PlayStation Store Update - Tomb Raider & South Park

Article
door Wouter
donderdag, 06 maart 2014 om 10:00
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel, neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
Februari en maart zijn de laatste jaren altijd maanden geweest waarin we grote releases voorbij zien komen en 2014 is daar geen uitzondering op. South Park: The Stick of Truth, Dark Souls II, inFamous: Second Son, Titanfall (alleen Microsofts consoles) en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
South Park kun je vanaf vandaag al halen met de nieuwe update van de PlayStation Store en de mensen met een PS Plus abonnement wacht ook weer een aantal nieuwe gratis titels. Wat dacht je van Dead Nation: Apocalypse Edition of Tomb Raider? En als je niet zo veel te besteden hebt is er nog een nieuwe demo van The LEGO Movie Videogame. De hoogtepunten van deze update zetten we hieronder in de aandacht.

Dead Nation: Apocalypse Edition (Gratis met Plus) (PS4)

Het principe achter de top-down shooter is door de jaren heen verschrikkelijk uitgemolken, maar dat maakt de games er niet minder om. Kijk maar naar Dead Nation dat in 2010 voor de PS3 verscheen en absoluut geen slechte scores binnensleepte. Reden dus voor ontwikkelaar Housemarque om een allesomvattende bundel te maken voor de PlayStation 4. In Dead Nation: Apocalypse Edition kruip je in de huid van Jack McReady of Scarlett Blake. Deze vechtersbazen zijn overlevenden van de zombie-apocalyps en kunnen om de een of andere reden niet besmet raken met het zombievirus. Namens de overheid vertrekken ze op een missie om op zoek te gaan Patient Zero. Via hem zou een tegengif ontwikkeld kunnen worden die een einde maakt aan de zombie-uitbraak. Verwacht binnenkort een recensie van onze kant, waarin we de nieuwe functies van de PS4 eens flink aan de tand voelen.

Tomb Raider (Gratis met Plus) (PS3)

De wereld heeft nog lang niet genoeg gezien van de nieuwste Tomb Raider. Exact een jaar geleden verscheen de game voor de vorige generatie consoles en twee maanden terug kwam daar een versie voor de PlayStation 4 bij. Nu kun je de game ook nog eens gratis downloaden voor de PlayStation 3 als je een Plus abonnement hebt. Als je na al die tijd nog steeds geen tijd hebt gevonden om de game te spelen dan is dit natuurlijk je kans. Een Tomb Raider fan hoef je in ieder geval niet te zijn als je plezier wilt beleven aan deze titel, want het nieuwste deel in de langlopende serie brengt iets geheel anders dan we gewend zijn van de anders zo pittige dame. Voor het eerst krijgen we namelijk de gevoelige kant mee van de avonturier. Van het eerste dier dat ze neerschiet tot aan de eerste moord die ze pleegt. Mocht je nog steeds redenen zoeken om de game in huis te halen, lees deze rubriek dan even door waar we je er nog eens tien geven.

South Park: The Stick of Truth (€59,99) (PS3)

Het klinkt ongelofelijk, maar de onvolwassen humor van de tekenfilmserie South Park wordt al zeventien jaar lang uitgezonden op de tv. Geen wonder dus dat makers Matt Stone en Trey Parker besloten de volgende stap te zetten en nu ook de game-industrie te veroveren. Het resultaat is South Park: The Stick of Truth, an epic quest to become cool. In deze game krijg je de rol van een nieuw jongetje toegewezen die samen met zijn ouders verhuist naar het kleine dorpje South Park. Maar waar je al snel achter komt, is dat de buurt van dit anders zo stille dorpje verwikkeld is geraakt in een strijd om de zogenaamde Stick of Truth. Een ogenschijnlijk nutteloze stok, maar de kinderen in de buurt willen maar al te graag hun leven geven voor het voorwerp. In de recensie die sinds een paar dagen online staat belonen we de game met een 8,5.
Dat waren de hoogtepunten voor deze PlayStation Store Update. Verdere releases bestaan onder andere uit Rambo: The Videogame en Pac-Man And The Ghostly Adventures. Neem dus vooral een kijkje op het PlayStation Blog voor de volledige lijst met nieuwe releases.