The Elder Scrolls Online Morrowind release - In gesprek over de DLC

Article
woensdag, 22 februari 2017 om 16:00
xgn google image
Vanaf juni kunnen spelers van The Elder Scrolls Online aan de slag met Morrowind, het nieuwe hoofdstuk voor de MMORPG. Wij spraken Brian Wheeler, lead PvP designer, onlangs in Londen over alle nieuwe toevoegingen die de The Elder Scrolls Online Morrowind release gaat brengen.
Morrowind is de titel van het nieuwe hoofdstuk voor de MMORPG The Elder Scrolls Online, dat ongeveer 30 uur aan content zal brengen. Dit uitbreidingspakket zal in juni verschijnen en geeft spelers de mogelijkheid om terug te keren naar de setting van de derde Elder Scrolls game: Morrowind, het Island of Vvardenfell om exact te zijn.
ESO: Morrowind moet zowel voor nieuwe als bestaande spelers toegankelijk worden, dankzij de toevoeging van een nieuw instappunt. Nieuwe spelers hoeven dus niet eerst heel Tamriel te doorlopen voor ze een bezoekje aan Morrowind kunnen brengen, maar kunnen hier meteen beginnen aan hun avontuur.
Wij zaten om de tafel met Brian Wheeler, lead PvP designer van de game, om wat meer te weten te komen over alle nieuwe content die Morrowind ons gaat brengen. In dit artikel gaan we onder andere in op de nieuwe locatie en de bijbehorende quests, de nieuwe class, de Battlegrounds PvP modus en de toekomst van The Elder Scrolls Online.
the elder scrolls online morrowind release

Herleef Morrowind in Vvardenfell

In Vvardenfell krijgt de speler een verhaal voorgeschoteld dat draait rond de sterfelijke goden in het Tribunal, waarbij voornamelijk de god Vivec een belangrijke rol speelt. Vivec wordt steeds zwakker vanwege een tergende ziekte, wat weerspiegeld wordt in de gameplay. Hoe zwakker hij wordt, hoe slechter de staat waarin Morrowind zich bevindt, en dus heb jij de taak om niet alleen de god Vivec te redden, maar ook Morrowind. Naast het doorlopen van dit hoofdverhaal zijn er volgens Wheeler nog genoeg andere dingen te doen in Morrowind:
Voor het design van Vvardenfell is dezelfde heightmap als die uit TES 3: Morrowind gebruikt. Spelers die bekend zijn met Morrowind zullen dus een nostalgische ervaring voorgeschoteld krijgen, vol met bekende locaties en gebieden. Daarvoor is wel de schaal van de map veranderd, zodat deze zou blijven werken in een third-person perspectief. Het gaat om een grote map, die ongeveer zo'n 40 procent groter is dan de eerder verschenen grote uitbreiding Orsinium.
Een van die nostalgische elementen in Morrowind is het personage Naryu, die als een soort gids voor je personage zal dienen. Volgens Wheeler hoef je echter geen reünie met allerlei personages uit de originele game te verwachten:
Een mooi voorbeeld hiervan beleef je wanneer je per boot aankomt in Morrowind en eerst langs een registratiepunt moet komen. De NPC die hier verantwoordelijk voor is, heeft dezelfde achternaam als de NPC in TES 3: Morrowind die deze rol op zich nam.
Hij begint je allerlei standaardvragen te stellen, want in TES 3: Morrowind is dit het moment waarop je jouw personage aanmaakt, maar hij wordt onderbroken door een ander karakter dat hem vertelt dat jij "niet één van die gasten" bent. Een mooie knipoog naar TES 3: Morrowind dus, maar ook niet iets dat te verwarrend werkt voor nieuwkomers.
106434

De nieuwe class: The Warden

The Warden is een nieuwe personageklasse die de Morrowind uitbreiding naar de game zal brengen. Dit is de eerste nieuwe class die aan de game wordt toegevoegd sinds de lancering in 2014. Het personage is gefocust op de natuur en dit zul je dan ook terugzien in alles wat The Warden kan en doet: zo kenmerkt de class zich door een beer als maatje te hebben, die de strijd in gestuurd kan worden. Andere skills waar de Warden over beschikt, uiten zich als flora (de Green Balance skill-tak die gericht is op healing) of in de vorm van water en ijs (de Winter's Embrace skill-tak).
Net als alle andere classes kan ook The Warden gebruik maken van alle soorten wapens en armour en ben je vrij in je keuze hoe je dit personage precies inzet. Wheeler benadrukt dit door zijn eigen personage te vergelijken met dat van anderen in de studio:
The Warden kan gebruik maken van de Bear Companion, zoals te zien is in de Morrowind aankondigingstrailer. Ook heeft deze class beschikking over andere dierlijke compagnons, maar deze zijn minder permanent als de beer, of in de woorden van Wheeler: het zijn zogenaamde "fire-and-forget pets".
106436

PvP op kleinere schaal in Battlegrounds

Battlegrounds is een nieuwe PvP modus, die zich op een kleinere schaal afspeelt dan we gewend zijn van de PvP uit The Elder Scrolls Online. Het gaat om 4v4v4, oftewel een strijd tussen drie teams van vier spelers. Hiervoor zijn bij launch drie verschillende gamemodi (Capture The Flag, Domination en Team Deathmatch) en drie maps ter beschikking gesteld. De PvP in Battlegrounds staat voornamelijk in het teken van snelheid, iets wat we volgens Wheeler bijvoorbeeld terugzien in een potje Domination:
Er worden na launch meerdere gamemodi aan Battlegrounds toegevoegd, waar spelers mee aan de slag kunnen. Volgens Wheeler is het team druk bezig met de ondersteuning van zoveel modi als mogelijk is. Via de verschillende updates die later in het jaar uitrollen, zullen nieuwe modi en maps aan de game toegevoegd worden. Welke modi dit precies zullen worden, mag nog niet gezegd worden, maar er zijn al wel hints gegeven naar concepten als King of the Hill, Murder Ball en Crazy King:
106437

Ingestoken op nieuwkomers en veteranen

ESO: Morrowind moet toegankelijk worden voor zowel nieuwkomers als veteranen van de game en de franchise. Je hoeft dus geen stap in de rest van Tamriel te zetten om deze uitbreiding te kunnen spelen. Nieuwkomers kunnen namelijk hun avontuur beginnen in Morrowind, dankzij een nieuw instappunt en een gloednieuwe tutorial:
Als je het hoofdstuk niet aanschaft, kan je vanzelfsprekend niet naar Morrowind reizen of van andere nieuwe features genieten. Het betekent gelukkig niet dat je totaal geen ondersteuning meer krijgt, want elke patch die uitgebracht wordt voor de game bevat quality of life veranderingen voor iedere speler van The Elder Scrolls Online, aldus Wheeler:
Ook op het gebied van lore moet de uitbreiding voor beide partijen aantrekkelijk blijven. Om ervoor te zorgen dat mensen die niet bekend zijn met het verhaal wel mee kunnen komen, is er genoeg uitleg en lore te vinden in ESO: Morrowind. Dit uit zich ook in de manier waarop personages onderling met elkaar omgaan.
Doordat er zoveel verschillende manieren zijn waarop de lore tot een personage genomen kan worden, zal dit niet storend zijn voor veteranen: het is meer een persoonlijk ding, waarbij je zelf kan kiezen hoeveel tijd je wil steken in het verkennen van de lore.
106438 4

De toekomst van The Elder Scrolls Online

Morrowind vormt het nieuwe hoofdstuk in The Elder Scrolls Online, een game die al sinds 2014 loopt. Maar hoe zit het eigenlijk met de toekomst? Kunnen we ook nog een Elder Scrolls Online 2 verwachten? Het antwoord daarop luidt een duidelijke nee, aldus Wheeler, aangezien de focus ligt op de doorlopende ondersteuning van de game.
Deze doorlopende ondersteuning uit zich in het uitbrengen van meerdere van deze hoofdstukken, samen met meerdere DLC-pakketten die zich op een kleinere schaal afspelen:
Wanneer je Morrowind aanschaft, krijg je er tevens de basis Elder Scrolls Online game bij. Dit pakket bevat echter geen van de voorgaande DLC-pakketten. Spelers die de basisgame al hebben, kunnen een digitale versie van alleen het uitbreidingspakket aanschaffen.
Benieuwd naar meer informatie over The Elder Scrolls Online: Morrowind? In onze preview kan je terecht voor een eerste indruk van het uitbreidingspakket. Morrowind verschijnt op 6 juni als uitbreiding voor The Elder Scrolls Online, op Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws