Oogappels 2012: Resident Evil: Operation Raccoon City

Article
woensdag, 11 januari 2012 om 18:45
xgn google image
Zombies! Het had niet veel langer kunnen duren voordat er een zombiegame in de Oogappels voorbij kwam nu tegenwoordig alle games overspoeld worden door zombies. Maar deze franchise doet het al jaren. Dus vergeet je vrouw, vergeet je kinderen, we gaan lekker zombies afknallen in Resident Evil: Operation Raccoon City.
De Resident Evil franchise heeft het survival horror genre populair gemaakt in de game-industrie. Er is al een heel aantal games, spin-offs en zelfs Hollywood films verschenen van de serie en in maart kunnen we weer een game aan de indrukwekkende lijst toevoegen. Een co-op game welteverstaan. Net als de recent verschenen Ratchet & Clank game met daarin een vier speler third-person co-op, krijgt ook Resident Evil die. Alleen dan wel een stuk donkerder. Geen vrolijke robots, maar zombies, Hunters, Lickers en al dat andere gespuis gaan het jou moeilijk maken in Operation Raccoon City.
In de game is bijna volledig Raccoon City getransformeerd in zombies door het t-virus, dat door het bedrijf Umbrella is ontwikkeld. In tegenstelling tot in de meeste games stap je in de schoenen van de slechterik. Jij werkt voor Umbrella en het is jouw doel om al het bewijs dat naar Umbrella linkt te vernietigen. Dat betekent onder meer dat je overlevenden moet ombrengen, want alleen zo weet je zeker dat niemand erachter komt dat Umbrella de schuldige is hier. In het verhaal kun je vervolgens een aantal keuzes maken die sterke invloed uitoefenen op het verdere verloop. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als je Leon Kennedy, de protagonist van Resident Evil 4, doodschiet?
De nadruk ligt bij Resident Evil: Operation Raccoon City dus op de co-op. Samen met drie vrienden kun je de game spelen. De speler kan uit zes verschillende karakters kiezen, namelijk Vector, Spectre, Beltway, Four Eyes, Lupo en Bertha. Ieder karakter heeft zo zijn eigen voordelen. Zo kan Vector tijdelijk onzichtbaar worden en is Beltway gespecialiseerd in het gebruik van explosieven. Het is aan de spelers zelf om een team samen te stellen dat de beste kansen heeft om te overleven.
Mocht iemand van je team gebeten worden door een zombie dan kan hij nog niet meteen respawnen. Deze speler verandert eerst zelf in een zombie en zal dan zijn eigen teamgenoten aanvallen. Pas wanneer deze speler een kogel door het hoofd krijgt, is hij dood en mag hij opnieuw beginnen. Hoe cool is dat? Over cool gesproken, op sommige momenten in de game kun je zelf de controle nemen over de gruwelijke wezens die achter je aan zitten. Hoe dat precies moet uitpakken is echter nog onduidelijk.
SOCOM ontwikkelaar Slant Six Games heeft de ontwikkeling op zich genomen. Daar lijkt vooralsnog een erg coole game uit voort te komen, al lijkt de gameplay momenteel nog erg basic. Minder horror en standaard shooter mechanismen. We hebben het allemaal al eerder gezien. Het is dus te hopen dat Slant Six nog iets extra’s toevoegt waardoor Resident Evil: Operation Raccoon City de meest bad ass game van het jaar wordt! De potentie is er in ieder geval wel.