Sfeerverslag IFA 2016 - Persconferenties Harman en Sony en opbouw stands

Article
donderdag, 01 september 2016 om 23:41
xgn google image
Het is de tijd van de beurzen. En beurzen zijn tof, want daarmee kunnen we voor het eerst nieuwe producten checken al voor ze in de winkels liggen en dat is stiekem wel héél leuk! We reisden woensdag af naar hartje Berlijn om IFA 2016 te verslaan.
Al moeten we eerlijk zijn: woensdag stond meer in het teken van reizen en mensen ontmoeten. Handje hier schudden handje daar schudden en doen alsof je al die namen kan onthouden.. Geintje. Is er ooit tegen je gezegd dat netwerken beangrijk is? Geloof mij dan, it is! Genoeg daarover.. door naar IFA!

Nog in opbouw

IFA is een grote tech beurs in Europa en dus the place to be als het gaat om technische snufjes, of het nu gaat om virual reality, koptelefoons, drones, speakers, laptops, telefoon enzovoorts. Voor iedereen zit er wel wat tussen. Aangekomen bij de Messe viel alleen één ding op, op donderdag: alles was nog in opbouw! Er reden overal auto's op en aan om stands op te bouwen. Een bizar gezicht.
Dus moesten ondergetekende en Kasper zich voornamelijk richten op afspraken en persconferenties. Zo gingen we langs bij Tom Tom, Acer en UE. Daar hebben we toffe dingen gezien, absoluut. Maar omdat sommige dingen nog onder embargo staan, volgt hier later meer over.
IFA 2016

Sony persconferentie

In de middag draaide het om twee persconferenties: Sony en Harman. Voor de Sony persconferentie was enorm veel interesse. Eerlijk is eerlijk: de conferentie was goed voorbereid, maar naar onze mening was het allemaal iets te smooth.
Een autocue zorgde ervoor dat het geheel krampachtig overkwam en de manier waarop Sony alles naar de consument wil halen, lijkt soms te ver gezocht. Een blije oma die achter een kopje koffie zit en met smooth technologie kan kijken en bellen op afstand met zoonlief? We krijgen er niet bepaald kippenvel van. Al waren sommige aankondigingen best interessant.
IFA 2016

Harman op IFA 2016

Na Sony's persconferentie was het tijd voor de persconferentie van Harman: zonder autocue! Ben je een audiofiel? Ja, zo'n persoon die leeft om van oorgasme in oorgasme te belanden, dan heb je vast weleens gehoord van Harman. De meeste tijd brachten we dan ook door op deze stand. De nieuwe line-up qua artikelen deden we al eerder uit de doeken en kun je rustig nalezen.
De persconferentie van Harman was persoonlijk en fijn om naar te kijken. En eerlijk is eerlijk: in elke prijsklasse is wel iets te vinden. JBL heeft in-ears vanaf een tientje, terwijl er ook koptelefoons zijn van tientallen euro's om nog maar te zwijgen over de stereoinstallaties van een paar honderd euro. Harman weet voor iedere type luisteraar en met elke portemonnee rekening te houden.
IFA 2016
Is er een product waar jij precies iets vanaf wilt weten? Laat het ons weten in de comments, wie weet nemen we dat vrijdag mee!
Na een geslaagde dag gingen we nog ergens genieten van een vijf (!) gangendiner en genoten we van de band Lion's Head die nu een hit heeft in Duitsland.

Populair Nieuws

Laatste Reacties