The Crew vs. Forza Horizon 2: Strijd der open wereld racegames

  Eind dit jaar komen er twee racegames uit die beter met elkaar te vergelijken zijn dan op het eerste gezicht lijkt: The Crew en Forza Horizon 2. Twee racegames met als centrale thema vrijheid en open wereld. Hoog tijd voor een battle!

  Waar het de laatste tijd erg schaars is op het gebied van racegames, komt daar op het einde van het jaar verandering in. Naast klassieke racegames die zich focussen op circuits en tracks komen er ook twee grote open wereld titels aan in het racegenre. Op 30 september kom namelijk Forza Horizon 2 uit en op 11 november is het de beurt aan nieuwkomer The Crew.

  Zekerheidje of het onbekende

  Van Forza Horizon 2 kun je eigenlijk niets anders verwachten dan een absolute topgame. Iedere Forza tot nu toe zit goed in elkaar en ook Forza Horzion was een prima game. Een zekerheidje dus. The Crew gooit het op het eerste gezicht echter over een heel andere boeg. Wat we van de trailers en previews weten, lijkt deze game te gaan zorgen voor een revolutie in de racewereld. Wat hebben de racetitels te bieden?

  Zuid-Europa vs. Murica!!!

  Allereerst speelt The Crew zich af in de Verenigde Staten. Nee, niet in New York, Chicago of Los Angeles, maar in heel Noord-Amerika. Je kan door alle staten cruisen en van alles doen. The Crew biedt daarmee veel verschillende omgevingen met grote steden als New York en zonnige strandgebieden als Miami en L.A. Ook van een beetje off-road is The Crew niet vies.

  Forza Horizon 2 gaat juist net weg uit de Verenigde Staten. De spin-off verlaat Colorado voor het zonnige Zuid-Europa. Deze wegen in onder andere Italië staan bekend om de prachtige omgevingen en geweldige bochtige stukken. TV-programma's als Top Gear zoeken daarom ook vaak deze gebieden op voor prachtige shots.

  Qua settings zijn beide games erg verschillend. Forza speelt zich af in het zonnige Zuid-Europa, waar The Crew zich bevindt in de Verenigde Staten. Wat betreft grootte weten we niets over de map van Forza Horizon 2 en hoe zich die vergelijkt met de enorme map van The Crew.

  Voor alsnog lijkt The Crew het meest interessant, doordat de setting veel afwisselender en waarschijnlijk groter is dan die van Forza Horizon 2.

  Detail of grootte

  Forza Horizon 2 heeft niet alleen prachtige omgevingen. Ook de auto's zijn tot in geweldige details uitgewerkt. Gecombineerd met een gigantisch arsenaal aan automerken en uitvoeringen is Forza Horizon 2 de keuze van de echte auto-liefhebber. De kans is daarnaast ook nog eens erg groot dat de game uitgebreid wordt door middel van DLC. Details, details, details.

  The Crew ziet er waarschijnlijk iets minder goed uit. Hoewel hier natuurlijk pas echt over geoordeeld kan worden als beide games in de schappen liggen, levert The Crew kwaliteit in voor kwantiteit. We zagen net al dat de map gigantisch is, maar dat is zeker niet het enige. Je auto's aanpassen, met heel veel vrienden in een 'crew' missies doen en diversiteit in omgevingen. Het kwaliteit of kwantiteit vraagstuk gaat dus ook op voor de twee topgames.

  Kortom, The Crew richt zich duidelijk op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Forza Horizon 2 staat garant voor kwaliteit, maar is ondanks het enorme autobestand toch kleiner in omvang en diversiteit. Wat we allemaal aan customization-opties hebben en hoe The Crew en Forza zich op dit gebied onderscheiden is nog onbekend.

  Heel strakke of losse gameplay

  De eerste Forza Horizon was amper open wereld te noemen. Je reed niet eindeloos in rondjes op een circuit, maar de wegen in Forza Horizon waren vrij rechttoe rechtaan en er was weinig te doen. Hoewel Forza Horizon 2 de teugels lichtelijk laat vieren heb je bij een Forza-game toch nog bepaalde grenzen en waarden waar een game, gericht op de auto, aan moet voldoen. Verwacht dus geen gekke dingen.

  The Crew staat daarentegen garant voor gekke dingen. Alles kan en alles mag. Off-road een berg beklimmen? Over gras en door water racen? Van New York naar L.A. racen? Allemaal geen probleem. Je kan zelfs je auto aanpassen op de actie die je gaat ondernemen. Op het gebied van gameplay is The Crew dus veel losser en Forza Horizon 2 veel gespecialiseerder.

  Forza heeft minder keuze in modi en dingen om te doen in de game en is daardoor iets strakker en rechttoe rechtaan. The Crew is daarin wat losser en biedt heel veel opties. Bij Forza Horizon 2 weet je echter zeker dat de gameplay goed uitgewerkt is, bij The Crew is het nogal afwachten.

  .

  Multiplayer: goed of uitgebreid

  Bij Forza Horizon 2 weet je van tevoren dat je een prima racegame gekocht hebt met een toffe en zeer sterke multiplayer. Zeker met de toevoeging van Drivatars, die je rijstijl analiseren daarop inspelen, kun je heel wat uurtjes kwijt in de multiplayer van Forza Horizon 2. Het blijft vaak echter wel bij simpele standaard races.

  The Crew pakt het iets anders aan met verschillende missies en een geïntegreerde multiplayer. Net zoals Watch Dogs is de singleplayer en multiplayer gelijk te spelen. Samen met je vrienden of met andere mensen kun je gigantisch veel verschillende acties ondernemen op heel veel manieren. Waar we bij Forza Horizon echter zeker weten dat de multiplayer goed is, moeten we dat nog maar afwachten bij The Crew.

  Exclusief...

  PlayStation bezitters zullen hun keuze tussen The Crew en Forza Horizon 2 snel gemaakt hebben. Forza Horizon 2 is namelijk exclusief beschikbaar voor Xbox-consoles. Een enorme tegenvaller voor de bezitter van een PlayStation 4, maar tegelijkertijd ook een enorm voordeel voor de Xbox bezitters: Keuzevrijheid en een game die volledig afgericht is op de Xbox.

  Wie ben jij?

  Hou je van omgevingen die gemaakt zijn voor het autorijden en graphics of hou je het liefst van diverse en grote gebieden, gepaard met keuzemogelijkheden? Wil je zekerheid in kwaliteit op het gebied van multiplayer of wil je liever zo gek mogelijke dingen doen? Wat we kunnen concluderen uit deze vergelijking is dat The Crew en Forza Horizon 2 beide topgames gaan worden. De vraag voor jullie is: waar geef je voorkeur aan. Ben je autofanaat die gamet of een gamefanaat die racegames speelt?

  Forza Horizon 2

  Verkijgbaar vanaf 3 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.