Necromunda Underhive Wars features - De eerste info over de game

Article
zaterdag, 11 februari 2017 om 11:00
xgn google image
Tijdens het Focus Home event in Parijs heeft ontwikkelaar Rogue Factor haar nieuwste project aangekondigd: Necromunda Underhive Wars. Ontstaan uit een van de vele licenties van Games Workshop, moet deze role-playing game de nieuwste hit worden. Tijdens een interview met Yves Bordeleau, general manager bij ontwikkelaar Rogue Factor, werden de meest opvallende Necromunda Underhive Wars features besproken.

5. Gebaseerd op het gelijknamige bordspel

Hoewel Necromunda Underhive Wars natuurlijk een game is, is de kern van de titel afgeleid van het gelijknamige bordspel. De wereld van deze tabletop game wordt nu dus naar de digitale markt gebracht en speelt zich af in het grotere Warhammer-universum. Necromunda Underhive Wars onderscheidt zich van andere tabletop games van Games Workshop door de hoogte op te zoeken.
De gebouwen die je op het fysieke speelbord vindt, herbergen vaak meerdere verdiepingen en worden via bruggen met elkaar verbonden. Dit komt doordat de wereld van Necromunda Underhive Wars bestaat uit een grote stad die gebouwd is als een bijenkorf, waarbij laag op laag gebouwd is. Die verticaliteit is een van de aspecten die goed terug te zien zal zijn in de uiteindelijke game.

4. De game is een turn-based role-playing game

De stijl van Necromunda Underhive Wars heeft ook veel gelijkenissen met het inspiratiemateriaal. Zo gebruikt de game een turn-based methode om de beurt van de speler aan te geven. Hiermee heeft het veel raakvlak met het fysieke spel. De actie van elke beurt wordt middels een third person perspectief aan de speler gepresenteerd.
Tevens zullen er role-playing elementen in de game verwerkt worden. Zo kun je als speler flink veel vrijheid verwachten wat het creëren van jouw eigen soldaten betreft. Zo kun je het uiterlijk aanpassen, maar ook bepaalde vaardigheden selecteren.

3. Focus ligt meer op schieten dan melee

Necromunda Underhive Wars speelt zich af in een grimmige toekomstige setting, en daardoor is het wapentuig in de game flink wat geavanceerder dan het materiaal dat vandaag de dag gebruikt wordt. In de game zal je dan ook een heel arsenaal aan futuristisch wapentuig vinden. Hierbij ligt de nadruk grotendeels op het schieten, en minder op het gebruik van slagwapens.
Het soort wapens wordt tevens afgesteld op de levels die in de game te vinden zullen zijn. Zo zal de game een boel verticale gameplay bieden, en wapens als snipers krijgen dan ook een prominente rol binnen de game. Maar ook de 'reguliere' assault rifles en sub machine guns zijn te gebruiken tijdens de vele gevechten die je in de game zal hebben.

2. Speelt zich af in de Underhive

Zoals eerder genoemd, speelt het fysieke spel zich af in een zogenoemde Hive. Dit is een stad die gelaagd is opgebouwd, en Necromunda laat je afdalen naar de lagere verdiepingen. Deze gebieden zijn flink vervuild en vervallen, na eeuwen van fabricage. Deze resten vormen nu de basis voor een grote gang-oorlog. Een oorlog die gevoerd wordt om grondstoffen, een goed dat steeds zeldzamer wordt in de Underhive.
De oude fabrieken die je in de Underhive kunt vinden zijn in een verleden flink in gebruik geweest, maar inmiddels zijn de gebouwen verlaten en vergaan. Tijdens het exploreren van de wereld zal je hier dan ook resten van tegenkomen. Delen pantser die nog van de productielijn afkomstig zijn, of kogelhulzen van tien verdiepingen hoog voor slagschepen die nooit gebruikt zijn. De setting van Necromunda Underhive Wars geeft een andere kijk op het reeds bekende Warhammer-universum.

1. Wordt ontwikkeld door Rogue Factor

De belangrijkste informatie die momenteel bekend is over Necromunda Underhive Wars features, is natuurlijk de studio die de game gaat ontwikkelen. Deze taak is weggelegd voor de Canadese studio Rogue Factor. Het is voor de ontwikkelaar uit Montreal niet de eerste keer dat ze een game binnen het Warhammer-universum mag ontwikkelen.
Zo is het laatste project van de ontwikkelaar ook een game die als setting een wereld uit de Games Workshop catalogus heeft gekozen, namelijk Mordheim City of the Damned. Deze turn-based role-playing game is qua kern goed te vergelijken met die van de aankomende game Necromunda Underhive Wars.
Rogue Factor heeft reeds ervaring opgedaan in het genre, en om die reden is de ontwikkeling van Necromunda Underhive Wars zeer zeker in goede handen. Totdat er meer informatie bekend wordt gemaakt over het project, zullen fans het voor nu nog moeten doen met het fysieke spel. Maar binnen afzienbare tijd kan een ieder die geïnteresseerd is - na het lezen van deze Necromunda Underhive Wars features - zijn hart ophalen in een nieuw strategisch avontuur.
Necromunda Underhive Wars wordt ontwikkeld voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Een releasedatum voor de game is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Populair Nieuws