Top 10 beste first-person shooters van 2015

  Ook in 2015 hebben we menig shootergame mogen verwelkomen binnen onze collectie. Van schieten in de ruimte tot het afknallen van nazi's, gamers wereldwijd hebben weer kansen genoeg gekregen om hun lood af te vuren. Maar welke first-person shooters zijn nou het beste van 2015? Je leest het in de top 10 beste first-person shooters van 2015 special!

  10. Dirty Bomb

  Op nummer tien vinden we de free-to-play shooter van ontwikkelaar Splash Damage: Dirty Bomb. De game kwam uit in juni van dit jaar, en focust zich volledig op zijn multiplayer. In Dirty Bomb word je in het aanvallende of verdedigende team gestopt, en krijg je de taak om verschillende opdrachten uit te voeren. Dit om de overwinning binnen te harken voor jouw eigen team.

  Dirty Bomb prijst samenwerken enorm, en de klassen in de game zijn ook ontworpen met die gedachte in het achterhoofd. Heb jij dus wel zin om een potje te knallen op de PC, en heb je geen zin om geld uit te geven? Dan is Dirty Bomb een verdomd goede keuze.

  9. Warhammer: End Times - Vermintide

  Ook nummer negen richt zich enkel en alleen op de multiplayer. Warhammer: End Times – Vermintide speelt zich af (zoals de titel al suggereert) in het Warhammer universum. De opzet van de game is vergelijkbaar met Left 4 Dead, en met een team van maximaal drie spelers neem je het op tegen de Skaven, een ras van monsterlijke schepsels.

  De game werd op zijn release in oktober geprezen om zijn gameplay, visuals, progressiesysteem en design. Dat maakt deze nummer negen interessant voor shooterfans op alle platformen. Fans met een console, wees niet getreurd. Warhammer: End Times – Vermintide komt begin 2016 naar de PlayStation 4 en Xbox One.

  8. Killing Floor 2

  Killing Floor 2 bezet de achtste plek binnen deze top tien. Deze shooter is het vervolg op de succesvolle game Killing Floor uit 2009. In Killing Floor 2 kun je in je eentje, of tot en met 5 andere spelers, de strijd aangaan met de talloze rare wezens die in de game zitten.

  Met zowel vuur- als slagwapens probeer je zoveel mogelijk kills te maken, en met in-game geld alsmede experience punten kun je vervolgens allerlei nieuwe gear vrijspelen. Het concept klinkt wellicht bekend, maar dat maakt Killing Floor 2 er niet minder leuk door. Daarom staat de game terecht op plek acht.

  7. Wolfenstein The Old Blood

  Wolfenstein The Old Blood staat op nummer zeven, en in deze shooter reis je af naar het bekende kasteel Wolfenstein. De game kan dan ook gezien worden als een trip down memory lane. De gebeurtenissen in de game spelen zich een af voor het origineel Wolfenstein The New Order.

  Net als het origineel is de gunplay in Wolfenstein The Old Blood razendsnel, en aan actie is geen gebrek. Heb jij zin om een heleboel nazi’s af te knallen in een eeuwenoud hotel? Dan zit je met Wolfenstein The Old Blood helemaal goed.

  6. Evolve

  Nummer zes is Evolve geworden, opnieuw een shooter die zich focust op de multiplayer. Met een opzet van één tegen vier is het de bedoeling dat de vier hunters het opnemen tegen een gigantisch monster. Beide partijen hebben zo hun eigen middelen om het de tegenstander moeilijk te maken.

  Hoewel het in eerste instantie heel oneerlijk lijkt om een speler tegen een groep van vier te laten vechten, je neemt je woorden meteen terug als je Evolve zelf speelt. Wat wel belangrijk is, is dat teamwerk cruciaal is. Een echte teamshooter op nummer zes dus.

  5. Battlefield Hardline

  Battlefield Hardline is geëindigd op nummer vijf, en met goede reden. In plaats van een militair thema, speel je in de game als politie of crimineel. Natuurlijk is de kern van de game trouw aan de rest van de serie, en met de Frostbite 3 engine aan het roer is de destructie weer in grote getale aanwezig.

  Zowel alleen als met vrienden is de game enorm leuk om te spelen, met zowel bekende als nieuwe modi. De multiplayer biedt tientallen uren vermaak in de multiplayer, en dan is er ook nog de singleplayer om je bezig te houden. Weliswaar geen Battlefield van DICE, maar dat maakt Battlefield Hardline niet minder leuk!

  4. Rainbow Six Siege

  Rainbow Six Siege is de meest recente shooter uit de lijst. In deze tactische game kun je het zowel tegen echte spelers als bots opnemen, en de regels zijn simpel: slacht alle tegenstanders af. In tegenstelling tot eerdere Rainbow Six games bevat Rainbow Six Siege geen singleplayer, dus je moet het hebben van de multiplayer.

  Fans van coöperatieve games kunnen met Rainbow Six Siege hun hart ophalen. Deze solide multiplayer-ervaring is dan ook terug te vinden op de vierde plek binnen de top tien. Op naar de drie beste first-person shooter games van 2015!

  3. Halo 5 Guardians

  De nieuwe game van Spartan Master Chief vinden we terug op de bronzen plek. Halo 5 Guardians is een compleet pakket, met een spannende singleplayer en een solide multiplayer. Ga verder waar Halo 4 is gestopt, en kom er achter wat er met John-117 gebeurt, en welke rol Jamesom Locke heeft in het geheel.

  Halo 5 Guardians is een van dé games om een Xbox One voor te halen, en daarom staat de game terecht op een derde plek. Master Chief is na al die jaren nog altijd niet klaar met strijden, en dat vindt niemand erg.

  2. Star Wars Battlefront

  Het zilver is dit jaar voor Star Wars Battlefront. Zoals veel games in de lijst focust ook deze game zich voornamelijk op de multiplayer. Ontwikkeld door DICE, bekend van de Battlefield serie, is Star Wars Battlefront op audiovisueel gebied een pareltje geworden. Alle landschappen zien er levensecht uit, en het geluid is simpelweg uitmuntend.

  Star Wars Battlefront biedt een verscheidenheid aan modi, en dat zorgt er voor dat er voor ieder wel iets wils is. Fans van de standaard shooteractie kunnen hun hart ophalen, maar wil je liever met iconische ruimteschepen vliegen, dan kun je ook prima terecht in de game. Dit alles zorgt ervoor dat Star Wars Battlefront de tweede plek heeft bemachtigd.

  1. Call of Duty Black Ops 3

  Dan de nummer één, de winnaar. De game die zich de beste first-person shooter van 2015 mag noemen is geworden: Call of Duty Black Ops 3. En dat heeft met een aantal dingen te maken. Allereerst zit de game bomvol met content. Natuurlijk is er de multiplayer die, zoals elk jaar, urenlang gespeeld gaat worden door de fans. Daarnaast heb je ook nog eens de welbekende zombiemodus, alsmede twee campaigns die in co-op doorlopen kunnen worden.

  Treyarch heeft met Call of Duty Black Ops 3 een uitmuntend pakket afgeleverd, die je dagen zo niet weken zoet houdt. Technisch gezien schiet de game ook nog eens heerlijk weg, en dat maakt Black Ops 3 terecht de nummer één binnen deze lijst. Welke first-person shooter vond jij dit jaar helemaal te gek? Laat het hieronder weten!

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.