Pokemon breeding tutorial - Hoe je Pokemon moet fokken en meer tips

Article
maandag, 02 februari 2015 om 12:33
xgn google image
Het fokken van Pokemon kan voor verschillende doeleinden interessant zijn. Je kan op deze manier extra Pokemon verkrijgen, speciale moves krijgen die je Pokemon normaal niet heeft of gewoon de Pokedex compleet maken. In deze Pokemon breeding tutorial zul je alles lezen over het fokken van Pokemon!
Als je Pokemon gaat fokken, krijg je uiteindelijk een ei waaruit een nieuwe Pokemon komt. Dat fokken gebeurt in elke Pokemon-game binnen een soort kinderdagverblijf wat ook wel de Pokemon Day Care wordt genoemd. In de Pokemon Day Care kun je Pokemon achterlaten, die tegen betaling in level omhoog zullen gaan en mogelijk nieuwe moves leren.
Het ligt voor de hand dat je een mannelijke en een vrouwelijke Pokemon van dezelfde soort in de Pokemon Day Care zet. Je krijgt dan een ei met dezelfde Pokemon die je eerder in de Pokemon Day Care hebt achtergelaten. Zet je bijvoorbeeld twee Squirtles in de Pokemon Day Care, dan krijg je ook een Squirtle in het ei.
De mannelijke en vrouwelijke Pokemon hoeven niet per se van dezelfde soort te zijn, als ze maar van dezelfde Egg Group zijn. De verschillende Egg Groups kun je op Serebii vinden. Als je niet zeker weet of jouw twee Pokemon uit dezelfde Egg Group komen.
pokemon breeding tutorial

Legendary Pokemon zijn niet te fokken

Het is de bedoeling dat je met het fokken een mannelijke en een vrouwelijke Pokemon in de Pokemon Day Care zet. Er is overigens één uitzondering en dat is Ditto. Ditto is een Pokemon die in alle Pokemon kan veranderen en als je die hebt kun je gemakkelijk allerlei soorten Pokemon fokken. Je plaatst gewoon Ditto in de Pokemon Day Care en zet er een Pokemon naar keuze bij. Vervolgens krijg je altijd de Pokemon in het ei dat je bij de Ditto hebt geplaatst.
Om teleurstelling te voorkomen: Legendary Pokemon zijn niet te fokken, omdat deze Pokemon vrijwel geen geslacht hebben. Zelfs de Legendary Pokemon die wel een geslacht hebben, kun je niet fokken. Er is één Legendary Pokemon die je kan fokken en dat is Manaphy, maar in het ei daarvan zit in plaats van Manaphy een Phione. Nog belangrijk is dat je altijd de laagste Pokemon krijgt. Als je twee Pikachu's in de Pokemon Day Care zet komt er een Pichu uit en geen Pikachu.
pokemon breeding tutorial

Nu nog het ei uit laten komen

Heb je de keuze gemaakt en weet je welke Pokemon je wil fokken? Dan komt er nog aardig wat tijd bij kijken, wil er daadwerkelijk een ei zijn. Het heeft geen zin om in de game op dit ei te wachten, omdat je hier een aantal stappen voor moet zetten. Hoe meer stappen je in de game zet, hoe sneller er een een man uit de Pokemon Day Care komt met jouw ei.
Als dat ei in je bezit is kun je die opnemen in je party. Je moet dan net als je eerder gedaan hebt ook weer een bepaald aantal stappen zetten tot het ei uitkomt. Heb je een vuur Pokemon in je party met de vaardigheid Flame Body of Magma Armor? Dan wordt het aantal stappen dat je moet zetten gehalveerd. Stappen zetten kan ook op een snellere manier, door je fiets te pakken en bijvoorbeeld rondjes te rijden.
pokemon breeding tutorial

Nog meer trucjes die je kan toepassen

Als je vindt dat een bepaalde Pokemon een goede Nature heeft, dan kun je die doorgeven aan de Pokemon die gefokt wordt. Dat is niet het enige, want je kan zelfs alle statistieken van een Pokemon doorgeven op een kind. Daarvoor zijn allerlei items nodig die de ouders kunnen vasthouden tijdens het fokken. Je kan ze niet allemaal tegelijk gebruiken maar er is keuze genoeg. Dat geldt ook voor de moves, die doorgegeven kunnen worden.
Het kan ook voorkomen dat bepaalde Pokemon niet aan een move kunnen komen, omdat deze niet in zijn of haar Egg Group zit. Ook dan is het mogelijk om toch aan die move te komen door middel van Chain Breeding. Dit is natuurlijk niet mogelijk met alle moves, maar dit is na te lopen op Serebii.
Je weet nu hoe je moet fokken, hoe je een ei uit laat komen en welke mogelijkheden er nog meer zijn. Het is dus tijd om die Pokedex vol te krijgen! Kan je geen genoeg krijgen van Pokemon? Check dan ook onze andere Pokemon specials.