My Nintendo Switch punten - Hoe werkt het ingewikkelde systeem?

Article
maandag, 24 december 2018 om 16:47
nintendo switch punten hoe werkt het 143912 2
Wist jij al dat Nintendo een systeem heeft waarbij je punten kunt gebruiken voor kortingen en beloningen? Benieuwd hoe dit systeem werkt? Wij leggen voor je uit hoe My Nintendo Switch punten werken. Zo kan je geld besparen bij je eerst volgende aankoop!
Als je een Nintendo Switch hebt, kun je verschillende soorten punten verzamelen via de My Nintendo-website die je vervolgens kunt gebruiken voor leuke extra's of korting op je volgende aankoop. Hierbij moet je alleen wel goed opletten welke punten je hebt. Er zijn namelijk Platina- en Gouden punten, maar ook nog een scala aan punten die gebonden zijn aan mobile games. Het is nogal een ingewikkeld systeem en hier leggen we uit hoe de verschillende soorten punten werken.

My Nintendo Switch punten in verschillende vormen

Laten we beginnen me de Platina punten. Die kun je op de My Nintendo-website inwisselen voor korting op spellen voor je Nintendo 3DS of Wii U bijvoorbeeld of voor een leuke screensaver. De Platina punten verdien je door de verschillende Nintendo-diensten te gebruiken. Denk aan het koppelen van je Facebook-account aan je Nintendo-account of je inschrijven voor de e-mails van Nintendo.
Ook de punten van de mobiele games werken op deze manier. Zodra je specifieke taken volbrengt in games als Animal Crossing: Pocket Camp, Fire Emblem Heroes en Super Mario Run kun je daarvoor punten innen via de My Nintendo-site. Elke game heeft een ander soort punten en daarmee kun je vervolgens leuke in-game beloningen kopen. Zo kun je in Super Mario Run een nieuw personage vrijspelen en in Animal Crossing kun je extra geld verdienen.
144083

Gouden punten

Als laatste zijn er de Gouden punten die je kunt gebruiken om korting te krijgen in de Nintendo eShop. Dat niet alleen, je kunt er ook speciale My Nintendo Store-vouchers van kopen ter waarde van 1, 3 of 5 euro. Die vouchers kun je vervolgens niet gebruiken in de eShop, maar alleen in de My Nintendo Store. Het bijzondere hieraan is dat je in de My Nintendo Store games kunt kopen voor de Nintendo Switch, net als in de eShop.
De Gouden punten verdien je ook op een hele andere manier dan de andere My Nintendo Switch punten. Je krijgt de punten namelijk automatisch wanneer je een nieuwe game koopt, want dan ontvang je automatisch maximaal 5 procent van wat je voor de nieuwe game betaald hebt. Die vijf procent is overigens alleen geldig bij games die je digitaal aanschaft, want bij fysieke versies krijg je slechts 1 procent van Nintendo eShop-waarde van de game.
Vervolgens staat één Gouden punt staat gelijk aan één eurocent en in de praktijk ziet het er dan als volgt uit.
Downloads: Games en DLC voor de Nintendo Switch, Games voor de Nintendo 3DS en Wii U

Gamecards: games voor de Nintendo Switch

5% 1%
Een game die vijftig euro kost in de Nintendo eShop levert je 250 Gouden punten op, wat gelijk staat aan 2,50 euro die je vervolgens kunt gebruiken om met korting een volgende game te kopen. Bij aankoop van het volgende spel vraagt de eShop of je de punten wil gebruiken voor korting. Doe je dit niet kun je nog meer punten sparen voor een grotere korting op een toekomstige aankoop.sup
144084

Geldigheid

Pas wel op dat je niet te lang aan het sparen bent, want je Gouden punten zijn net als de andere My Nintendo-punten zijn niet voor eeuwig geldig. Elk soort punt heeft een ander geldigheidsduur. Zo zijn Platina punten een half jaar geldig en zijn Gouden punten twaalf maanden geldig. Als je punten inwisselt voor een beloning worden de punten die het eerst verlopen automatisch als eerste gebruikt.
Om bij te houden hoelang je punten nog geldig zijn, kun je naar je puntengeldigheid gaan. Daar kan je zien hoelang welke punten nog geldig zijn en staat ook aangegeven op welke datum er punten vervallen. Je ziet precies om welk soort punten het gaat en hoeveel punten er in totaal vervallen. Dan is er ook nog een tabje met je puntengeschiedenis, waarin je kunt zien op welke datum je punten verdiend hebt en om welke punten het dan wel niet gaat.

Genoeg games om te spelen

Nu dat je weet hoe My Nintendo Switch punten werken, kun je ze gaan verdienen door fantastische games te kopen. In ons artikel over de tien beste Nintendo games voor onderweg lees je precies welke je in huis moet halen als je op reis gaat. Mocht je op zoek zijn naar iets specifiekers zoals indie games, kan je ons artikel over de top 10 indie games voor de Nintendo Switch lezen.