiten. Pas nadat Eidos Montreal geopend werd, werd de Deus Ex franchise nieuw leven ingeblazen met deze prequel. Deus Ex Human Revolution kreeg nog een sequel genaamd Deus Ex Mankind Divided die in 2016 uitkwam.

  6. Crisis Core: Final Fantasy 7

  Deze game is een prequel van Final Fantasy 7. Het kwam tien jaar na het originele uit, dus fans hebben er een flinke tijd op moeten wachten. Het verhaal is gebaseerd op het oorspronkelijke idee voor Final Fantasy 7.

  De game eindigt precies voor de gebeurtenissen van Final Fantasy 7. Het volgt het verhaal van Zack Fair, die een kleine opwachting maakte in Final Fantasy 7. Hij is de beste vriend van hoofdrolspeler Cloud.

  Crisis Core: Final Fantasy 7 werd uitgebracht voor de PlayStation Portable. Er werden meer dan drie miljoen exemplaren van de game verkocht. De game was daarmee dus een aardig succes.

  5.God of War Ascension

  Nummer vijf in de lijst van beste prequels is God of War Ascension. Deze prequel volgt het verhaal van Kratos, voordat de eerste God of War game begint. De game werd uitgebracht op de PlayStation 3.

  Het spel heeft dezelfde soort gameplay als zijn voorgangers. Het verhaal begint wanneer Kratos gevangen is door de goden vanwege het verbreken van een eed. Hij moet de Furies die hem gevangen hebben genomen vermoorden om van zijn eed af te komen.

  God of War Ascension is de eerste God of War game die een multiplayer modus heeft. Hierin kiezen spelers elk voor één God (Zeus, Hades, Ares of Poseidon) waardoor ze unieke krachten krijgen. Acht speler kunnen tegelijk het gevecht met elkaar aangaan.

  In de God of War Ascension review kreeg de game van ons een mooie 8.5. Volgens ons diept de game het verhaal verder uit en de nieuwe setting vonden we ook erg geslaagd.

  4. The Legend of Zelda Skyward Sword

  Skyward Sword staat aan het begin van de tijdlijn van The Legend of Zelda serie. In de game moet Link zien te voorkomen dat Ganondorf de Triforce in handen krijgt. De gebeurtenissen in dit spel leiden vervolgens tot Ocarina of Time, die daarna weer tot de overige games leidde.

  De game kwam uit in 2011 voor de Wii. Het werd goed ontvangen door het publiek. In onze Skyward Sword review kreeg de game een bijna perfect cijfer. Daarom is dit een van de beste game prequels.

  3. Metroid Prime

  Op nummer drie in de lijst met beste game prequels vinden we Metroid Prime. In deze game gaat Samus wederom het gevecht aan met haar aartsvijand Ridley, die is veranderd in Meta-Ridley. Het kent ook de geboorte van Dark Samus.

  Metroid Prime kwam in 2002 exclusief uit voor de GameCube. Alleen al in Noord-Amerika werden 1 miljoen exemplaren van de game verkocht. Het spel heeft meerdere Game of the Year prijzen gewonnen en werd in 2009 opnieuw uitgebracht in de Metroid Prime Triology bundel voor de Wii zodat nog meer gamers van deze prachtige titel konden genieten.

  2. Halo Reach

  Halo Reach is de prequel voor de rest van de Halo serie. Het is ook de laatste Halo game van oorspronkelijke ontwikkelaar Bungie, voordat 343 Industries de ontwikkeling van de serie overnam. De game werd uitgebracht in 2010 voor de Xbox 360. In onze Halo Reach review kreeg de game maar liefst een 9.

  De game volgt het verhaal van Noble 6, die deel uitmaakt van het Spartan team Noble. De planeet Reach wordt door de Covenant aangevallen en aan jouw de taak om dit te voorkomen. Echte Halo fans weten hoe dit afloopt, aangezien de game zich afspeelt voor de gebeurtenissen in Halo Combat Evolved.

  Het verhaal wordt goed neergezet en aan alles is te merken dat Bungie de serie een mooi afscheid wilde geven. Alle losse eindjes worden aan elkaar geknoopt met dit deel.

  1. Metal Gear Solid 3 Snake Eater

  De absolute nummer één in deze lijst met van beste game prequels is natuurlijk Metal Gear Solid 3 Snake Eater. Als prequel op de gebeurtenissen van de originele Metal Gear Solid, besturen we in dit spel niet Solid Snake maar Naked Snake, later beter bekend als Big Boss. Zijn missie is om een wetenschapper uit Rusland te redden. Helaas voor hem gaat het niet zoals gepland en moet Snake vechten voor zijn leven.

  Deze game kreeg later nog enkele sequels die het verhaal van Big Boss nog verder uitdiepten. Zo kwam in 2015 Metal Gear Solid V The Phantom Pain uit, die alle puzzelstukjes van het ingewikkelde verhaal op zijn plaats legde.

  Wat is jouw favoriete game prequel? Laat het ons weten in de reacties!

  Yakuza 0

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.