De verschillende Quantum Break time powers op een rijtje

  Tijdreizen is gevaarlijk, zo blijkt in Quantum Break. In deze third-person shooter kruip je in de huid van Jack Joyce, die de tijd kan manipuleren. Om je hierbij te helpen beschik je als speler over verschillende krachten. Lees er hier alles over in dit overzicht van Quantum Break time powers!

  In de wereld van Quantum Break is een tijdreisexperiment fout gegaan. En niet zomaar, maar met catastrofale gevolgen: de tijd zelf begint af te breken. Een bij-effect van deze gebeurtenis is het feit dat de drie hoofdpersonages, die zich op dat moment in de buurt van het experiment bevonden, over verschillende krachten beschikken. De Quantum Break time powers waar je als speler mee te maken krijgt, zullen we hier bespreken.

  Zet de tijd stop in Quantum Break

  Jack Joyce kan de tijd zo manipuleren dat alles stilstaat, behalve hijzelf. Terwijl je Quantum Break speelt kan je de tijd dus stopzetten en hier je voordeel mee doen: denk aan het aanvallen van vijanden, of het wegrennen als het even te veel wordt.

  Maar het stopzetten van tijd is niet alles dat Jack kan: hij beschikt namelijk ook over verschillende time powers. Deze speciale krachten moeten je als speler nog verder helpen tijdens het spelen van Quantum Break. Wees je vijanden te slim af door deze krachten tactisch in te zetten. Lees op de volgende pagina snel verder over deze Quantum Break time powers!

  Alle Quantum Break time powers besproken

  Jack beschikt over verschillende time powers, waarvan er vijf bekend zijn: Time Blast, Time Rush, Time Dodge, Time Shield en Time Stop. Gedurende het verhaal van Quantum Break zich verder ontplooit, zullen spelers in aanraking met deze verschillende krachten komen. Bovendien geldt dat hoe verder in de game je zit, hoe krachtiger ze zijn.

  Deze Quantum Break time powers worden weergegeven aan de rechterkant van het scherm. Elke kracht beschikt over zijn eigen resource bar, die uitgeput wordt wanneer je de kracht gebruikt. Deze balk wordt over tijd weer aangevuld, tot je hem weer kan gebruiken.

  • Time Blast is een aanval waarbij Jack de tijd in een bepaald gebied letterlijk breekt. Dit zorgt voor een verwoestend effect, dus kan je deze aanval goed inzetten tegenover een groep vijanden.
  • Time Rush zorgt ervoor dat Jack kan rennen terwijl de tijd is stopgezet, waardoor je als speler snel aan gevaar kan ontsnappen. Dit is dus handig te gebruiken wanneer je merkt dat het aantal vijanden je even te veel wordt.
  • Time Dodge is een snelle sprong aan de kant, zodat je bijvoorbeeld gevaarlijke vijandige aanvallen snel kan ontwijken.
  • Time Shield is een verdedigende kracht waarbij Jack een soort beschermende bubbel op doet dagen, die bijvoorbeeld kogels af kan weren.
  • Time Stop, zoals de naam het al zegt, stopt de tijd in een bepaald gebied. Dit geldt voor zowel vijanden als voorwerpen, maar natuurlijk niet voor Jack.

  Quantum Break komt op 5 april 2016 uit. Deze Xbox One exclusive zal naast de game ook een televisieserie bevatten. Deze serie draait om de schurken in de game en zal zich aanpassen aan de keuzes die jij tijdens het spelen van Quantum Break maakt.

  Quantum Break

  Verkijgbaar vanaf 5 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.