Titels uitgesteld tot 2021: De beste op een rij om niet te vergeten

Article
maandag, 30 november 2020 om 18:00
evil genius 2 rebellion titels uitgesteld tot 2021f1606741925
COVID-19 heeft in 2020 flink huisgehouden, maar het einde van de pandemie lijkt in zicht te komen. Gelukkig maar, want ook studio’s moesten als reactie op de maatregelen massaal overschakelen op thuiswerken wat weer gepaard ging met het terugduwen van releasedata. De lijst met uitgestelde games mag dan wel langer en langer worden (en Cyberpunk 2077 is ook nog maar 1 delay verwijderd van een 2021-release), er staan genoeg titels op die je zeker niet mag vergeten om volgend jaar op te pikken!

Evil Genius 2

Sommige gameseries krijgen elk jaar of om het jaar een nieuwe titel, sommige houden het op eens in de vijf tot tien jaar. In het geval van Evil Genius duurde het ruim vijftien jaar alvorens een vervolg werd uitgebracht, dus die paar maanden extra kunnen er ook nog wel bij. Complete werelddominantie verkrijgen gaat immers ook niet van de ene op de andere dag.
Evil Genius 2 zou eigenlijk eind 2020 verschijnen, maar Rebellion besloot al ruim voor de jaarwisseling wat extra tijd te reserveren om de puntjes op de I te zetten. Zodoende zal het nog even duren alvorens we als crimineel meesterbrein onze minions inzetten om regeringen omver te werpen en een eiland ombouwen tot James Bond-achtige lair vol met vallen voor ongenode gasten!
chivalry 2 torn banner studios titels uitgesteld tot 2021f1606741958

Chivalry 2

Met bijna 50.000 positieve reviews op Steam is het duidelijk dat Chivalry een behoorlijke fanbase heeft verkregen met de titel die alweer acht jaar geleden verscheen. En hoe kan het ook anders: ledematen afhakken met middeleeuwse wapens en relatief lage vereiste specificaties om er optimaal van te kunnen genieten.
In eerste instantie zou het langverwachte vervolg (en broodnodige, de servers van Chivalry 1 zijn leger dan de gemiddelde prijzenkast van een Eredivisieclub) in 2020 verschijnen, maar daar kwam eind augustus verandering in: de release werd net als bij zoveel andere games verplaatst naar 2021. Voor PC-spelers extra pijnlijk, aangezien de titel in eerste instantie enkel zal verschijnen in de Epic Games Store. Het zal dus op zijn minst een vol jaar duren voordat daar verandering in komt (zoals met alle Epic-exclusives), waardoor vrije keuze helaas weer eens ontbreekt.
watch dogs legion ubisoft titels uitgesteld tot 2021f1606741987

Watch Dogs: Legion Multiplayer

Cyberpunk 2077 mag dan wel afstevenen op een release in 2020 (volgens CD Project Red gaat er écht geen verandering in de 10 december-releasedatum komen), op de multiplayer zullen we nog flink langer moeten wachten. Zo ook op die modus van Watch Dogs: Legion. In eerste instantie zou het al eind 2020 mogelijk zijn om samen door Londen te struinen, maar door de release van 2 dagen voor Sinterklaas werd een paar dagen geleden een dikke streep gezet.
Ubisoft meent dat er de nodige technische problemen zijn om te verhelpen (iets waar, gezien de bugs in Assassin’s Creed Valhalla, Ubisoft-titels flink last van hebben) alvorens de aandacht wordt verschoven naar het online gedeelte. Jammer, maar als het betekent dat die ervaring wel goed speelbaar is, dan is een dergelijk uitstel het zeker waard.
deathloop arkane studios titels uitgesteld tot 2021f1606742003

Deathloop

Wie de film Groundhog Day nooit heeft gezien: een aanrader. Deathloop heeft een beetje diezelfde insteek, alleen is de hoofdrol niet weggelegd voor een nieuwspresentator (fenomenale rol van Bill Murray) maar sluipmoordenaar Colt. Elke dag is hetzelfde op het eiland Blackreef aangezien men aan het einde van de dag alle herinneringen kwijt is. Afgezien van Colt, die wel precies weet hoe hij zijn dag heeft ingevuld.
Deathloop zou in eerste instantie eind van 2020 voor de Playstation 5 en Windows verschijnen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Opmerkelijk is trouwens ook dat hoewel de game is gemaakt door Arkane (die we kennen van de geniale Dishonered-serie) en uitgegeven door Bethesda, er pas minstens een jaar na de release in Q2 van 2021 een Xbox-release zal komen. Aangezien Microsoft ZeniMax (war Bethesda onder valt) eerder dit jaar kocht voor een slordige 7,5 miljard (!) dollar, was het niet gek geweest als daar plots verandering in was gekomen.
halo infinite 343 industries titels uitgesteld tot 2021f1606742018

Halo Infinite

Bijna een heel jaar extra trekt 343 Industries uit voor het zetten van puntjes op de I van Halo Infinite. Eigenlijk had Master Chief al begin november moeten terugkeren naar de platformen van Microsoft (Windows en de Xbox), maar nu ligt die datum (vooralsnog) in augustus van 2021.
Eén van de opties die Microsoft overwoog om fans van de serie toch al met de Chief aan de slag te laten gaan, betrof het opdelen van de game in stukken. Aangezien niemand een handjevol succesverhalen van een dergelijke aanpak kan opnoemen, is het niet meer dan logisch dat Microsoft uiteindelijk toch besloot de hele game door te schuiven.
Wat wel duidelijk is, is dat de multiplayer van de game gratis toegankelijk zal zijn. Zij die geen interesse hebben in de campaign maar wel online willen knallen, zitten dus gebakken!

Populair Nieuws