Michael Jackson's leven in videogames

Article
door Timo
vrijdag, 26 juni 2009 om 13:30
xgn google image
Gisteravond om half twaalf Nederlandse tijd is Michael Jackson, de King of Pop, overleden aan een hartstilstand in Los Angeles. De beste man is 50 jaar geworden en zijn dood zal niet ongemerkt blijven.
Terwijl wij jullie afgelopen maandag nog lieten weten dat MJJ Productions momenteel hard werkt aan een videogame met Michael Jackson in de hoofdrol, is de King of Pop nu helaas overleden. En met XGN blikken we nu terug op zijn leven. Naast muziek en muziekvideo's, was Jackson namelijk ook bekend als een fan van videogames.
In 1990 creeërde Michael dan ook samen met zijn favoriete gamebedrijf SEGA zijn eerste game, genaamd Michael Jackson's Moonwalker voor de arcade, Genesis, Master System en de PC van toendertijd.
https://cdn.xgn.nl/upload/20090626114022_small.jpg
Michael Jackson's Moonwalker voor de SEGA Genesis
Moonwalker is een Beat’em up game. En ga je als Michael Jackson op zoek naar ontvoerde kinderen, die door boeven worden vastgehouden. De eerste scéne uit de game is al gelijk spectaculair. Michael gooide een muntje in de jukeboxmachine, het licht ging aan en op je hoorde zijn nummer 'Smooth Criminal' op de achtergrond. De game was dan ook een eerbetoon aan de film Moonwalker en de clip van 'Smooth Criminal'. Naast de mogelijkheid om te trappen, had je ook een magische hoed die je tegen de verschillende vijanden aan kon gooien om ze te vermoorden.
Moonwalker werd een groot succes in de jaren '90. Echter duurde het weer een tijde voordat Michael in een game te zien zou zijn. Een tijd later pas was Michael namelijk te zien in de game Space Channel 5. Space Channel 5 was een dans game voor de SEGA Dreamcast. In de game moest de speler verschillende danspasje uitvoeren door op de controller op verschillende knoppen te drukken.
https://cdn.xgn.nl/upload/20090626115650.jpg
Michael Jackson in een glimmend, futuristisch danspakje
In het vervolg van Space Channel 5 kwam Michael ook voor. Echter was hij toen ontvoerd door buitenaardse wezens en moest jij met verslaggeefster Ulala de King of Pop redden. Als hij eenmaal gered was, kon je daarna verder met Ulala de aliens bestrijden door heel veel te dansen.
Niet lang na Space Channel 5 schitterde Michael in Midway haar vechtgame Ready 2 Rumble: Boxing Round 2. Naast Michael zaten er ook nog beroemdheden als Shaquille O'Neal en de Clinton familie. De game kwam uit in 2000 voor de Nintendo 64.
https://cdn.xgn.nl/upload/20090626115606.jpg
Michael was een echte vechter
Ready 2 Rumble: Boxing Round 2 was de laatste game waarin Michael echt in voorkwam. Echter bleef zijn muziek en verschillende kostuums voorkomen in de games tot op de dag van vandaag. Zo is "Beat It" een speelbaar nummer in Guitar Hero: World Tour. Het rode pakje uit de immens populaire video "Thriller" kwam weer in de recent uitgebrachte game Leisure Suit Larry: Box Office Bust. Tevens zijn er ook meerdere nummers van hem te na te zingen in SingStar. Michael Jackson heeft dus naast een enorme invloed in de muziekindustrie ook invloed gehad in de game-industrie.
Ten slotte is er vandaag op de Tv-zender TMF bijna de hele dag door een indrukwekkende documentaire te zien over de King of Pop. Tot zover dus ons eerbetoon aan Michael Jackson, de King of Pop.
https://cdn.xgn.nl/upload/20090626122718.jpg

Populair Nieuws