The Journey in FIFA 18? Wat tips voor verbetering!

  In FIFA 17 heeft EA Sports de nieuwe gamemodus The Journey toegevoegd. In The Journey speel je als Alex Hunter, een veelbelovend talent dat zijn opwachting maakt in de Premier League. De gamemodus combineert een spelerscarrière met een verhaallijn. Natuurlijk zal The Journey in FIFA 18 ook aanwezig zijn. Maar wat kan beter?

  EA heeft al bevestigd dat The Journey ook in FIFA 18 zal zitten en dat er nieuwe personages aan de gamemodus toegevoegd gaan worden. Verder is er nog weinig bekend over wat FIFA 18 zal veranderen aan The Journey, maar er zijn wel een aantal punten dat verbeterd kan worden ten opzichte van FIFA 17. Om het even samen te vatten hebben wij dus een lijst opgesteld met vijf van deze verbeterpunten.

  5. Andere competities

  Het was tamelijk teleurstellend dat je alleen voor een club uit de Premier League kon uitkomen. Natuurlijk is het leuk om tussen sterren als Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic te spelen bij Manchester of met Eden Hazard en Diego Costa van Chelsea. Alleen lijkt het ons ook geweldig om de concurrentie met Messi aan te gaan bij Barcelona of met Nathan Rutjes bij Roda JC, wat waarschijnlijk iets makkelijker is.

  Wij stellen daarom voor om tenminste de Bundesliga, Primera Division, Serie A en als het even kan ook de Eredivisie toe te voegen. Daarnaast ontbraken de interlands ook in The Journey. Alex Hunter mag dan misschien jong zijn, wie zegt dat hij niet geselecteerd kan worden voor het Engelse jeugdteam? Het zou een mooie toevoeging zijn als je jezelf ook bij de bondscoach in de kijker moet zien te spelen.

  4. Meer opties om je personage aan te passen

  In The Journey speel je als Alex Hunter en daar moet je het maar mee doen. Als je begint kun je wel je club kiezen en met skillpunten kun je je voetbalvaardigheden opkrikken, maar daar houdt het dan ook bij op. Je kunt je kleding niet aanpassen, je kunt je uiterlijk niet veranderen, je kunt eigenlijk bijna niets aanpassen en dat is best jammer.

  Zou het niet veel interessanter worden als je kon kiezen hoe je er buiten het veld bij loopt of als je aan het begin kon kiezen hoe je eruit ziet? Daarnaast zou het ook handig zijn om je nationaliteit aan te kunnen passen als EA besluit om interlands aan The Journey toe te voegen. Verder zou het een goed idee om ook upgradebare communicatieve vaardigheden te hebben in plaats van alleen voetbal skills. Op deze manier word je niet alleen beter in het veld, maar hebben de antwoorden in je interviews ook meer positieve resultaten.

  3. Meer invloed op je carrière

  Nieuw aan The Journey was dat je nu ook interviews moest afgeven. Als er een vraag aan Hunter wordt gesteld krijg je de keuze uit drie antwoorden. Een van die antwoorden is vurig en bij deze keuze hoort vaak een arrogant antwoord. Verder kun je ook een koel antwoord kiezen, waarna Hunter vaak het team en de coach prijst. Als laatst heb je een neutraal antwoord. Vurige antwoorden zorgen voor een grotere populariteit bij het publiek en meer geld, terwijl koele antwoorden de relatie met de trainer verbeteren en dus je kansen om opgesteld te worden verhogen.

  Afgezien van de invloed die je antwoorden hebben op de trainer en het publiek, is er verder weinig mogelijkheid om dingen aan je carrière te veranderen. Echte voetballers hebben ook inspraak op hun transfers en zaakwaarnemer, dus waarom kan je dit in The Journey niet doen? Verder krijg je wel de keuze tussen twee sponsorcontracten en krijg je daarna de bijbehorende schoenen, maar ook hier liggen mogelijkheden. Zo kunnen er bijvoorbeeld meer merken toegevoegd worden.

  Als laatste zijn we van mening dat de social media functie in The Journey veel uitgebreider kan. Nu kan je er alleen maar naar kijken, maar het is niet mogelijk om zelf posts of foto's te plaatsen bijvoorbeeld.

  2. Beter scoresysteem

  Tijdens wedstrijden word je in real-time beoordeeld door je trainer, die je een cijfer geeft tussen de 1 en de 10. Zo krijg je pluspunten voor goede tackles, passes, schoten, acties en als belangrijkste goals en assists natuurlijk. Minpunten krijg je voor overtredingen, gemiste kansen en balverlies. Dit klinkt allemaal redelijk, maar in praktijk word je aangemoedigd om zonder risico te spelen.

  Als je eerst vier man uitdolt, maar daarna een slechte voorzet geeft krijg je alsnog minpunten, dus kun je beter gewoon gelijk die voorzet geven. Als je zeker wilt zijn van een goede beoordeling loont het om alleen maar intikkertjes met Alex Hunter te maken, want zo ben je ervan verzekerd dat je geen punten verliest. Ook kun je punten verdienen door als spits te gaan verdedigen, terwijl je hiervoor in sommige gevallen juist minpunten moet krijgen omdat je uit positie loopt en je rol niet goed vervult. Het scoresysteem van de trainer kan dus nog wel wat beter.

  1. Het is nu te lineair

  Als Alex Hunter word je altijd uitgeleend! Zelfs als je elke wedstrijd tien goals scoort, word je nog steeds op het matje geroepen door de trainer die je vertelt dat je niet meer nodig bent bij deze club. Hoe dan?

  Op deze manier komt The Journey over alsof het scripted is. Hoe goed of slecht je speelt lijkt bijzonder weinig invloed te hebben op het spelverloop en dat zorgt ervoor dat het niet heel realistisch aanvoelt. Het voelt nu meer alsof je een voorgekauwd verhaal aan het doorlopen bent in plaats van het verhaal over jouw eigen Alex Hunter.

  Ook is het zo dat de club waarbij je speelt altijd dezelfde transfers doet, meestal wordt Harry Kane gekocht door de club waar je bij speelt. Verder hebben de antwoorden die je geeft in interviews nu weinig effect op wat er met Alex Hunter's carrière gebeurt.

  Door het spelverloop meer af te laten hangen van je prestaties en interviews zou het allemaal een stuk echter aanvoelen en dus het speelplezier vergroten. Dat neemt niet weg dat we ons nog elke dag met FIFA 17 vermaken en genoten hebben van The Journey. Maar er ligt absoluut ruimte voor verbetering.

  Laat ons weten van de comments wat jij van the Journey vond en wat je graag anders zou zien!

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.