Sex sells: Naaktheid in vijf games

  Inderdaad, je leest het goed. Want volledige naaktheid in games komt inderdaad regelmatig voor, maar niet zo vaak dat je eigen speelbare personage helemaal in zijn adamskostuum rondloopt. Wij geven je dan ook vijf van deze (soms bizarre) games. ENJOY!

  Natuurlijk willen we wel even vermelden dat we hierna genoemde naaktheid in games absoluut niet aanmoedigen, toejuichen of op welke manier dan ook in een positief daglicht willen zetten. Naaktheid in games komt gewoon voor en dat willen we jullie niet onthouden. Punt.

  Het gaat hier overigens wel om naaktheid waarbij echt het personage waar je mee speelt naakt is. Dus niet een reclamebord met daarop een naakte vrouw of man of een onbelangrijk personage die ergens in een cutscène topless ligt te zonnen.

  5. Saints Row IV (& Saints Row: The Third)

  Misschien wel de eerste game waar jullie aan hebben gedacht bij het zien van de titel van deze special. In Saints Row, en dus ook in Saints Row IV kan namelijk alles, en dus ook naakt in het rond schieten. In het laatse deel is dit onderdeel van het verhaal, in deel drie kun je dit zelf aanpassen.

  Op Google staan er genoeg schunnige, niets verhullende afbeeldingen van de game. Overigens is het ook mogelijk in Saints Row: The Third naakt over straat de lopen, zoals de onderstaande afbeelding duidelijk laat zien.

  Saint Row 3 naakt

  4. Kane & Lynch 2: Dog Days

  Allereerst excuses voor de redelijke goorheid in de bovenstaande afbeelding, maar ook in Kane & Lynch 2: Dog Days is naaktheid dus aanwezig. In deze bewuste scène worden Kane, Lynch en Xiu door Hsing brutaal gemarteld in een badkamer.

  Hsing denkt uiteindelijk dat ze dood zijn. Dit blijkt gelukkig niet het geval, waardoor Lynch de beste man kan vermoorden. Kane en Lynch overleven de martelgang, in tegenstelling tot Xiu, waarna de beide heren ontsnappen door de stad in te rennen. Een scène die doet denken aan de saunascène in de film Eastern Promises. In deze film gaat Viggo Mortensen in zijn blote kont de strijd aan met twee zware jongens, met veel bloed tot gevolg.

  3. Heavy Rain

  In Heavy Rain zitten ook naakte scènes in een badkamer, al zijn deze wel een stuk minder gewelddadig. Je moet je personage namelijk laten douchen en hem of haar na afloop weer afdrogen. En omdat je hierbij alleen de bovenste helft van het lichaam zit, valt dit allemaal best mee.

  2. The Sims

  Ook in de Sims is het (natuurlijk) mogelijk om compleet naakt te gaan. Diverse handleidingen hiervoor zijn op het internet te vinden, zodat ook jij dit voor elkaar moet kunnen krijgen.

  Het zit dus overigens niet in de Sims-games zelf, zoals dat bij de andere titels in dit rijtje wel het geval is. Dit is dus waarschijnlijk ook waarom zoveel mensen het graag zouden willen. En via een (illegale) omweg is dit zoals gezegd dus mogelijk. Overigens werd op de afgelopen E3 het vierde deel in de Sims-reeks getoond. Deze game verschijnt op 4 september in Europa.

  1. Custer's Revenge

  Waarschijnlijk de raarste game in dit rijtje. We moeten eerlijk toegeven dat we het spel voorafgaand aan deze special nog niet kenden, en dat was misschien maar goed ook… Want wat je in deze game moet doen, is ronduit belachelijk.

  Custer’s Revenge verscheen allereerst al in 1982, en kwam destijds uit op Atari 2600. Je speelt als Custer, een man die niets anders draagt dan een hoed, schoenen en een bandana. En o ja, hij heeft continu een stijve… Het doel van de game is -geloof het of niet- het verkrachten van een vrouw die aan de andere kant van het scherm is vastgebonden aan een paal.

  En met Custer's Revenge komen we aan het einde van deze special. Laat het vooral weten als je zelf nog meer games kent met speelbare personages die naakt kunnen gaan.

  De Sims

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.