Deze Microsoft Flight Simulator 2020 features kunnen we verwachten

Article
vrijdag, 24 januari 2020 om 9:25
nieuwe microsoft flight simulator aangekondigd 151555
Het is alweer een flinke tijd geleden sinds Microsoft een Flight Simulator game uitbracht. Gelukkig hebben virtuele piloten iets om naar uit te kijken dit jaar met Microsoft Flight Simulator 2020. Voordat we boarden, zetten we eerst voor jullie de Microsoft Flight Simulator 2020 features op een rij.
In 2006 konden we voor het laatst met voorganger Microsoft Flight Simulator X de virtuele wolken in duiken. Deze game kreeg in 2014 nog wel een Steam editie, maar toch was het lang wachten voordat Microsoft de serie weer oppakte met een gloednieuwe game. Gelukkig zijn we met vliegreizen lang wachten wel gewend toch? Inmiddels hebben we al enkele trailers kunnen bekijken van Microsoft Flight Simulator 2020 en komt de release steeds dichterbij.

Bing Maps speelt een belangrijke rol

Via Bing Maps kun je net als bij Google Maps de hele wereldkaart bekijken. Er wordt hiervoor gebruikgemaakt van satellietfoto’s en in grotere steden zelfs van luchtfotografie voor meer gedetailleerde beelden. Deze service is uiteraard van Microsoft.
Voor Microsoft Flight Simulator 2020 wordt de data van Bing Maps gebruikt om een realistische weergave van de hele aarde neer te zetten in de game. Ja, want in de game moet je rond de hele aarde kunnen vliegen. Volgens Microsoft zijn er meer dan 40.000 vliegvelden die je kunt ontdekken en zitten er twee miljoen steden in het spel. Je bent dus wel even bezig als je alle locaties wil bezoeken.
microsoft flight simulator 2020 2f1579687301

Met je hoofd in de cloud

Ook 3D data is belangrijk in de game. Dit wordt geregeld door Microsoft Azure met data uit de cloud. De Azure AI analyseert de map data van Bing Maps en genereert gedetailleerde, driedimensionale gebouwen en natuurgebieden. Zo kun je bekende plaatsen herkennen wanneer je er met je Boeing overheen vliegt.
Ondanks dat Microsoft Flight simulator 2020 veel gebruik gaat maken van de cloud, zal de game ook offline speelbaar zijn. In dat geval zullen de graphics wel verminderd worden. Als oplossing kunnen spelers straks specifieke kleine regio’s downloaden zodat ze niet altijd online hoeven te zijn en toch in gedetailleerde omgevingen kunnen rondvliegen.

In weer of wind

Een andere Microsoft Flight Simulator 2020 feature die indrukwekkend is, is dat het weer een stuk realistischer is. De game gaat namelijk live weer data gebruiken uit de echte wereld. Dat betekent dat als het hier in Nederland regent, dat ook in de game het geval moet zijn.
De vorige Flight Simulator games gebruikten slechts generieke wolken in het luchtruim. De wolken in Microsoft Flight Simulator 2020 zijn in 3D. Ook de regen wordt in 3D getoond. Het gaat zelfs zo ver dat je regenbogen kunt zien als de zon achter je schijnt terwijl je de regen tegemoet gaat.
microsoft flight simulator 2020 3f1579687892

Hobbyvlieger of professioneel piloot?

Naast een mooie wereld is het natuurlijk ook belangrijk dat Microsoft Flight Simulator 2020 een goede selectie vliegtuigen heeft om mee de wereld te ontdekken. Het is nog niet bekend welke vliegtuigen we precies kunnen verwachten. Microsoft heeft in ieder geval bevestigd dat er zowel lichte als grote, wijde vliegtuigen in de game zullen zitten. Zo is er voor iedere piloot wel een vliegtuig waar ze zich prettig bij voelen.
In vorige Flight Simulator games heeft Microsoft gewerkt met vliegtuigfabrikanten als Boeing, Airbus en anderen. Het is dus te verwachten dat er voor Microsoft Flight Simulator 2020 soortgelijke samenwerkingen zullen zijn.

Release voor PC en Xbox

Microsoft Flight Simulator 2020 zal dit jaar verschijnen voor PC. Microsoft heeft aangegeven dat de game gemaakt is voor PC en dat er in de ontwikkeling ook gericht is op het optimaliseren voor multiplatform. Hierdoor zal de game ook speelbaar zijn op de Xbox One. Deze Xbox versie zal ergens na de PC release beschikbaar komen.
De game is gemaakt om speelbaar te zijn op verschillende manieren. Zo zal er uiteraard support zijn voor een Yoke, maar ook met muis en toetsenbord en zelfs met een controller kun je al het virtuele luchtruim onveilig gaan maken.
Naar welke Microsoft Flight Simulator 2020 features kijken jullie het meeste uit? Laat het in de reacties weten!
Dit artikel is op 28 augustus 2020 bijgewerkt.