The Witcher 3 speelduur - Van 32 uur tot 163 uur!

Article
donderdag, 10 september 2015 om 16:58
xgn google image
Je kan jezelf uren verliezen in The Witcher 3, misschien wel dé RPG van dit jaar. Misschien wel dé RPG nog van de komende jaren! De XGN redactie heeft dan ook al heel wat uurtjes zitten in deze game, maar hoeveel precies? Dat varieert enorm, lees het hier in de The Witcher 3 speelduur special!

Rob (Gespeeld op: Xbox One)

The Witcher 3 is alweer even uit. En hoewel het een topgame is waar ik zeker flink wat uurtjes ingestoken heb, is hij nog altijd niet uitgespeeld! Misschien dat het kwam door de zomer tussendoor, maar ik heb nog een lange weg te gaan.
Voor de spelers onder ons, ik ben net pas beland op het tweede gebied in Skellige. Maar dat de game een keer uitgespeeld moet worden staat vast, want het is één van de beste RPGs in jaren! De teller staat nu precies op 26 uur en 54 minuten.

Rick (Gespeeld op: PlayStation 4)

Op dit moment heb ik rond de 140 uur in de game zitten en ben ik net beland op Skellige. Ik weet wat je denkt: hoe doet hij dat dan?! Nou, in Novigrad in Velen heb ik mezelf zitten te vergapen aan de omgeving, de vele vraagtekens opgelost en veel te veel zij-missies gedaan.
En ik heb ook iets te veel Gwent gespeeld trouwens. Ik probeer er nu wel ietsje sneller doorheen te gaan, maar uitspelen duurt waarschijnlijk nog wel even. Verder vind ik The Witcher 3 een fantastische game, ook al heb ik de twee eerdere games niet gespeeld, en ben ik dus niet echt bekend met de achtergrond van Geralt en de rest. Maar op dit moment is het mijn persoonlijke favoriet voor game van het jaar, in ieder geval tot 10 november.
78136 1

Twan (Gespeeld op PC)

Ik heb nu 32 uur in de game zitten en heb 'm uitgespeeld! Zo snel? Ja, ik ben er doorheen geramd omdat ik per se het verhaal wilde weten.
Het is één van de beste games die ik heb gespeeld dit jaar, de story line is echt perfect. Af en toe is de gameplay een beetje buggy, maar dat maakt het niet minder leuk Er is veel te doen en ik denk dat ik nog wel tien uur er in kan steken.

Johan (Gespeeld op PC)

Ik heb tussen de tachtig en negentig uur rondgezworven door Velen, Skellige en Novigrad. Genoeg tijd om die geweldige game dus uit te spelen. The Witcher 3 is op dit moment mijn Game of the Year.
Vooral de manier waarop side-quests worden neergezet, met zoveel detail, verrassingen en diversiteit, is iets unieks dat in geen enkele game op zo'n manier te vinden is. Ik kan dan ook niet wachten op de eerste DLC die volgende maand verschijnt, om eindelijke nieuwe avonturen met Geralt te kunnen beleven!
78137

Hidde (Gespeeld op Xbox One)

Ik heb de game uitgespeeld in 80 uur. Ik ben ongeveer 70 uur met de story bezig geweest en de resterende tien uur heb ik gestoken in side-missions, het ontdekken van de wereld en het vergaren van loot. Ik heb de game ook uitgespeeld, maar was wel erg teleurgesteld over mijn einde.
Nadat ik mijn einde had gezien, ben ik op YouTube gaan speuren naar andere eindes en al gauw ontdekte ik dat mijn einde veruit het minste was van de andere eindes die er waren. Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit hoe het is gekomen dat ik zo'n einde had, maar ik denk dat het iets te maken heeft met de menage à trois die Geralt heeft met Triss en Yennefer.
Het is een potentiële kandidaat voor mijn GOTY, maar het is nog even afwachten of ik hem beter vind dan bijvoorbeeld NBA 2K16. Het is voor mij sowieso de beste RPG van dit jaar, mede door het ontroerende en mooie verhaal, de grafische pracht en praal van de wereld en de details van de personages om je heen zijn. En uiteraard speelt ook mee dat Geralt of Rivia een ontzettende badass is!

Ramon (Gespeeld op PlayStation 4)

Momenteel probeer ik elke week wel 10 tot 15 uur in The Witcher 3 te steken. In totaal heb ik er nu 163 uur inzitten. Met zo ontzettend veel side quests vermaak ik me uitstekend en ben ik nu pas aangekomen in het derde deel van de game (slot). Wat is The Witcher 3 briljant zeg, ik mis eerlijk gezegd alleen wat uitgebreide gear, maar verder vermaak ik me uitstekend met de diversiteit in de quests!
78138

Calvin (Gespeeld op PlayStation 4)

Ik heb zeker rond de 40 uur al in de game zitten. Het verhaal heb ik uitgespeeld, maar ik heb veel side quests toch aan me voorbij laten gaan omdat ik niet alle tijd van de wereld heb. Het is echt een geweldige game, zeker één van de beste van dit jaar. Ik was tijdens het spelen van de game echt helemaal verzonken in de wereld en de personages.
Ook ben ik nog steeds verbaasd over de graphics die CD Projekt RED op de consoles heeft weten te toveren. En de hoeveelheid content die je krijgt voor zestig euro is echt verbazingwekkend! Alleen Metal Gear Solid V evenaart de game in dat opzicht.
Wel jammer dat de game een aantal patches nodig had om de wat irritante problemen (voornamelijk de besturing van Geralt en de af en toe bedroevende framerate) te verhelpen. Verder is de game echt een favoriet van me!

Mike (Gespeeld op PlayStation 4)

Het is alweer een tijd geleden, sinds ik The Witcher III heb aangeraakt, aangezien ik de game netjes heb uitgespeeld. Het aantal uren dat ik aan The Witcher III heb besteed is daarentegen bijna een astronomisch getal met 11 dagen en 19 uur op de teller.
Nou moet ik daarbij zeggen dat ik veel side quests heb gespeeld, veel bezig ben geweest met het zoeken en sparen van Gwent kaarten en ook nog wat activiteiten op de kaart heb volbracht. Al met al heb ik dus veel tijd besteed aan het rondrennen met Geralt en zijn vele kleurrijke vrienden.
Ik moet zeggen dat ik persoonlijk in vroegere tijden geen groot fan was van role-playing games, ondanks wat mijn huidige speeltijd zegt. Daar is nu verandering in gekomen dankzij games als The Witcher III, maar ook Dragon Age: Inquisition. De wereld, het verhaal, de karakters en de Gwent kaarten hebben mij echt vastgehouden en niet losgelaten tijdens het spelen van The Witcher III. Ik ben dan ook razend benieuwd naar het volgende project van CD Projekt RED.
78167

Rox (Gespeeld op Xbox One)

Ik heb veel en veel te weinig uren zitten in deze TOP titel. Elke dag sta ik op, word ik wakker en denk ik: vanavond MOET ik The Witcher 3 spelen, en dan zijn er weer andere dingen. Er is elke keer wat: sport, sociaal leven, werk, of games ter review. Het is zelfs zo erg dat ik laatst op vakantie was in het buitenland en daar droomde dat ik The Witcher 3 speelde, ik zat gewoon in die wereld!
Het punt is dat wat ik nu gezien heb me zo heeft weten te betoveren. Ik ben gewoon zwaar, zwaar onder de indruk. Helaas staat de teller bij mij nu op iets meer dan 11 uur, en ik heb 'm dan ook nog lang niet uitgespeeld. Maar dat gaat zeker weten gebeuren, hopelijk nog voor de nieuwe DLC uitkomt.
Ook heb ik meteen die hele coole strategy guide gekocht, een prachtig boek! Oh ja, en ook de leesboeken. Zie je, stiekem ben ik best fan, ik heb alleen zo weinig tijd. Zucht.