Met deze mobiele 5G hotspot heb je overal op vakantie en festivals snel internet

Article
woensdag, 10 april 2024 om 17:00
m6pro airport 5k
Dankzij het internet hebben we tegenwoordig ongekende mogelijkheden. Maar dan moet je natuurlijk wel internet hebben. Gelukkig heb je met deze mobiele 5G hotspot overal internet, of je nu op vakantie bent, naar een festival of ergens anders buiten of binnen de deur.
Internet biedt veel handige opties buiten de deur. Als je op vakantie bent zijn er flink wat voordelen: je kan op de hoogte blijven van de beste plekken in de buurt om te bezoeken, routes bijhouden via Google Maps, in contact blijven met het thuisfront en ook meteen de mooiste foto’s doorsturen. En dat geldt ook voor als je op een festival staat. Heb je net een mooie video gemaakt van je favoriete band of artiest? Dan kan je die direct delen met je vrienden.
Je moet op dat soort momenten alleen wel toegang hebben tot goed internet en dat is niet altijd het geval. Op vakantie is goed wifi vaak schaars en je wil bovendien geen gevoelige gegevens delen via een wifi-netwerk bij de lokale fastfoodtent.
Als oplossing kan je een hotspot opzetten met je mobiele 5G-netwerk op je smartphone, maar dat is ook niet altijd even veilig en bovendien slurpt het je accu leeg. Handig dus als je even snel internet nodig hebt, maar niet voor een langere tijd.

Overal genieten van internet

Gelukkig zijn er anno 2024 ook andere mogelijkheden om te zorgen voor goed internet buiten de deur. Zo heeft Netgear de Nighthawk M6 en M6 Pro gelanceerd. Deze compacte apparaten dienen als mobiele router, die je eenvoudig overal mee naartoe kan nemen.
Beide apparaten zijn simlockvrij en werken in meer dan 125 landen. Je kan er eenvoudig wisselen tussen simkaarten en data-abonnement, zodat je altijd en overal toegang hebt tot internet voor de hele familie of vriendengroep. Er kunnen namelijk 32 apparaten tegelijkertijd worden aangesloten om internet te ontvangen van de Nighthawk, van smartphones en tablets tot aan laptops en televisies.
En dat is bovendien snel internet. De Netgear Nighthawk M6 werkt namelijk met 5G over wifi 6-technologie en de M6 Pro maakt zelfs gebruik van het verbeterde wifi 6E. Daardoor biedt de normale versie snelheden tot 2,5 Gbps en de Pro-variant tot maar liefst 4 Gbps.
In tegenstelling tot een smartphone die als mobiele hotspot dient, heeft de Nighthawk M6 een lange adem. De accu gaat tot 13 uur mee en als de batterij leeg is, is hij snel weer opgeladen dankzij de USB-C-port.

Perfect voor buiten en binnen

Hoewel de Netgear Nighthawk M6 ideaal is voor onderweg, kan de mobiele hotspot router ook goed gebruikt worden binnen de deur. Of dat nu is op kantoor of in huis. Niet elk gebouw in Nederland heeft namelijk de beste wifi-dekking. De Nighthawk zorgt alleen voor een dekking van maar liefst 90 vierkante meter, waardoor je ervoor kan zorgen dat vrijwel elk hoekje van jouw huis een goede internetverbinding heeft.
Daarvoor is ook geen mobiel abonnement nodig. De router heeft een Ethernet-poort waar een internetkabel op aangesloten kan worden. En door de ingang voor de stroomkabel hoef je je ook geen zorgen te maken dat de accu leeg gaat..
Op die manier kan de Nighthawk M6 en M6 Pro dienst doen als je primaire router in huis. Of bedrijven of particulieren die willen zorgen dat ze goed beschermd zijn, kunnen de mobiele router gebruiken als een back-up voor als de normale verbinding wegvalt.
Zo kan je bijvoorbeeld altijd de beveiligingscamera’s op afstand blijven checken of zorgen dat je smarthome-apparaten thuis blijven werken. De Nighthawk is daarmee een flexibele alleskunner die veel handige opties biedt.

Populair Nieuws