Minecraft Texture Pack Update - Alles wat je moet weten!

Article
vrijdag, 01 juli 2016 om 9:36
xgn google image
De E3 is er niet alleen om nieuwe games aan te kondigen. Ook games die al een lange tijd met ons meegaan hebben updates nodig zoals Minecraft. Wij hebben alvast een voorproefje gekregen van de update die in de herfst uitkomt en alles wat je moet weten over de Minecraft Texture Pack update lees je hier!
De officiële release van Minecraft is alweer bijna vijf jaar geleden, maar we weten allemaal dat de game al een behoorlijke tijd meedraait. Ondertussen kun je het op elk bedenkbare platform spelen en zijn er tientallen updates en mods verkrijgbaar. In de herfst, rond het vijf jarige jubileum dus, komt er een nieuwe grote update.

The Friendly Update

Voor we naar de toekomst van Minecraft kijken; wat is er eigenlijk gebeurd tijdens de E3? Toen werd namelijk The Friendly Update uitgebracht. Deze update introduceerde Minecraft Realms. Oftwel Minecraft servers die Microsoft voor je draaiende houdt. Zo kunnen jij en je vrienden altijd en overal op dezelfde server spelen.
Deze update is gemaakt voor mobiele platformen en de PC, maar een Minecraft Realm is niet gratis. Je huurt als het ware een server van Microsoft om jullie Realm op te laten draaien. Voor mobiele platformen is het tof doordat je nu eindelijk samen kunt spelen. Op de PC is het handig zodat je niet zelf je PC 24/7 aan moet laten staan.
The Friendly Update bracht naast Minecraft Realms nog enkele vernieuwingen en verbeteringen mee. Denk bijvoorbeeld aan het rijden op varkens of achievements voor mobiele platformen om vrij te spelen. Voor de gehele lijst van aanpassingen kun je terecht op de Minecraft Wikia. Voor ons is het nu tijd om naar de toekomstige update te kijken.
93975

Minecraft Texture Pack Update

Minecraft heeft in het verleden al aardig wat Texture Pack updates gehad. Deze veranderen het uiterlijk van personages en voorwerpen in het spel. Het geeft je de mogelijkheid weer een hele andere wereld te maken. Deze keer ligt het even anders. In de aankomende update ben jij namelijk de kunstenaar.
Wanneer de nieuwe update uitkomt, kun je het uiterlijk van personages volledig naar eigen wil aanpassen. Als voorbeeld nemen we even een Creeper, het bekendste monster van Minecraft. Het klinkt misschien wat luguber, maar we trekken als het ware zijn uiterlijk uit als de verpakking van een Kerstcadeau en dan leggen we het plat neer.
Dit plat neerleggen doen we in het meeste simpele programma ooit: Paint. Iedereen heeft en iedereen weet hoe het werkt. Nu hebben we dus een platte lay-out van de Creeper. Aangezien het Minecraft betreft, is alles opgedeeld in vierkantjes. Het uiterlijk aanpassen doe je simpelweg door de kleur van een vierkantje te veranderen!
Je kunt hem bijvoorbeeld laten kijken alsof die bang is of hem een leuk T-shirt aantrekken. De mogelijkheden zijn enorm. Laat schapen eruitzien als moordenaars, zombies als vriendelijke verkopers en laten we eerlijk zijn: Wie gaat er als eerste iets uit laten zien als een mannelijk geslachtsdeel? Voorspelbaar jongens!
93976

Minecraft Add-ons Update

In de aankomende update kun je niet alleen het uiterlijk van personages veranderen. Je kunt straks ook het gedrag van alle personages aanpassen. Dat klinkt misschien als een ingewikkeld proces (je bent haast een game ontwikkelaar nu), maar niets is minder waar. Het is bijna net zo makkelijk als het aanpassen van het uiterlijk.
Alle bestanden die je nodig hebt, krijg je van Microsoft. Het uiterlijk was dus gewoon een afbeelding die je opent in Paint en het gedrag is een simpel tekstbestand wat je kunt openen met bijvoorbeeld Kladblok. Op het eerste gezicht is wat onoverzichtelijk, maar als je verder kijkt dan je neus lang is, wordt alles snel duidelijk.
Als voorbeeld weer even de Creeper. We zien in het bestand al zijn waardes. Lengte, snelheid, explosiekracht, alles. De snelheid staat bijvoorbeeld op 0.2. Verander je die naar 0.4 dan loopt hij twee keer zo snel. Zo makkelijk is het. Net als bij het uiterlijk zijn de mogelijkheden hier ook bijna eindeloos.
Je kunt Creepers een levensgevaarlijk grote explosie geven, maar er is iets dat misschien nog wel leuker is. Je kunt aspecten van het ene monster ook aan het andere monster geven. Wat dacht je van exploderende varkens of schapen die je aanvallen? Het is even kort uitvogelen voor vervolgens een lange tijd plezier!
93977

Voor welke platformen?

Aangezien je Minecraft op zoveel verschillende platformen kunt spelen, is het wel even belangrijk om te kijken naar welke platformen deze update komt. Het makkelijkste, en meest voor de hand liggende platform, is de PC-versie. Je hebt Paint en Kladblok al klaarstaan dus je kunt direct aan de slag na het downloaden van de update.
Naast de PC komt de update naar de mobiele platformen. Met een akelige twist. Je hebt namelijk nog steeds een PC nodig om dingen op de mobiele versie aan te passen. Je moet je mobiel aansluiten op de PC waarna je op dezelfde manier alles kunt aanpassen. Het is dus ook voor mobiele platformen. Een soort van.
De overige platformen laten nog even op zich wachten. Volgens de ontwikkelaar zijn de consoles volgend jaar aan de beurt. Dat is ook iets moeilijker omdat je niet simpelweg een PC of laptop als tussenpersoon kunt gebruiken. Exacte releasedata zijn in beide gevallen nog niet bekend. Even afwachten nog.
Microsoft weet in ieder geval op een leuke manier Minecraft weer nieuw leven in te blazen. Vooral als je dit combineert met Minecraft Realms en je vrienden niet op de hoogte zijn van de aanpassingen die je gemaakt hebt. “Ik ging ineens dood door een koe! Wtf!” Niet dat we jullie gekke ideeën willen aanpraten…

Populair Nieuws