Maffe Maandag - Week 24

Article
maandag, 13 juni 2011 om 18:00
xgn google image
Een maandag zonder wekker. Wat een luxe. Wellicht geldt dit voor de meeste mensen hier. Het is Tweede Pinksterdag. Voor de gelovigen onder ons: het is inderdaad Pinksteren. Voor de hipsters: het is Pinkpop. Voor de mensen: het is maandag. Voor de XGN’ers: het is Maffe Maandag!
En het is de maandag na een zeer drukke week. De Electronic Entertainment Expo, kortweg de E3, werd gehouden. Veel aankondigingen, onthullingen en dergelijke. Hierdoor werd het grappige en maffe nieuws een beetje verscholen, maar dat maakt het juist uitdagender voor de schrijver van dit artikel. Ikzelf dus. Het was een grote uitdaging, maar toch gaat deze Maffe Maandag nog over de E3. Gelukkig past het wel in het kader van de Maffe Maandag.
Helaas was ik zelf niet in Los Angeles. Ik zat op mijn luie reet hier. Ja, hier. Hier op deze stoel. Een stoel waar je urenlang op kunt zitten. Dat moet dan ook, aangezien een schrijver wel erg lang achter zijn computer moet zitten om mensen blij te maken met woorden. Dat probeer je, al lukt dat niet altijd. Dan maak je eens een opmerking over de PVV en krijg je vervolgens een mail van een boze PVV’er, die dreigt het artikel naar Geert Wilders zelf te sturen.
Maar Geert Wilders is ook niet in Los Angeles en heeft dus geen goodies gehaald. Goodies, ja, dat is toch wel iets wat je erg graag wil meenemen vanuit de E3. Het is een trend geworden. Terecht ook, want de E3 en vele andere evenementen geven vaak hele toffe goodies weg. Denk maar aan een faceplate, een heel tof shirt, en dergelijke. Maar ja, wat nou als je er geen fan van bent en een tas vol hebt met allerlei goodies?
Dan zet je het op Marktplaats, of in dit geval op eBay. Succes hebben deze mensen zeker, want het levert geld op. Veel geld. Maar ook als liefhebber heb je hier veel aan. Veel exclusieve goodies zijn op eBay te koop en die wil je natuurlijk niet missen. Terwijl je nu naar de linkerkant van je bureau kijkt, en ziet dat je Mario collectie mokken nog de Princess Peach mok mist, dan word je blij van deze bijdrage aan de Maffe Maandag. Eindelijk, die ene mok vinden.
Motion Controls voor de Xbox 360 bestonden al voor het tijdperk Kinect
Eigenlijk wilde ik een mooie intro schrijven, maar ik kom er nu achter dat de bovenstaande titel de langste titel is die de Maffe Maandag ooit heeft gehad. Dat jullie het even weten. Het laat ook veel los, ik weet het. Maar toch hoop ik met deze titel aandacht te hebben getrokken. Het is immers geen actieve kop, maar wel een goede, denk ik.
Maar ja, als je in het leven niet verder komt dan enkel indruk maken met je kop, dan doe je iets fouts. Inderdaad, beter kun je gewoon heel erg lenig en sportief zijn en op YouTube filmpjes plaatsen van hoe stoer je bent. Dat is ook stoer. Ik bedoel dit overigens niet sarcastisch. Wekelijks kijk ik wel eens met open mond naar een filmpje, waar een gespierde jongen of een bloedmooie dame iets knaps doet. Ja, dat maakt mij gelukkig.
Dus ook Azo maakt mij gelukkig. Aah, zo! Een stoere jongen die heel erg goed in Martial Arts is. Zo heeft hij een eigen Youtube kanaal waar hij bijvoorbeeld mensen leert hoe je een ‘2-step Wallflip’ doet, of laat hij zien hoe je zogenaamd over water kunt lopen. Dat soort dingen. Deze keer laat hij zien dat je Kinect niet nodig hebt om in beweging te blijven.
Juist, een Xbox 360 controller is namelijk ook genoeg. En dat laat hij hieronder zien. Ik zeg, tof! Ik zeg, doe het ook thuis! Je moet dan wel in een open ruimte zijn, anders sla je heel veel dingen kapot. Oh en ja, als je het serieus doet, neem het dan ook even op. Dan verschijn je een keer in de Maffe Maandag.