Star Wars Battlefront gameplay - Wat de trailers ons vertellen

Article
woensdag, 17 juni 2015 om 15:23
xgn google image
EA liet deze E3 een hoop van Star Wars Battlefront zien, waaronder een online multiplayer- (hierboven te zien) en co-opmodus. In de trailers die EA toonde, zagen we ook elementen van de Star Wars Battlefront gameplay. Dit is wat ons opviel!
In de co-optrailer storten twee rebellen neer op Tatooine tijdens een gevecht tussen de Rebel Alliance en The Empire. Terwijl ruimteschepen elkaar in de lucht bestoken, moeten de rebellen zich in een rotsachtig gebied verdedigen tegen hordes schietgrage Stormtroopers.
En ja, in de game kunnen Stormtroopers je wél raken.
Dat blijkt ook tijdens een grote veldslag op de ijzige planeet Hoth, waarbij de rebellen (maar ook de Stormtroopers zelf) constant onder vuur liggen. Aan deze online multiplayergevechten kunnen maximaal veertig spelers meedoen, als strijder voor The Empire of de Rebel Alliance.

Zwaar geschut

Behalve jetpacks en standaardgeweren biedt de Star Wars Battlefront gameplay ook ander, zwaarder geschut om je vijanden mee uit te schakelen. In de online multiplayertrailer vuurde een speler bijvoorbeeld een smart rocket af om een AT-ST Walker te vernietigen.
Hoeveel verschillende wapens er in de game zitten, is nog niet bekend, maar we kunnen ervan uitgaan dat spelers over een behoorlijk arsenaal zullen beschikken. Ook zitten er andere snufjes in het spel, waarmee je onder meer een energieschild kunt oproepen dat je tegen schoten beschermd.
73771

Star Wars Battlefront gameplay zonder iron sights

De hoofdmoot van de Star Wars Battlefront gameplay wordt natuurlijk gevormd door schieten. Terwijl je jezelf door de maps manoeuvreert en je tegenstanders bestookt, kun je wanneer je maar wil wisselen tussen een eerste- en derdepersoonsperspectief (waarbij je over de schouder van je personage kijkt).
Er is ook de hele tijd een richtkruis op het scherm te zien, zodat je effectief kunt mikken. Star Wars Battlefront gebruikt geen iron sights (waarbij je gebruik maakt van hulpmiddelen op je wapen om te richten), een functie die wel vaak in andere shooters voorkomt (zoals in GTA 5).
73772

Jetpacks

Verder bevat de game jetpacks, waarmee spelers hoger gelegen grond kunnen bereiken. In de co-optrailer is te zien dat zowel rebellen als Stormtroopers deze technologie gebruiken. Of je ook kunt blijven zweven en je vijanden vanuit de lucht kunt aanvallen, werd niet duidelijk.
Wel lijkt het erop dat je de jetpacks op ieder moment kunt activeren, wat goed van pas komt als je snel uit een verhit vuurgevecht moet ontsnappen. Door je snel naar een betere positie terug te trekken, kun je chaotische gevechten vermijden.
73773

Voertuigen

Star Wars zou Star Wars niet zijn als rebellen en Stormtroopers elkaar alleen te voet zouden bestrijden. Daarom zijn voertuigen een groot onderdeel van de Star Wars Battlefront gameplay: zowel op het land als in de lucht kun je het gevecht aangaan met je vijanden.
Naast de eerder genoemde AT-ST zagen we ook een AT-AT, TIE Fighters, X-Wings en snowspeeders. Ook wanneer je voertuigen bestuurt, kun je wisselen tussen cameraperspectieven. Hierdoor kun je het hele voertuig zien of vanuit de cockpit je wapens richten.
73774

Jedi en Sith

In Star Wars Battlefront zitten naast mensen uiteraard de nodige aliens. Zo kwam er in de multiplayertrailer een Rodian (het ras waartoe Greedo uit A New Hope behoort) voorbij als speelbaar personage. Helaas voor hem kwam hij oog in oog te staan met niemand minder dan Darth Vader.
Dat speciale personages, zoals Darth Vader en Luke Skywalker, speelbaar zijn, was al bekend. Jedi en Sith kunnen met hun lightsabers schoten terugkaatsen en gebruikmaken van The Force om hun vijanden aan te vallen. Verder kunnen spelers ook aan de slag met Boba Fett.
Wij hebben genoeg van de Star Wars Battlefront gameplay gezien om heel enthousiast te worden over deze game. Kijken jullie ook uit naar dit spel? Laat het ons weten!
Star Wars Battlefront is verkrijgbaar vanaf 19 november.