5 manieren om meer Instagram volgers te krijgen - Stijg in populariteit!

  Instagram is één van de grootste social medium platformen op dit moment. Steeds meer gebruikers lijken het dan ook belangrijk te vinden om zo veel mogelijk volgers te krijgen, maar hoe doe je dit? Wij vertellen het je met vijf manieren om meer Instagram volgers te krijgen.

  Misschien denk je bij jezelf: "waarom zijn volgers op Instagram zo belangrijk?" Het antwoord is vrij simpel: sociale media zijn een steeds belangrijker onderdeel van ons leven. Met name platformen als Instagram worden dagelijks ontzettend veel gebruikt. Of iemand nou meer volgers wil om zich beter te voelen over zichzelf, of omdat diegene wil dat zijn of haar bedrijf meer naamsbekendheid krijgt, iedereen heeft zijn eigen reden om meer volgers op Instagram te willen. Het aantal volgers laten groeien gaat alleen niet zomaar, je moet er wat werk voor doen.

  5. Plaats foto's op het juiste tijdstip

  Onze eerste tip is ook gelijk een erg belangrijke: plaats foto's op het juiste tijdstip. Verschillende studies op het gebied van social media beweren dat het posten op bepaalde tijden beter werkt dan op andere tijden. Scan je volgers, wat is je doelgroep en wanneer zijn zij actief op Instagram? Veel mensen zitten bijvoorbeeld 's ochtends vroeg tussen 6:00 uur en 8:00 uur op hun telefoon, voordat zij naar hun werk of opleiding gaan. Ook na etenstijd tussen 19:00 uur en 22:00 uur zijn tijden waarop mensen erg actief zijn op social media.

  Door foto's op het juiste tijdstip te plaatsen, zien meer mensen je bericht in een kortere tijdsperiode. Verder is het belangrijk om te weten dat je niet elke dag hoeft te posten. Door elke dag veel foto's achter elkaar te plaatsen daalt het aantal volgers. Zolang je regelmatig (maar niet teveel) je gezicht laat zien op Instagram, zal je zien dat je aantal volgers geleidelijk zal stijgen.

  4. Edit je foto's

  De volgende tip om meer Instagram volgers te krijgen is het editen van foto's. Instagram staat in het teken van de laatste trends op veel verschillende gebieden. Veel mensen zullen misschien denken aan modetrends, maar ook fototrends komen regelmatig terug op het platform. Om de zoveel weken/maanden zijn er andere filters trending, zoals bijvoorbeeld het bekende dust effect. Dit is een filter met witte vlekjes, waardoor je foto wat ouder lijkt.

  Influencers, modellen en bedrijven gebruiken meestal apps om hun foto’s "Insta Proof" te maken. Het juiste filter kan een foto maken of juist verpesten. Apps als Afterlight, VSCO, Lightroom en Facetune zijn aan te raden als je je feed op elkaar wil afstemmen en je foto’s wil verbeteren. Mocht je meer informatie over fotobewerkings apps willen hebben, lees dan ons artikel over de top 10 beste gratis fotoshop apps.

  3. Gebruik hashtags die op dat moment trending zijn

  Ook het gebruiken van hashtags is een manier om het aantal Instagram volgers te vergroten. Door hashtags te gebruiken zullen meer mensen je foto vinden. Als mensen op Instagram zoeken op een specifiek onderwerp met een bepaalde hashtag, komen ze bij jouw post terecht.

  De kunst bij het gebruiken van hashtags is om weer te kijken naar trends. Het is onnodig om honderd hashtags te gebruiken, want dit kan mensen afschrikken of irriteren. Het is niet zo handig om zelf hashtags te verzinnen, aangezien minder mensen daarop zoeken. Gebruik hierom alleen hashtags die populair zijn en bij je onderwerp passen.

  2. Zorg ervoor dat je account openbaar is

  Je kent het wel, je wil even op iemand zijn Instagram-account kijken, maar helaas: hij of zij heeft een privé-account. Als je meer volgers wil, is een goede stap om je account openbaar te maken. Mensen zullen sneller een openbaar account dan een privé-account volgen.

  Ook ben je sneller te vinden, wat later weer meer volgers kan opleveren. Zoals we hiervoor besproken vinden mensen je via hashtags, dus als je je account openbaar zet en de juiste hashtags gebruikt zou je in een korte periode al gauw wat volgers erbij kunnen krijgen.

  1. Kies een thema om meer Instagram volgers te krijgen

  De laatste tip om meer Instagram volgers te krijgen is ook erg belangrijk: kies een thema. Door je foto's in een bepaald thema te houden, word je totale Instagram-feed fijner om naar te kijken. Thema's kunnen op veel verschillende manieren. Veel bekende influencers gebruiken thema's door middel van kleuren, contrasten en filters.

  Toch blijft het hier niet bij, want je kunt ook je hele feed vol met foto's zetten van portretten of juist alleen landschappen. Zo blijft je feed uniek en van jou, maar is er een rode draad te vinden en is het fijn om naar te kijken.

  Ben je op zoek naar leuke Instagram accounts om te volgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Lees vooral ons artikel over de beste Instagram accounts om te volgen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.