The Walking Dead season 6 episode 10 recap - verwachtingen episode 11

Article
vrijdag, 26 februari 2016 om 16:00
xgn google image
We hebben afgelopen maandag weer kunnen genieten van een nieuwe aflevering van The Walking Dead. Hoewel de spanningsboog een stuk minder groot was vond er wel een grote ontwikkeling plaats in deze tiende aflevering. Lees het hier in onze The Walking Dead season 6 episode 10 recap.
Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 6 van The Walking Dead.
Je zou denken dat deze aflevering de verloren inwoners van Alexandria zou noemen, maar het lijkt erop dat The Walking Dead geen seconde langer meer wil besteden aan namen als Ron, Jessie en Sam. Het leven van de overlevenden gaat verder en we zien dan ook in deze aflevering hoe de draad rustig weer wordt opgepakt.
the walking dead season 6 episode 10 recap

De nieuwe wereld

Deze aflevering is de complete tegenhanger van de vorige, die donker was, episch en een gevecht om te overleven. Deze maandag begonnen we met een blij Grimes gezinnetje, waar Carl met een bal aan het spelen is, Judith een typische baby is, Michonne rustig een douche neemt en Rick een nieuw gat in zijn riem maakt. Weinig zorgen zijn hier te vinden.
Het is ondertussen weken na het grote gevecht in Alexandria en iedereen lijkt weer geacclimatiseerd te zijn aan een normaal ritme. De vele lijken zijn opgeruimd en mensen zijn alweer druk bezig met het herbouwen van de muur. Rick en Daryl besluiten om op zoek te gaan naar voedsel en spullen die ze nodig hebben.
the walking dead season 6 episode 10 recap

Vreemd nieuw gezicht

Samen stappen de twee in de auto en hoewel je zou verwachten dat Daryl het Negan onderwerp wel zou aansnijden, wordt de mysterieuze man gedurende de hele aflevering niet genoemd. Daryl en Rick vinden al snel een verlaten truck die compleet gevuld is met voorraden en besluiten om met de truck terug te rijden naar Alexandria en later de auto op te halen.
Onderweg stoppen ze bij een tankstation waar ze een verkoopautomaat vinden met een merk drinken die Daryl beloofde mee te nemen voor Denise. Tijdens hun poging de machine te kantelen komen ze een vreemde man tegen die zichzelf Jesus noemt. Hij doet zich voor als een onschuldige bijstander, maar steelt bij de eerste kans de truck vol met de voorraden.
the walking dead season 6 episode 10 recap

Alle moeite voor niks

Daryl en Rick volgen de sporen van de truck en vinden Jesus op de weg wanneer een van de banden het opgegeven heeft. Ze vallen hem aan en hier komen we erachter dat Jesus genoeg overlevingsskills heeft. Uiteindelijk binden ze hem vast en laten hem achter op de weg. Tijdens de rit echter komen ze erachter dat hij aan het meeliften is op het dak en Rick trapt vol op de rem.
Ze belanden in een weiland waar Daryl achter Jesus aan rent. Hier volgt een kleine achtervolgingsscène waarbij Jesus uiteindelijk bewusteloos wordt geslagen nadat hij eerst wel Daryl heeft gered van een zombie. Na al deze moeite eindigt de truck echter in het meer en is er niks meer terug te vinden van alle voorraden. Rick en Daryl besluiten om Jesus mee te nemen naar Alexandria als gevangene.
the walking dead season 6 episode 10 recap

Oude bekenden

Ondertussen in Alexandria ziet Michonne een figuur het bos in verdwijnen en komt erachter dat het Spencer is die met een mes en een schep achter zombies aanzit. Op hetzelfde moment zijn Carl en Enid ook in het bos te vinden. We zien ze eerst met wat snoep en stripboeken, maar al snel worden ze vergezeld door een zombie die duidelijk het gezicht draagt van iemand die ze kennen.
De zombie is Deanne en meteen is het duidelijk voor Michonne waarom Spencer in het bos dwarrelt. Hij geeft aan haar gezien te hebben en is al dagenlang op zoek naar zijn moeder om haar uit haar lijden te verlossen. Carl geeft later aan wanneer Michonne vraagt waarom hij haar niet gedood heeft dat hij vond dat iemand het moest doen die van haar hield en dat hij het ook voor Michonne zou doen.
the walking dead season 6 episode 10 recap

Spanning tot het einde

Het is duidelijk dat Michonne al een tijdje een soort nieuw moederfiguur is geworden voor Carl. Aan het einde van de dag wanneer Rick weer thuis is ploffen de twee samen op de bank en bekijken Judith op de babymonitor. Alle drama en paniek heeft plaatsgemaakt voor een normale, huiselijke sfeer. De intimiteit tussen de twee te voelen en dit leidt ertoe dat de twee een zoen delen.
De laatste scène laat de twee naakt in bed zien, met hun wapens op de grond. Een stem roept Rick dat hij wakker moet worden en de twee schrikken wakker met een ontsnapte Jesus voor hun. Zijn laatste woorden duiden dat ze dringend ergens over moeten praten. Wat dit is gaan we in de nieuwe aflevering zien.