Mobile World Congress 2018 - Wat kunnen we verwachten?

  Zit jij al te popelen om een nieuwe telefoon te kopen? Dan is de Mobile World Congress 2018 de beurs om te volgen. De elektronica beurs, waar alle prestigieuze tech-bedrijven bijeen komen om hun nieuwste producten te tonen aan het grote publiek. Toch weten we nu al wat meer over de verschillende producten die in de schijnwerpers worden gezet.

  Mozilla in Europe

  Google, Samsung, BlackBerry, Huawei, Motorola, Sony en sinds kort ook weer Nokia zijn de bedrijven die we onder ander zullen tegenkomen in de hallen van Fira de Barcelona. Die bedrijven geven elk jaar weer een kijkje wat we in de toekomst kunnen verwachten.

  Mobile World Congress 2018 - Wat voor trends dit jaar?

  Vorig jaar was de trend; ‘Internet of Things’ zo kwam Samsung met een koelkast die kon worden aangesloten op het wereldwijde web. Waardoor je via een app in de supermarkt kon zien wat je allemaal nog in de koelkast ligt en waardoor misschien wel de term ‘boodschappenlijstje’ langzaam zal verdwijnen. Dit jaar zullen we weer waarschijnlijk weer versteld staan van alle technische snufjes die op de beurs bekend zullen worden gemaakt. Ook dit jaar wordt er verwacht dat 'Internet of Things' een belangrijke rol gaat spelen tijdens de beurs.

  Google tijdens MWC 2018

  Eén van de meest invloedrijke techbedrijven is ook altijd prominent aanwezig op de beursvloer. Dit jaar zullen ze zich waarschijnlijk meer gaan focussen op hun Google Assistant dienst meer op de kaart te gaan zetten. Mogelijk wordt ook de game streamingdienst 'Yeti' getoond. Geruchten hier en daar suggereren ook dat er een vernieuwde versie van de Google Home wordt aangekondigd. Of dat het ook tijdens de Mobile World Congress 2018 zal gebeuren moeten we nog bekijken, omdat Google vaak hun producten op een aparte persconferentie laat zien.

  Samsung tijdens MWC 2018

  Natuurlijk zal Samsung alle aandacht op hen willen richten door details bekend te maken over hun pronkstuk; De Samsung Galaxy S9 (Plus). Het is vaak een moment waarop mensen hun mening gaan vormen welke smartphone ze dit jaar in huis zullen halen. De centrale vraag is daardoor vaak: koop ik een iPhone of Galaxy S? Een belangrijk moment voor Samsung. Daarnaast zullen ze misschien nog wat nieuwe wearables aankondigen. Waar misschien wel de meeste techfanaten op hopen is dat Samsung een beetje licht zal schijnen op hun meest vooraanstaand project: Samsung Galaxy X, de eerste opvouwbare smartphone.

  Mobile World Congress 2018 Samsung Galaxy

  BlackBerry tijdens MWC 2018

  De maker van BlackBerry telefoons heeft al aangekondigd dat ze dit jaar met twee nieuwe telefoons op de markt komen. De kans is groot dat ze iets zullen aankondigen op MWC, omdat ze niks van zich hebben laten horen op de elektronicabeurs CES in Las Vegas. Volgens geruchten kunnen we misschien de opvolger van de van de BlackBerry KEYOne die vorig jaar werd uitgebracht verwachten. Voor BlackBerry was het niet altijd even gemakkelijk nadat ze niet zo heel lang geleden zelfs op het punt stonden om failliet te worden verklaard. Gelukkig horen we steeds meer goed nieuws over het Chinese smartphone bedrijf, zo werd de BlackBerry KEYOne verassend goed ontvangen door verschillende critici.

  Huawei tijdens MWC 2018

  Het bedrijf dat de laatste jaren, steeds belangrijker wordt voor consumenten is Huawei. Bruce Lee, de Vice-President van het bedrijf zonder verwantschap aan de gelijknamige filmster, liet vorig jaar nog weten dat ze hun nieuwste smartphone zouden aankondigen op de Mobile World Congress 2018. Toch blijkt dat niet zo te zijn en moeten we wachten tot 27 maart waar Huawei in een eigen persevenement de Huawei P20, P20 Lite en de P20 Plus gaat tonen. Wees niet getreurd want Huawei zal wel aanwezig zijn op de beurs. De verwachting is dat ze daar meer nieuws zullen geven over de langverwachte opvolger van de Huawei Watch 2.

  Motorola tijdens MWC 2018

  Het bedrijf dat sinds kort is overgenomen door Lenovo, komt ook met nieuwe smartphones tijdens de Mobile World Congress 2018. Er worden waarschijnlijk vernieuwde versies van de Moto E, Moto G en Moto X getoond.
  Ook schijnt er meer informatie te komen over de Moto G6, G6 Plus en G6 Play, dat blijkt uit recent gelekte foto’s waarop de smartphones te zien zijn.

  Sony tijdens MWC 2018

  Het bedrijf dat vorig jaar heeft aangekondigd zich meer te willen focussen op hun Playstation divisie. Sony lijkt niet volledig afstand te doen van de smartphone wereld, omdat er al drie van de vier nieuwe smartphones aangekondigd werden voor het jaar 2018. Toch hebben ze nog één aankondiging tegoed en die zullen we horen tijdens de Sony persconferentie op de WMC 2018. De opvolger van de Xperia XZ Premium, die volgens geruchten XZ Pro zal gaan heten, zal dan uitgebreid getoond worden.

  Nokia tijdens MWC 2018

  Volgens vele het bedrijf dat mobiele telefoons onder de aandacht hebben gebracht van het grote publiek. Ze kende de afgelopen jaren en niet zo al te goede periode onder Microsoft. Toch zijn ze volgens vele de blikvanger van de beurs, ze kondigde namelijk aan dat ze de Nokia 9, de krachtigste telefoon die Nokia sinds tijden zal uitbrengen.

  Mobile World Congress 2018 wordt gehouden in Barcelona van 26 februari tot 1 maart. Wat verwacht jij dit jaar tijdens MWC 2018?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.