Sea of Thieves gameplay details [Gespeeld op E3 2017]

  Sea of Thieves is al een aantal jaar achter elkaar een gevestigde Microsoft titel op de E3. Tijdens de Xbox Showcase mochten we opnieuw met deze game aan de slag, waarbij we samen met drie andere spelers op zoek gingen naar een verborgen schat. Lees hier alles over de Sea of Thieves gameplay!

  5. Een rol voor iedereen

  Sea of Thieves is een co-op avontuur dat zich afspeelt in een gedeelde wereld. Je vaart met je schip over de zeven zeeën, samen met een piratencrew van drie andere spelers. Er is natuurlijk een hoop dat gedaan moet worden aan boord van zo'n piratenschip: iemand moet de boot besturen, het anker moet gelicht worden, de zeilen moeten gehesen worden en de kaart moet natuurlijk gelezen worden. Ook moet het schip zelf onderhouden worden, bijvoorbeeld wanneer je schade oploopt door ruige zeeën of vijandelijke piraten.

  Iedere speler heeft in Sea of Thieves dan ook een eigen rol en het is belangrijk dat deze uitgevoerd wordt. De speler die aan het roer van het schip staat kan bijvoorbeeld niet de gaten onder het dek dichten, waardoor een hele hoop water naar binnen stroomt. Maar dit moet natuurlijk wel gedaan worden, anders zinkt je schip naar de dieptes. Zo heeft iedere speler genoeg te doen in Sea of Thieves.

  4. Ga en sta waar je wil

  De Sea of Thieves gameplay speelt zich af in een open wereld, waarin spelers kunnen gaan en staan waar ze willen. Op de map zijn allerlei eilanden te vinden die naar hartelust verkend kunnen worden. Ook zijn er outposts te vinden, waar piraten hun kostbare gevonden schatten kunnen inwisselen voor een dikke zak geld.

  Een belangrijk element van de Sea of Thieves gameplay is dat je zelf goed moet opletten waar je heen gaat. Er zijn geen waypoints of andere zaken te vinden die aangeven waar je naartoe moet, dus je zult kaart moeten lezen. Bovendien moet je zelf naar alle plaatsen op de map varen en is er dus geen manier om er 'snel' te komen. Het is van belang dat er goed gecommuniceerd wordt, anders raak je al snel verloren op zee.

  3. Co-op avontuur

  Zoals we eerder ook al even kort vermeldden is Sea of Thieves een co-op avontuur in hart en nieren. De insteek van de game betekent wel dat het echt het leukste is wanneer je samen met je vrienden aan de slag gaat. Samen met onbekende spelers op pad gaan kan natuurlijk ook, maar dan is het wel belangrijk dat er goed samengewerkt wordt.

  De wereld in Sea of Thieves wordt gedeeld met andere spelers, wat betekent dat ieder schip dat je in de game tegenkomt een andere piratencrew huisvest. Deze crew kan zowel vijandelijk als vriendelijk zijn, dat ligt natuurlijk aan de spelers zelf. Zo kan je allianties vormen, maar ook grote zeeslagen meemaken tijdens het spelen van Sea of Thieves.

  2. Piraterij in 4K

  Sea of Thieves komt ergens aan het begin van 2018 uit, wanneer de Xbox One X al een tijdje in de schappen ligt. En dat komt goed uit, want de game is geheel geoptimaliseerd voor Microsofts nieuwste platform. Dat betekent dus dat je in volledig 4K de piraat uit kan hangen in de prachtige omgevingen die de titel te bieden heeft.

  Van azuurblauwe zeeën tot prachtige zandstranden; tijdens het spelen van Sea of Thieves bekruipt je bijna een tropisch vakantiegevoel. Maar het is niet alleen maar mooi weer in Sea of Thieves; je zult ook op moeten passen voor stormen op zee, waarbij het weer opeens omslaat en je schip lastig op koers te houden is. Wat voor weersomstandigheden je ook tegenkomt, visueel komen ze enorm overtuigend over. Zeker in combinatie met de kracht van de Xbox One X.

  1. Communicatie is vereist!

  We hebben het eerder al even benoemd, maar goede communicatie is echt de sleutel tot succes in Sea of Thieves. De game is zo ontworpen dat je in je eentje niet zo ver komt: zo heb je, wanneer je bijvoorbeeld aan het roer staat, iemand nodig die de kaart in de gaten houdt. En wanneer jij de gaten onder het dek aan het dichten bent, dan is het handig als iemand ervoor zorgt dat de boot niet weer tegen een rots op vaart.

  Ook tijdens het schatzoeken heb je je team hard nodig; zo is bijvoorbeeld één persoon nodig om de aanwijzingen van de schatkaart op te lezen en moet de andere persoon met behulp van zijn of haar kompas in de juiste richting lopen. Vervolgens kan de speler die de schatkist met zich mee draagt weinig doen tegenover vijanden, dus zullen zijn of haar teamgenoten bescherming moeten bieden.

  Sea of Thieves komt begin 2018 uit voor Xbox One en Windows 10. Een precieze releasedatum is nog niet bekend.

  Sea of Thieves

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.