PlayStation Plus games maart 2019 - Wat spelen we deze maand?

  Het is weer een nieuwe maand en dat betekent nieuwe PlayStation Plus games. Maart roert zijn staart en dat geldt in dit geval ook voor de PlayStation Plus games maart 2019. Vanaf deze maand zijn er geen gratis PlayStation 3 en PlayStation Vita games meer. Het aanbod is wat kleiner dan we gewend zijn, maar de beschikbare games zijn tof!

  Call of Duty: Modern Warfare Remastered

  Deze maand trappen we af met een klassieker in een nieuw jasje: Call of Duty: Modern Warfare Remastered. Dit is de vernieuwde versie van de shooter die Activision in 2007 uitbracht. De game heeft een flinke upgrade gehad wat betreft graphics, want alle modi zijn in 1080p resolutie (4K voor de PlayStation Pro bezitters) te spelen en draaien met 60 frames per seconde.

  Call of Duty: Modern Warfare Remastered bevat een uitgebreide singleplayermodus, waarin je de wereld rondreist met Captain Price, Gaz en Soap. Jouw missie is simpel, namelijk een Russische nationalist, genaamd Zakhaev, het zwijgen opleggen. Zakhaev is niet op zijn achterhoofd gevallen en heeft snode plannen gesmeed met onder andere Al-Asad om de elitetroepen de kop in te drukken. De klok tikt in Modern Warfare en het is aan jou om de wereld van deze terroristische dreiging te ontdoen.

  Naast de singleplayermodus heeft Modern Warfare ook tal van multiplayer modi, waarin je op tien maps, waaronder Crossfire en Crash, je tegenstanders uit moet schakelen. Dit kun je alleen doen of in teams en gaandeweg speel je nieuwe wapens, perks en andere voorwerpen vrij. In de game kun je verschillende klassen samenstellen, waaronder Assault, Spec Ops en Demolitions. Iedere klasse heeft zo zijn eigen sterke en zwakke punten, maar voor alle klassen geldt: als jij goed speelt word je sterker en krijg je meer vaardigheden.

  The Witness

  Naast al het wapengeweld uit Call of Duty: Modern Warfare Remastered brengt Sony ons deze maand The Witness. Deze game is compleet anders dan Call of Duty, want het sterkste wapens dat je tot je beschikking hebt is je eigen brein. Maker Jonathan Blow dropt je op een mysterieus eiland in The Witness, waarbij geen duidelijk doel of richtlijn wordt aangegeven.

  Al snel kom je tot de conclusie dat je zult moeten puzzelen om verder te komen in deze game. Het eiland zit vol mysterieuze puzzels en hersenkrakers, in totaal meer dan 600. Het eiland is daarbij verdeeld in verschillende regio's die allemaal rondom een enorme berg liggen. Elke regio heeft zijn eigen flora en fauna en natuurlijk een berg puzzels. Als alle puzzels in een regio opgelost zijn kan je verder naar de volgende om uiteindelijk in het hart van de berg de ultieme test voorgeschoteld te krijgen. Is jouw brein opgewassen tegen de geheimen van het eiland?

  PlayStation Plus games maart 2019 – hersenkrakers en kilo’s lood

  Het zal even wennen zijn dat er slechts twee games te spelen zijn deze maand, maar de games die we krijgen zijn wel meteen erg tof. Enerzijds kun je je uren vermaken in de opgepoetste versie van Call of Duty: Modern Warfare en anderzijds zul je uren achtereen je grijze massa aan het werk moeten zetten.

  Wat vinden jullie van het aanbod van Sony deze maand? Laat het weten in de reacties hieronder!

  The Witness

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.