Max Verstappen in F1 2017? Hoe wij hem willen zien!

  Inmiddels is Max Verstappen begonnen aan zijn derde jaar in de Formule 1. In deze 3 jaar heeft Verstappen zijn sporen in de sport al verdiend. Ook in de game is Verstappen weer van de partij. Soms moet je dromen! Wij geven vijf concepten hoe wij Max Verstappen in F1 2017 willen zien.

  Afgelopen weekend liet Max Verstappen zich in de Grand-Prix van Australië zich van zijn beste kant zien. Ondanks hij niet de beste auto van het veld heeft, maakte hij het Lewis Hamilton knap lastig door zijn sterke verdedigingsacties. Door deze acties kwam Hamilton Verstappen niet voorbij, waardoor hij veel tijd verloor en uiteindelijk ook de race.

  Verstappen valt bijna elke race op in positieve zin. Hij is een van de smaakmakers van de Formule 1 geworden, zowel op de baan als daarbuiten. Wij geven 5 concepten van modes waarin wij Max Verstappen in F1 2017 willen zien. Deze concepten zijn gebaseerd op andere, bestaande games en na-tuur-lijk gaat dit niet gebeuren. Maar soms moet je durven dromen.

  Max Verstappen in F1 2017 als in FIFA

  De carrièremodus in FIFA staat garant voor vele uren speelplezier. Ook de journey in FIFA 17 was een leuke toevoeging aan het spel. Uiteraard heeft de serie F1 van Codemasters al een carrièremodus waarin jij zelf een personage aanmaakt dat vervolgens in de Formule 1 strijdt om de winst. Dit kan veel uitgebreider en gericht op Max Verstappen.

  Max Verstappen begon zijn carrière namelijk in de kartsport. Toen hij vier jaar oud was mocht hij van zijn vader ( Oud-Formule 1 coureur Jos Verstappen) al plaatsnemen in een kart. Toen hij zeven jaar oud was mocht hij meedoen aan een Belgisch kampioenschap. Hij won deze gelijk in zijn eerste jaar.

  De kartcarrière van Verstappen was dus enorm succesvol. Door deze goede resultaten mocht hij meedoen in de Formule 3 klasse. Hierin maakte hij grote indruk en wekte hij de interesse van Red Bull. Hij werd direct in het juniorprogramma van Red Bull geplaatst.

  Deze rit naar de Formule 1 toe zou prima in een game passen. Een Max Verstappen carrieremodus zoals die van The Journey in Fifa zou daarom erg populair zijn. In deze modus moet de speler als Max proberen de interesse te wekken van Red Bull, door net als Max, bijna alles te winnen wat er te winnen valt.

  Met tussenfilmpjes en mechanics zoals in The Journey, kan dit concept haast niet falen. De speler heeft grote invloeden op het verhaal door zijn of haar acties in de races. Het werkte al in Fifa, dus waarom zou dit voor Max Verstappen in F1 2017 niet werken?

  Max Verstappen in F1 2017 als in Motorsport Manager

  In de vorige F1 games kon de speler in quick races al in de huid van Verstappen kruipen en zelf gaan racen. Wat nog niet in de F1 games is gedaan, is het besturen van het team rondom Verstappen.

  In een raceteam gebeurt veel. Zo zijn er uiteraard de mensen in de fabriek, die Max Verstappen een zo snel mogelijk auto proberen te geven. Ook moet de strategie voor de race worden berekend en Verstappen van advies wordem voorzien tijdens de races.

  De strategie achter de Formule 1 wordt nog maar in weinig games getoond. Toch is de strategie enorm belangrijk voor een coureur als Verstappen. Door in de game de rol van engineer van Verstappen aan te nemen, komt er een heel ander soort gameplay aan de orde.

  In de game moet de speler als engineer Verstappen van advies voorzien en het team aansturen om bijvoorbeeld de juiste banden op het juiste moment klaar te zetten. Het doel is om Verstappen naar de overwinning te loodsen om hem zo als kampioen van de Formule 1 te kronen.

  Max Verstappen in F1 2017 als in Minecraft

  Minecraft en Formule 1 is misschien niet de eerste combinatie waar je aan zou denken. Toch zou een combinatie best kunnen werken en dan vooral bij het creëren van circuits.

  Sommige circuits op de kalender van de Formule 1 zijn namelijk nogal saai. Er zitten weinig mogelijkheden voor coureurs als Max Verstappen om in te halen. Uiteraard doet dit voor het spektakel weinig goed.

  Daarom zou het mooi zijn als spelers zelf de mogelijkheid zouden krijgen om een mooie baan te maken. Uiteraard moet met veel zaken rekening worden gehouden bij het creëren van een baan.

  Zo moet er genoeg afwisseling van bochten in de lay-out zijn. Verder moeten er bochten komen waar de coureurs met een uitremactie een plaatsje kunnen opschuiven, maar ook snelle bochten waar alleen coureurs met durf een inhaalpoging wagen.

  In ons concept zou de racebaan worden beoordeeld door Max Verstappen op basis van fun, afwisseling en mogelijkheid tot inhalen. Wanneer de baan is goedgekeurd, kan er natuurlijk op geraced worden.

  Deze mode van Max Verstappen in F1 2017 zou veel extra afwisseling naar de game brengen.

  MiniDrivers

  Max Verstappen in F1 2017 als in Telltale

  De Formule 1 games tot nu toe draaien veel om het racen zelf. Alleen draait het leven van Max Verstappen niet alleen maar om de races zelf. Ook rondom de race gebeurt genoeg in zijn leven.

  Daarom past het concept van Telltale games goed hierop. De speler bestuurt in de game Verstappen en maakt keuzes die invloed hebben op de relaties en reacties van mensen om hem heen.

  Een voorbeeldje dan? Zo kan Max op een bepaald punt in zijn carrière ervoor kiezen om het aanbod van Red Bull te aanvaarden of af te slaan. Wat de echte Max heeft gekozen spreek natuurlijk voor zich, maar wat voor mogelijkheden biedt de andere optie?

  De races van Verstappen hebben ook grote invloed op het verhaal. Verpruts jij de quick-time events waardoor je onverhoopt in de muur belandt? Dan is jouw team natuurlijk niet blij met je. Zeg je in een interview iets slechts over je teambaas, dan staat hij de volgende dag op jouw stoep om verhaal te halen.

  Alles wat je doet heeft invloed in dit concept. Je krijgt de mogelijkheid om jouw eigen carrière van Max Verstappen vorm te geven. Daarom zou dit voor Max Verstappen in F1 2017 een vette toevoeging zijn.

  Max Verstappen in F1 2017 als in Mario Kart

  Een grote kracht van Max Verstappen zijn de inhaalsacties waarmee hij vriend en vijand telkens weer weet te verbazen. Deze inhaalsmanoevres zouden best tot zijn recht komen in een racer zoals Mario Kart.

  Enkele jaren geleden werd al een Mario Kart kloon genaamd F1 Race Stars gemaakt. Deze game was niet erg succesvol zoals in onze review te lezen valt. Het concept achter de game is wel nog steeds tof.

  Formule 1 wordt nog wel eens als saai bestempeld. Er gebeurt te weinig, volgens haters. Nou, in een racegame gebaseerd op Mario Kart gebeurt genoeg om het interessant te maken.

  De spectaculaire acties van Verstappen zouden in een Mario Kart game nog spectaculairder worden. Ook casual gamers kunnen zo plezier hebben met een game waarin Verstappen schittert.

  Dit was onze lijst van concepten hoe wij Max Verstappen in F1 2017 zouden willen zien. Op welke manier zouden jullie Max Verstappen in F1 2017 willen zien? Laat het ons weten in de reacties.

  F1 2017

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.