Top 10 best betaalde acteurs en actrices

Article
maandag, 11 mei 2015 om 15:30
xgn google image
Hollywood acteurs en actrices verdienen letterlijk bakken met geld en dat is ook niet zo gek aangezien films zoals Avengers en Fast & Furious miljoenen, wat zeg ik, miljarden binnen brengen. De Hollywood fame stijgt een beetje naar het hoofd bij de volgende top 10 best betaalde acteurs en actrices aller tijden.
Om het moment van schrijven heeft de film Avatar 2,8 miljard dollar opgeleverd en volgen Titanic, The Avengers en Furious 7 met spectaculaire cijfers. Maar welke acteurs en actrices verdienen of in ieder geval krijgen (verdienen is een groot begrip) de grootste vergoeding voor hun gemaakte films? Je leest het hier in de top 10 best betaalde acteurs en actrices aller tijden!

10. Leonardo DiCaprio – 59 Miljoen dollar - Inception

Inception staat op IMDb op plek 14 en heeft menig persoon nachten lang laten dromen en nadenken over het diepgaande verhaal. De film krijgt een 8,8 als cijfer en dat is mede te danken door het briljante optreden van Leonardo DiCaprio als Cobb. DiCaprio kreeg maar liefst 59 miljoen dollar voor de film. Het is verbazend dat de beste man nog nooit een Oscar heeft gekregen, want zijn rollen zijn altijd opmerkelijk goed in beeld gebracht.
Leonardo DiCaprio heeft namelijk bij The Wolf of Wall Street 25 miljoen dollar ontvangen en voor de volgende films kreeg hij 20 miljoen per stuk: The Great Gatsby, Blood Diamond, The Departed, The Aviator, Catch Me If You Can en The Revenant. Een legende met zijn vertolking van rollen, een legende op het gebied van de best betaalde acteurs en vooral een legende in de dagelijkse feesten. Uhm leven bedoelen we natuurlijk!

9. Jack Nicholson – 60 Miljoen dollar – Batman

Heath Ledger is legendarisch als de Joker, en Jared Leto zal ongetwijfeld ook een mooi staaltje acteerwerk neer gaan zetten. Maar de originele en eerste Jack Napier/Joker is toch wel de legendarische Jack Nicholson. De Batman film uit 1989 krijgt een 7,6 op IMDb en Jack Nicholson kreeg maar liefst 60 miljoen dollar uitbetaald. Niet verkeerd toch?
Top 10 best betaalde acteurs en actrices

9. Adam Sandler – 60 Miljoen dollar – Anger Management

Het kan toeval zijn of niet, maar Adam Sandler heeft ook maar liefst 60 miljoen dollar ontvangen voor zijn rol als Dave Buznik naast Jack Nicholson in Anger Management. Het komische duo levert een aantal hilarische scenes waar Adam Sandler voor beloond is met een grote cheque. De film krijgt een magere 6,2 maar heeft wel 195 miljoen dollar opgeleverd.

8. Harrison Ford – 65 Miljoen dollar – Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

De titel van Harrison Ford zijn epische avontuur uit 2008 is groot, maar niet zo groot als het bedrag dat de acteur ontving voor zijn rol als Indiana Jones. De film heeft een 786 miljoen dollar opgeleverd dus er kon wel een aardige cheque voor de acteur uitgeschreven worden. Een aardig bedrag, gaat hij in Indiana Jones 5 meer verdienen denken jullie?

7. Tom Hanks – 70 Miljoen dollar – Forrest Gump

Of Tom Hanks wist dat hij 70 miljoen dollar zou ontvangen voor Forrest Gump is niet zeker. Maar het is absoluut geen verkeerd bedrag om te ontvangen. De held speelde na Forrest Gump nog in Saving Private Ryan waar hij 40 miljoen voor ontving en is daar heel nuchter onder gebleven. De volgende ronde in de kroeg is van Tom Hanks jongens!
Top 10 best betaalde acteurs en actrices

7. Sandra Bullock – 70 Miljoen dollar – Gravity

Zou jij voor 70 miljoen dollar rond willen dwarrelen in de ruimte? Sandra Bullock kon daar geen nee tegen zeggen en had een groot team achter zich staan die een grafisch wonder in de ruimte creëerde door middel van special effects. De film krijgt een 7,9 op IMDb en kwam in 2013 uit.
Vinden jullie 70 miljoen dollar een terechte beloning voor haar rol? Of hadden jullie liever een andere actrice gezien die de rol speelt en daardoor in de top 10 best betaalde acteurs en actrices aller tijden.

6. Robert Downey, Jr. – 75 Miljoen dollar – The Avengers

Wie kan ooit de rol van Iron Man nog overnemen? Wij zouden het niet weten en met maar liefst vijf Iron Man top titels achter Robert Downey, Jr zijn naam vragen wij ons af of iemand het ooit wel over kan nemen. Robert Downey, Jr verdiende met de eerste Avengers film maar liefst 75 miljoen dollar en de tweede film kan daar nog een hoger bedrag van maken. De held hoort gewoon in de top 10 best betaalde acteurs en actrices aller tijden!

5. Johnny Depp – 55 Miljoen dollar – Pirates of the Caribbean

Johnny Depp heeft misschien niet het meeste verdient in één film maar hoort absoluut wel in de top 10 best betaalde acteurs en actrices lijst thuis. Disney was overtuigd dat Pirates of the Caribbean niet succesvol zou zijn als Johnny Depp Captain Jack Sparrow niet briljant had neergezet.
Het bedrijf had maar liefst 55 miljoen dollar over voor de acteur. Zijn plaatsje in deze lijst is echter wat hoger, omdat Depp voor de totale serie maar liefst 185 miljoen dollar op zijn bankrekening erbij kreeg. Tel dat bij de 40 miljoen dollar op die de acteur voor Alice in Wonderland verdiende en je begrijpt waarom de acteur in de top 10 best betaalde acteurs en actrices lijst thuis hoort.

4. Will Smith – 100 miljoen dollar – Men in Black 3

Van de 75 miljoen gaan we de magische grens van 100 miljoen overschrijden met de geliefde acteur Will Smith. Wat een baas was de Fresh Prince of Bel-Air acteur in de Men in Black trilogie. De eerste film kwam in 1995 uit en werd opgevolgd in 2002 waarna er in 2012 een derde film bij kwam. Voor de laatste film ontving Will Smith maar liefst 100 miljoen dollar.
Will Smith speelt in Suicide Squad de rol van Deadshot en is nu te zien in Focus. De acteur zit nog steeds niet stil dus. Maar waarom staat de acteur niet hoger in de top 10 best betaalde acteurs en actrices lijst? Simpel, bekijk de volgende acteur dan maar eens!

3. Tom Cruise – 100 Miljoen dollar – War of the Worlds

Tom Cruise verdiende misschien net zoveel als Will Smith met zijn rol in War of the Worlds, maar heeft daarnaast ook nog 290 miljoen dollar mogen ontvangen voor zijn rol in de Mission Impossible trilogie. Dat maakt maar liefst 390 miljoen dollar wat de beste man met maar vier films heeft verdient. De acteur heeft ongetwijfeld nog andere grote rollen waar hij genoeg geld mee heeft verdient, maar War of the Worlds viel wel op.
Wij zijn echter eerder benieuwd hoe hoog de verzekering van Tom Cruise zal zijn. De acteur doet namelijk al zijn stunts zelf en dat op een 53 jarige leeftijd en daarmee zeker een top 10 best betaalde acteurs en actrices plaats waard. We salute you Tom Cruise! Maar met 390 miljoen is een dokter rekening niet heel schrikbarend hoog toch?

2. Bruce Willis – 110 Miljoen dollar – The Sixth Sense

De acteur had een salaris van 14 miljoen dollar voor The Sixth Sense maar verdiende nog meer aan royalties. De acteur heeft maar liefst 110 miljoen dollar voor één film opgestreken. Dat is Jack Nicholson en Adam Sandler bij elkaar. Vinden jullie dat Bruce Willis briljant genoeg was in The Sixth Sense om 110 miljoen dollar te verdienen?

1. Keanu Reeves – 114 Miljoen dollar – The Matrix Reloaded

Met een mega sprong staat Keanu Reeves op één in de top 10 best betaalde acteurs en actrices lijst. Niet vanwege de 114 miljoen dollar die hij voor The Matrix Reloaded kreeg, niet voor de 261 miljoen dollar die hij totaal verdiende met The Matrix trilogie. Nee, de beste man beseft dat geld niet alles is en heeft maar liefst 80 miljoen van zijn salaris afgestaan aan het special effects en make-up team.
Top 10 best betaalde acteurs en actrices
De held heeft geen ster allures, hij praat met zwervers onder het genot van een lunch, reist met de tram en metro en geeft aan dat geld het laatste ding is waar hij aan denkt. Daarnaast is hij ook gewoon nog een briljante acteur en staat The Matrix op plaats 18 in de top 250 lijst van IMDb.
Welke acteurs vinden jullie dat er meer geld moet verdienen en in de top 10 best betaalde acteurs en actrices lijst hoort?