Tokyo Mirage Sessions #FE Encore Preview - Een tweede kans in de spotlight

  Tegenwoordig wil iedereen beroemd zijn. Influencers doen alles voor zoveel mogelijk views en op elke TV-zender zijn er wel één of twee talentenjachtshows bezig. De jongeren uit Tokyo Mirage Sessions streven ook naar beroemdheid, en in onze Tokyo Mirage Sessions #FE Encore preview lees of jij ze daar in moet helpen.

  De geflopte Wii U is eigenlijk een geluk bij een ongeluk. Het feit dat de console niet het grote publiek voor zich wist te winnen, is natuurlijk balen. Toch kwamen er wel mooie titels uit die veel mensen gemist hebben, zoals bijvoorbeeld Tokyo Mirage Sessions #FE.

  Persona 5 en Fire Emblem fans, let op!

  Deze titels worden nu allemaal naar de Nintendo Switch gebracht voor een tweede kans, waardoor veel spelers enkele van deze parels alsnog kunnen spelen. Denk aan spellen zoals New Super Mario Bros. U Deluxe, Donkey Kong Country: Tropical Freeze en beide Bayonetta spellen. De game-catalogus van de Switch is al erg sterk, maar met zulke ports erbij wordt het er alleen maar beter op.

  Nu is het de beurt aan Tokyo Mirage Sessions #FE Encore voor een tweede kans in de spotlight. Dit Shin Megami Tensei en Fire Emblem cross-over spel lijkt in een oogopslag voor geen meter op beide zonet genoemde game series, maar qua gameplay en mechanics verrast het spel aangenaam, zeker als je hiervoor Persona 5 en Fire Emblem: Three Houses hebt gespeeld.

  Te niche voor het westen?

  In Tokyo Mirage Sessions #FE Encore volg je Itsuki en zijn getalenteerde vrienden in hun reis door de showbizzwereld in Tokio. Dit doen ze niet alleen om hun talenten aan het grote publiek bloot te stellen, maar ook om de kwade mirages te stoppen. Deze kwade wezens uit de dromerige, Twilight Zone achtige Idolosphere wereld stelen namelijk de energie en ambitie van mensen en zijn ook verantwoordelijk voor het ontvoeren van talloze beroemdheden.

  Gelukkig zijn er ook mirages die hun krachten gebruiken voor een goed doeleinde. De mirages gebaseerd op Fire Emblem personages steken onze helden een hart onder de riem steken in hun strijd tegen het kwaad.

  De setting van het spel is erg zoals die van de Persona spellen, alleen met een iets minder duister randje. Echte Japan-freaks zullen de straten van Shibuya en Harajuku, Tokyo direct terug herkennen. De typische kleurrijke door J-pop geïnspireerde uitstraling van het spel voelt misschien een beetje niche voor het westen, maar aangezien de liefde voor J-pop en K-pop hier ook steeds groter wordt, is het duidelijk dat er genoeg fans zijn die hier van kunnen genieten.

  Bloed, zweet en Glitter & Glamour

  Tokyo Mirage Sessions #FE Encore is in hart en nieren een traditioneel Japans RPG spel dat makkelijk op te pakken is en dit vertaalt zich ook in de gevechten van het spel. Het vechtsysteem leent veel elementen uit andere RPG's, voornamelijk die van Shin Megami Tensei, Persona en Fire Emblem.

  Personages vallen om de beurt vijanden aan en hebben ieder hun eigen selectie aan aanvallen die eventueel direct het zwakke punt van je vijand blootstellen. Wanneer dit gebeurt activeer je een Session Attack. Tijdens een Session Attack zullen jij en je parters achter elkaar aanvallen op een vijanden loslaten en het slachtoffer met enorme schade achterlaten. Dit vechtsysteem voelt enorm lekker en zal geen moment vervelen aangezien je snel korte metten maakt met vijanden.

  Een glitter en glamour spel als Tokyo Mirage Sessions #FE Encore heeft natuurlijk ook enorme flashy animaties nodig voor super krachtige aanvallen, en die zijn er in de vorm van Performance Attacks. Wanneer je Sessions Attacks succesvol uitvoert, verzamel je SP. Wanneer je SP-meter helemaal gevuld is, kun je vijanden trakteren op een show om nooit te vergeten!

  Ondanks dat de gevechten wel de hoofdfocus van het spel zijn, worden deze afgewisseld met het verkennen van kerkers in de Idolosphere. Hier worden je kleine, luchtige puzzels voorgeschoteld waar je nooit langer dan 5 seconden over na hoeft te denken.

  Tokyo Mirage Sessions #FE Encore Preview - Een feelgood JRPG

  Tokyo Mirage Sessions #FE Encore lijkt een feelgood JRPG met een makkelijk te begrijpen vechtsysteem. Het is vooral belangrijk dat de typisch kleurrijke Japanse popster cultuur en Slice of Life Highschool vibe van het spel je aanspreekt, want deze voert de gehele tijd de boventoon. Het is namelijk belangrijk om te vermelden dat dit spel geheel Japans is in gesproken met Engelse ondertiteling, net alsof je een anime aan het kijken bent.

  Binnenkort hebben wij meer te vertellen over Tokyo Mirage Sessions #FE Encore, maar het lijkt erop dat deze feelgood JRPG nog steeds zorgt voor een leuke spelervaring, die nu eindelijk op de Nintendo Switch door meer mensen beleefd kan worden. Voor fans van Fire Emblem Three Houses, Persona 5 en in zekere zin klassieke JRPG's zoals Dragon Quest XI, lijkt dit in ieder geval verplichte kost te worden. Breek een been Tokyo Mirage Sessions!

  Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

  Verkijgbaar vanaf 17 january 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.