Top 5 zeldzame Pokemon GO Pokemon

  Dacht je dat jouw Rattata, Weedle of Caterpie bijzondere vondsten zijn in Pokemon GO? Helaas, want bijna iedereen die getroffen is door het Pokemon-virus heeft inmiddels wel een van deze drie in zijn of haar bezit. Toch is niet iedere Pokemon veel voorkomend in Pokemon GO. Dit is de top 5 zeldzame Pokemon GO Pokemon.

  Sinds de release van Pokemon GO eerder deze maand is voor velen eindelijk de droom uitgekomen om letterlijk Pokemontrainer te worden. Je kan nu zelf Pokemon vangen in je huiskamer of op je werk, maar vooral in de wijde wereld. Meer dan ooit krijg je het gevoel dat je zelf een trainer bent die zelf alle hoeken en gaten afspeurt op zoek naar zeldzame Pokemon. Miljoenen mensen zijn de afgelopen weken op jacht gegaan en hebben al aardig hun Pokedex gevuld.

  Waarschijnlijk hebben de meesten van jullie al aardig wat Pokemon gevangen. Nu is een Pidgey bijvoorbeeld geen bijzondere vangst, maar heb je bijvoorbeeld een Lapras in je bezit, dan heb je wel een van de zeldzamere Pokemon in je bezit. Wil je weten welke Pokemon nu écht zeldzaam zijn? Lees dan snel verder!

  5. Epic Pokemon

  In de categorie ‘Epic’ vind je onder andere Dratini, Hitmonlee, Hitmonchan en Electabuzz. Dat deze Pokemon tot deze categorie behoren, is geen verrassing. In Pokemon Red en Blue, de originele games, waren deze Pokemon ook lastig te verkrijgen. Juist daarom behoren deze Pokemon tot de zeldzamere Pokemon die je kan vangen in Pokemon GO.

  Electabuzz is bijvoorbeeld alleen in Pokemon Red te vangen. Spelers die Pokemon Blue destijds in hun bezit hadden, moesten Electabuzz ruilen om deze alsnog te bemachtigen. Ook moesten spelers in Red en Blue een keuze maken: je kon alleen Hitmonlee óf Hitmonchan krijgen tijdens een speelsessie, niet allebei. Juist daarom horen ook Hitmonlee en Hitmonchan tot deze categorie.

  Gelukkig zijn de Pokemon niet zo zeldzaam dat je ze niet kan vinden in Nederland. Zo zou je een Electabuzz moeten kunnen vangen in de buurt van Zevenbergen of Helmond. Woon je niet in de buurt van Helmond of Zevenbergen, dan kan je natuurlijk altijd Pokeradar raadplegen om te kijken waar je deze Pokemon kan vangen bij jou in de buurt.

  4. Mythical Pokemon

  Tot deze categorie horen Lapras, Porygon en Snorlax. Net als in Red en Blue is het geen eitje om deze drie te bemachtigen. Lapras kon je namelijk maar op één plek krijgen en er zijn ook maar twee Snorlaxen te vinden. Heb je een van deze drie, dan ben je zeker een van de lucky few die een vrij zeldzame Pokemon in hun bezit hebben.

  Check Pokeradar eens of een van deze drie zich in jouw buurt bevinden. Zo schijnt het dat Snorlax bijvoorbeeld veel gevonden wordt in grasvelden, maar dat kan per regio natuurlijk verschillen. Om te zien waar je welke types het beste kan zoeken, kun je onze special nog eens raadplegen.

  3. Special Pokemon

  De speciale Pokemon zijn de starters uit Kanto: Bulbasaur, Squirtle, Charmander en Pikachu. Maar ook de fossiel-Pokemon zoals Aerodactyl, Kabuto en Omanyte behoren tot de meest zeldzame Pokemon uit Pokemon GO. Al deze Pokemon kon je de GameBoy-games destijds maar eenmalig krijgen en bovendien moest je in het begin nog kiezen tussen Charmander, Squirtle en Bulbasaur. De meesten van jullie kozen waarschijnlijk Charmander, want deze vuur-Pokemon is nog steeds het meest populair.

  Om deze ultrazeldzame Pokemon te vinden kun je zoals altijd Pokeradar gebruiken. De kans is groot dat je een aardig stukje moet reizen om een van deze Pokemon tegen te komen, want je kunt ze niet op elke straathoek vinden zoals een Rattata bijvoorbeeld. Je kan ook even wachten op de ruiloptie die binnenkort naar Pokemon GO komt. Dat bespaart je al snel een kleine wereldreis om je Pokedex compleet te maken.

  2. Regio Exclusive Pokemon

  De écht zeldzame Pokemon uit Pokemon GO zijn de zogenaamde regio-gebonden Pokemon. Dit zijn onder andere Farfetch’d, Mr. Mime, Kangaskhan en Tauros. De regio-exclusieve Pokemon voor Europa is Mr. Mime, die je buiten ons continent niet kan tegenkomen. Wel moet je dus een echte reis maken naar een ander continent om de overige drie te bemachtigen.

  Zo kan je alleen in Amerika Tauros vangen en laat Kangaskhan zich alleen zien in Australië. Kangaskhan lijkt met het baby’tje in de buidel op een kangoeroe en daarom hoort deze Pokemon tot de Australische regio terwijl Farfetch’d alleen vangbaar is in Japan. Wil je die Pokedex dus compleet krijgen, moet je toch echt een retourtje boeken naar een ander continent. Of je wacht op de ruiloptie die later beschikbaar komt natuurlijk.

  1. (Nog) Niet vangbaar

  Eigenlijk is het een beetje flauw dat deze Pokemon hier staan, maar feitelijk gezien zijn dit de dé zeldzaamste Pokemon van Pokemon GO. Ditto, Articuno, Moltres, Zapdos, Mewtwo en Mew zijn de zes meest zeldzame Pokemon in Pokemon GO. Waarom ze zo zeldzaam zijn? Omdat je ze (nog) niet kan vangen.

  Deze Pokemon kennen de meeste van jullie wel als legendarische Pokemon, die je slechts op één specifieke plek kan vangen per game afgezien van Ditto. Hoewel deze Pokemon in de code van de game zijn opgenomen, zijn ze nog niet beschikbaar gesteld om te vangen. Reken er dan ook maar op dat zodra een van deze zes Pokemon beschikbaar wordt om gevangen te worden er een enorme massa ontstaat op de plek waar de Pokemon verschijnt. Want iedereen wil een Mewtwo hebben, toch?

  Er gaat wel het idee rond dat deze Pokemon waarschijnlijk beschikbaar worden gesteld op grote evenementen, beuren en drukbezochte locaties op de wereld. Zo zag je in de originele trailer van Pokemon GO Mewtwo op Times Square in New York. De kans is dan ook aanzienlijk dat Mewtwo en deze andere legendarische Pokemon in de nabije toekomst gaan verschijnen op drukbevolkte locaties op de wereld. Wanneer en waar je oog in oog kan komen te staan met deze legendarische Pokemon, is nog even afwachten.

  Om precies voor ogen te hebben welke Pokemon het meest zeldzaam zijn en welke wat vaker voorkomen, kun je onderstaande afbeelding raadplegen.

  pokemon go pokemon

  Ben je net begonnen als Pokemon trainer en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Check dan onze tips en tricks om een echte Pokemon-meester te worden. Ook kun je meer lezen over legale cheats, die het leven als Pokemon trainer een stuk makkelijker maken. Ten slotte zit een ongelukje in een klein hoekje: de meest bizarre Pokemon GO ongelukken kun je ook vinden op onze website.

  Pokemon GO is een gratis app en beschikbaar voor iedereen. Download ‘m nu via de App Store of via de Google Play Store, trek je schoenen aan en wordt een echte Pokemon master! Alles over Pokemon GO lees je op onze speciale Pokemon GO pagina.

  Dit artikel is op 25 mei 2020 bijgewerkt.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.