Dit zijn de 5 coolste Paper Mario Color Splash eindbazen

Article
woensdag, 02 november 2016 om 11:08
xgn google image
Een in zwarte verf gehulde Bowser, een stekelige Gladiatorcommandant, een sluwe tovenaar op een bezem: Paper Mario Color Splash bevat opnieuw een keur aan geschifte en creatieve eindbazen die van alles uithalen om onze besnorde loodgieter dwars te liggen. Wij zetten voor jou de meest gedenkwaardige Paper Mario Color Splash eindbazen op een rijtje!
Paper Mario Color Splash is precies geworden wat onze verstofte Wii U nodig had: een vrolijke, kleurrijke platformer die meermaals een lach op je gezicht weet te toveren. Dat komt voor een groot deel door de bijzonder grappig geschreven dialogen en de van papier en karton gemaakte levels die bij vlagen erg creatief in elkaar steken.
Zoals in bijna alle Mario-games, is Bowser opnieuw de aanstichter van alle ellende. Op de een of andere manier is ’s werelds beroemdste slechterik erin geslaagd de kleur uit grote delen van de wereld te zuigen. Aan Mario en zijn vriendjes de taak om Kleureneiland weer van kleur te voorzien en Bowser te laten boeten.
Dat gebeurt door de zes Paint Stars te vinden die Bowser heeft verstopt in alle uithoeken van het eiland. Deze gekleurde sterren worden streng bewaakt door Bowsers sterkste onderdanen. Alleen door slim gebruik van speelkaarten is er een kans tegen deze geschifte schurken.
Lees onze Paper Mario Color Splash review voor ons oordeel. Nu volgt een overzicht van de leukste Paper Mario Color Splash eindbazen.
paper mario color splash eindbazen botox wendy 99824 1

5. Paper Mario Color Splash eindbazen – Botox Wendy

Dwalend in de diepste korchten van Kleurenland lopen Mario en Huey langs een schelp. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand, maar dan gaat de schelp open. De kleine Wendy toont zich, de vrouwelijke Koopaling die bekend staat om haar gemene trucs. "Ik heb eeuwig op je gewacht”, roept ze naar Mario. Gestuurd door Koning Bowser moet ze zien te voorkomen dat Mario en Huey nog meer verfsterren verzamelen.
Met haar foeilelijke strik, oranje parelketting en volgespoten lippen oogt Wendy allesbehalve een krachtige eindbaas. Haar onnavolgbare aanvalstechnieken en ongebreidelde energie verraden echter pure vakmanschap. Mario moet flink zijn best doen om niet geraakt te worden door haar muntjes. Later gooit Wendy zelfs met Shy Guys en zet ze haar vlijmscherpe schild in om Mario te stoppen.

Schaakmat!

“Na al die munten op je hoofd ben je nog steeds aan het lachen”, roept Wendy. Ze haalt haar grootste ring tevoorschijn en gooit die naar Mario. Een beurt lang kan hij geen kant op. Als hij zich los heeft gerukt, duikt hij in zijn arsenaal en vuurt we de ene power-up na de andere af.
Na een paar beurten verandert het speelveld in een schaakbord en wordt Wendy voor eens en voor altijd van het bord afgeslagen. Schaakmat!
paper mario color splash eindbazen tovenaar op een bezem 99825 1

4. Paper Mario Color Splash eindbazen – Tovenaar op een bezem

Vanuit de pikdonkere grot vervolgen Mario en zijn vrienden hun weg. Na een paar kilometer komen ze in een mysterieus bos terecht waar de gekste vijanden zich schuilhouden. De onbetwiste leider van het bos vliegt ergens in de omgeving rond en wacht geduldig op zijn moment.
Dan, uit het niets, slaat hij toe. Het is Magikoopa, de sluwe tovenaar en een van Bowsers bekendste onderdanen. “Ik beloof je Mario, dat er niets meer dan een hoopje confetti van jou overblijft”, verzekert de bebrilde magiër ons. Hij haalt zijn toverstaf tevoorschijn en verandert Mario in een piepklein loodgiertje. Het is Magikoopa menens.

Zo klein als een mier

Om deze pittige eindbaas te verslaan, is het belangrijk om op tijd weg te duiken voor de magische spreuken van Magikoopa. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat je zo klein als mier bent. Daarom is het van tevoren slim om de power-up te bewaren die Mario levensgroot maakt. Op die manier wals je zo over Magikoopa heen.
Ook handig: de power-up waarmee je Magikoopa op een gloeiend hete barbeque kunt smijten. Zie daar maar eens levend van af te komen...
paper mario color splash eindbazen een levensgevaarlijk circus 99826 1

3. Paper Mario Color Splash eindbazen – Een levensgevaarlijk circus

Duizelingwekkende stunts, acrobatische sprongen en prachtige dieren: een dagje circus staat garant voor een dosis plezier en vermaak. Maar niet voor Mario. Op zoek naar nog een verfster krijgt de besnorde loodgieter onbedoeld de hoofdrol in een circusact, eentje waarin hij moet vechten voor zijn leven.
Mario moet tijdens de show verschillende golven aan vijanden doorstaan. Van groene Shy Guys die op een eenwieler door de arena fietsen tot vijandige Yoshis die zonder aankondiging hun tong in de strijd gooien. En dan zijn er ook nog neushoorns die door middel van acrobatische stunts je proberen te verwonden.
Overleven is gelukkig niet al te moeilijk en bovendien word je tijdens de show aangemoedigd door tientallen uitzinnige Toads. Die Shy Guys aan de overkant weten niet wat ze meemaken.
paper mario color splash eindbazen in zwarte verf gehulde bowser 99827 1

2. Paper Mario Color Splash eindbazen – In zwarte verf gehulde Bowser

De Mario-serie wordt gekenmerkt door legendarische gevechten met Bowser. Ook in Paper Mario Color Splash is het slotgevecht met zijn aartsrivaal een van de beste gevechten. Aan het einde van de rit, als bijna alle verfsterren zijn verzameld, komt de baas van alle Koopalings langs. Alleen door Bowser te verslaan, krijgt Kleureneiland weer alle oorspronkelijke tinten terug.
Bowser ziet er in Color Splash anders uit dan we van hem gewend zijn. De verf druipt van zijn lichaam en zijn gele ogen springen er nu nog meer uit. Ook heeft hij nieuwe aanvalstechnieken. Zo ‘poept’ hij kleine inktbeestjes op het strijdveld en veroorzaakt hij destructieve tornado’s door snel met zijn schild heen en weer te draaien.
Om het slotgevecht in je voordeel te beslechten, is het belangrijk om vooraf sterke power-ups bij je te hebben. Wat te denken van de enorme theekop, waarmee je gloeiend hete vloeistof over Bowser kunt sproeien. Of de powerblock, die in één klap alle inktbeestjes vernietigt.
paper mario color splash eindbazen commandant van het colosseum 100143

1. Paper Mario Color Splash eindbazen - Commandant van het colosseum

Bijgestaan door Huey, de goedlachse verfpot, vervolgt Mario zijn weg naar een nieuwe verfster die Kleureneiland weer van kleur moet voorzien. Onderweg komt de besnorde loodgieter in een colosseum terecht. Hij en Huey lopen richting een verfster en proberen hem aan te raken.
Dat lukt niet. Een van Bowsers trouwste onderdanen steekt daar een stokje voor. “Je had je gezicht moeten zien!”, lacht Iggy. De gestoorde Koopaling komt aanrijden in zijn koets en probeert samen met zijn onderdanen Mario te omsingelen. “Laten we Mario voor eens en voor altijd in de papierversnipperaar gooien.”

Koning van het colosseum

Onder het gejoel van tientallen Shy Guys en Koopa Troopas begint het gevecht. Gladiator Iggy krijgt ondersteuning van twee koetsen met daarop zijn onderdanen. Zorg dat Mario niet wordt overreden en time goed om een aanrijding te voorkomen. Pas ook op voor hamers en ballen die Iggy naar Mario gooit.
Om deze eindbaas te verslaan, is het belangrijk om eerst de andere twee karretjes uit de weg te ruimen. Dat met een power-up, zoals het bot. De koetsen worden in één keer weggevaagd. Is Iggy alleen over, dan is het een kwestie van transformeren in Super Mario en hem van afstand aanvallen met vuur- en ijsballen.
Na een paar keer is Mario de koning van het colosseum!
Paper Mario Color Splash is nu te krijgen voor de Wii U. Lees er meer over in onze Paper Mario Color Splash review.