Oogappels 2012: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Article
dinsdag, 17 januari 2012 om 19:00
xgn google image
Na alle bekende games in deze rubriek is het nu tijd voor een über Japanse game, die wellicht wat minder bekend is. We hebben er in Europa even op moeten wachten, maar dit jaar komt Ni No Kuni eindelijk ook hier uit.
Ni No Kuni: Wrath of the White Witch wordt ontwikkeld door Level 5 en Studio Ghibli. Vooral die laatste is erg bijzonder. Iedereen die wel eens animefilms kijkt, zal Studio Ghibli kennen. Het is een Japanse studio die prachtige films maakt. Een van de bekendste werken is Spirited Away, de enige niet-Engelse film die ooit een Oscar heeft gewonnen voor beste animatiefilm. De gerenommeerde filmstudio werkt nu voor het eerst aan een game. Een droom voor vele game en animeliefhebbers.
In Wrath of the White Witch stap je in een parallel universum die Ni No Kuni heet. Je neemt de controle over de dertien jaar oude Oliver. Hij verliest zijn moeder nadat zij hem gered heeft van een verdrinkingsdood. Ervan overtuigd dat het niet erger kan, begint Oliver te huilen. Zijn tranen vallen op een pop die hij van zijn moeder heeft gekregen, die vervolgens tot leven komt. Het blijkt een fee te zijn, genaamd Shizuku. Dat klinkt misschien niet allemaal stoer genoeg voor gamers die constant Call of Duty of Battlefield spelen, maar geloof ons, deze game is het waard.
Ni No Kuni is, hoe kan het ook anders, een role-playing game. Shizuku geeft je al snel een boek. In dit boek vind je allerlei magische spreuken die je kunt gebruiken om alle vijanden van je af te slaan. Dit boek speelt een grote rol in de game. Niet alleen omdat daar alle spreuken in staan, maar ook omdat je de spreuken zelf moet uitvoeren. Je moet zelf de juiste vormen tekenen voordat de spreuk wordt uitgevoerd. Een originele insteek die deze game nog wat unieker moet maken dan hij al is.
Een van de grootste pluspunten van Ni No Kuni zijn toch wel de prachtige graphics. Vergeet Battlefield 3 of Uncharted 3, Ni No Kuni ziet er pas mooi uit. Het is echt alsof je in een van de films va Studio Ghibli stapt. Een wonderlijke wereld vol mooie kleuren en prachtige figuren. Of je nu in een donkere grot zit, doodvriest in een sneeuwstorm of rustig op zee vaart alles ziet er schitterend uit. Het is uiteraard niet realistisch, maar voor een animegame halen Level 5 en Studio Ghibli alles van de bovenste plank. Genoeg om ons ongeduldig te laten wachten en dus Ni No Kuni: Wrath of the White Witch te behandelen in de Oogappels van 2012.