Prey release - Alles wat je over de game moet weten!

Article
zaterdag, 28 januari 2017 om 13:03
xgn google image
Eindelijk komt er een nieuwe Prey! Maar wat is het eigenlijk? De game is geen remake en ook geen remaster, maar wel gebaseerd op de eerste Prey uit 2006 als ‘re-imagining’! Inderdaad, ontzettend verwarrend en in deze special zetten wij alles wat je moet weten over de Prey release op een rij!
Een nieuwe game van de Prey franchise werd voor het eerst aangekondigd in 2006, naar aanleiding van het grote succes van de eerste Prey game. Er zou een Prey 2 aankomen, maar het duurde jaren voordat de fans meer nieuws over deze game te horen kregen. In 2011 zou Prey 2 ontwikkeld worden door Human Head Studios, maar een aantal jaar later maakte Bethesda bekend dat Prey 2 officieel was geannuleerd.
Nu is er dus uiteindelijk een nieuwe Prey game ontwikkeld en zoals je hierboven leest heeft de game al een rijke geschiedenis. In deze special zetten wij alle informatie van de nieuwe game op een rij, zodat jij alvast bent voorbereid op de Prey release!

Prey release – Wat voor game is de nieuwe Prey?

Op de E3-presentatie van Bethesda in 2016 maakte het bedrijf bekend dat er een nieuwe Prey game uit gaat komen. Deze game zou een reboot van de originele game uit 2006 worden, maar later werd naar buiten gebracht dat de game eigenlijk een re-imagining is! Dit betekent dus een gloednieuwe game met splinternieuwe elementen, manieren van gameplay en verhaallijnen.
Na de aankondiging van de nieuwe Prey verschenen er zo af en toe nieuwe beelden. De eerste beelden van de gameplay doen je vooral denken aan een soort van Dishonored in de ruimte, maar dan met wat meer actie-elementen van DOOM toegevoegd. Niet geheel toevallig zijn dit ook twee games van Bethesda.
De ontwikkeling van Prey wordt onder handen genomen door Arkane Studios en de uitgever van de game is natuurlijk Bethesda. Prey is een first-person shooter en heeft enkel een singleplayer modus waar je aan de slag gaat met een speciaal verhaal. Dit verhaal bevat onder andere elementen van een role-play game en later in deze special komen we hier dieper op terug.
105179

Het jaar 2032

Prey speelt zich af in het jaar 2032, in een wereld zoals we die vandaag de dag kennen. Er is alleen één belangrijk verschil tussen onze wereld en de wereld van Prey.
John F. Kennedy overleeft in Prey namelijk de aanslag op zijn leven en zet zijn welbekende ruimteplan voort. De Verenigde Staten gaat samenwerken met Rusland om de mens verder de ruimte in te sturen, waarbij wordt gezocht naar de diepe geheimen die de ruimte met zich meebrengt.
Amerika en Rusland lanceren een speciaal ruimtestation waar uiteindelijk verschillende ruimtewezens worden onderzocht. Het ruimtestation heet de Talos I en over een loop van tijd kreeg de Talos I een andere betekenis. In plaats van dat het als opslagplaats van de buitenaardse wezens diende, werden er voortaan experimenten gedaan op zowel mensen als op deze rare buitenaardse wezens.
Bethesda heeft speciaal een video gemaakt om de setting van Prey meer toe te lichten. Deze video is hierboven te bekijken en geeft je een stuk meer informatie over het ontstaan van de Talos I. Maar wat heeft de Talos I eigenlijk voor invloed op het verhaal?
105180

Morgan Yu ontwaakt

De game staat volledig in het teken van Morgan Yu, de persoon die jij bestuurt in Prey. Morgan Yu ontwaakt op de Talos I en je komt er al snel achter dat jij de hoofdpersoon bent in een groot experiment. Dit experiment moet de mensheid en de manieren van leven compleet veranderen, maar er is van alles fout gegaan op de Talos I.
De buitenaardse wezens zijn namelijk kwaadaardig en hebben de macht op de Talos I overgenomen. De overgebleven mensen op het ruimtestation worden langzaam opgezocht en vernietigd door de aliens. Als Morgan Yu sta je er vrijwel alleen voor en jij moet ervoor zorgen dat deze monsters worden uitgeroeid.
Op je avontuur ga je ook opzoek naar de diepe geheimen van de Talos I en kom je meer over jezelf te weten. Waarom was jij het hoofd van een onderzoek? Zijn er nog andere overlevende? Er is alleen niet veel tijd om rustig te blijven, want zonder dat je het door hebt kan er zomaar een agressieve alien achter je staan.
In Prey probeer je dus eigenlijk de mensheid te redden, want de monsters mogen nooit richting aarde komen. Daarbij ga je ook zoeken naar een mogelijke uitweg zodat jij het schip heelhuids kunt verlaten.
105181

Wapens, vaardigheden en meer

Overleven op de Talos I gaat natuurlijk niet met je blote vuisten. Rond het gehele ruimtestation zijn verschillende wapens te vinden die je kunt gebruiken om jouw leven een stuk makkelijker te maken. Zo heb je shotguns, laserwapens en talloze andere attributen om alle vijandige monsters uit te roeien.
Naast de wapens die je kunt vinden beschikt Morgan Yu over speciale vaardigheden. De meest gesproken ability is Mimic Matter. Hiermee kun jij als Morgan Yu in verschillende objecten veranderen, zoals bijvoorbeeld een kopje koffie. Op deze manier kun jij met stealth langs vijanden sluipen!
Mimic Matter kan ook op een agressieve manier worden gebruikt, zo is in de trailer te zien dat Morgan Yu in een speciale turret verandert die iedere vijand overhoop knalt. Naast Mimmic Matter zijn er ook andere vaardigheden in de trailers gespot, zoals het creëren van een mega explosie of het besturen van verschillende levende wezens.
Eerder vertelde we al dat de game erg doet denken aan een soort van Dishonored in de ruimte, en naast de verschillende abilities lijkt Prey in nog meerdere gevallen op Dishonored. Zo kun je in Prey de game spelen zoals jij het wilt, ga je liever voor volledig stealth en zorg je dat je zolang mogelijk blijft leven? Of ren jij iedere kamer in om zoveel mogelijk loot te vinden?
Eén ding is zeker, Prey is veel uitgebreider dan enkel en alleen een first-person shooter!
105182

Prey release is eindelijk bekend

Het is allemaal leuk en aardig: het verhaal en de verschillende manieren van gameplay. Maar wanneer kun je eigenlijk met de game aan de slag? Eerst stond de release van Prey gepland op enkel 2017, maar Bethesda heeft nu eindelijk de officiële Prey release gegeven. Vanaf 5 mei 2017 kan iedere speler met een Xbox One, PlayStation 4 en PC aan de slag met de gloednieuwe Prey.
Mocht je na het lezen van deze special enorm uitkijken naar de game, dan is bij het pre-orderen nog een interessante bonus te halen. Iedere pre-order krijgt namelijk een Cosmonaut Shotgun Pack. Hierin bevinden zich verschillende wapens, zoals een speciale shotgun.
Ook krijg je in deze pack extra punten om abilities vrij te spelen, twee Medkits en een recept om Shotgun ammo te creëren. Samen met een starter kit, die je ook bij de pre-order bonus krijgt, moet je met deze extra content genoeg weerstand kunnen bieden aan de verschillende gevaren van de Talos I.
Ga jij Prey halen? Zo ja, waar kijk jij vooral naar uit?

Populair Nieuws