Maffe Maandag - Week 20

Article
maandag, 16 mei 2011 om 18:00
xgn google image
Deze jongen is brak. Blij. Moe. Vrolijk. En daar is uiteraard een reden voor. Niet dat de eenden noodles van de Albert Heijn, mét chilipoeder, zo lekker waren, maar iets totaal anders. Het is namelijk weer tijd voor de Maffe Maandag!
Dat is echter niet de reden waarom deze jongen momenteel de gelukkigste op aarde is. Ik weet nog niet of ik het zou moeten vertellen, want ik wil mijn reputatie bij de Tukkers hoog houden. Toch hoop ik dat de sportieve supporters van FC Twente enigszins de vreugde van deze Ajacied kan begrijpen. Het is een mooie week. Ajax is kampioen. Feest!
Tot zover het subjectieve gedeelte van deze Maffe Maandag. Het is belangrijk om bij de les te blijven. Daarom weer eens tijd voor wat mafs. Nou, het mafste nieuws is al uitgebreid in het nieuws geweest: PlayStation Network is weer terug. Dat is pas maf! Gelukkig is dat niet het enige wat er allemaal is gebeurd in de game-industrie.
Neem nou het volgende. Iets heel ergs. Iets waar je je blijdschap ineens inruilt voor haat. Nou ja, haat, gewoon boosheid. Je kunt je erover opwinden, maar eigenlijk kun je er zelf niets aan doen. Dat soort nieuws is nooit leuk. Vooral als je het zelf overkomt. Dat je als FC Twente supporter eigenlijk niets kunt doen aan het feit dat de Tukkers niet kampioen zijn geworden.
Ho! Daar begin ik weer. Bij de les blijven. Kom op. Het gaat over Michael Suhy uit Rochester, in de Verenigde Staten van Amerika. Een zeven jarig jongetje die zeker blij is met zijn leven, omdat hij in een bezit is van een mooie Nintendo DS. Daar kan hij mooi mee spelen. Het is ook één van de weinige dingen waar hij veel plezier aan beleeft, omdat hij aan de ziekte MD lijdt.
MD is een erfelijke spierziekte die helaas niet mild is. Denk aan aantasting aan het hart, het zenuwstelsel, noem maar op. Niet de ziekte die je graag wil hebben, om het zo simpel te zeggen. Maar ja, gelukkig vindt Michael zijn geluk en vreugde bij zijn Nintendo DS. Die zou hij liever niet kwijt willen raken.
Helaas heeft niet iedereen dat door. De zus van Michael heeft het uitgemaakt met haar vriendje, maar heeft wel samen met hem een kind gekregen. Dus ja, de vader wil wel eens zijn kind zien. Op een normale dag kwam hij weer eens op bezoek, en bij het binnenkomen van het huis zag hij de Nintendo DS. Ze hebben dat daar bij familie Suhy wel geweten. Het vriendje, die Derrick Durant heet, heeft de hele dag met de handheld gespeeld.
Toen hij klaar was, ging hij weer weg. Met de Nintendo DS. Weg. Verdwenen. Michael wist niet wat hem overkwam. Al snel kwam de familie erachter dat Derrick de DS heeft gestolen en vervolgens ‘m heeft verkocht aan GameStop voor dertig dollar. Zó, dat is veel zeg! Alle bankovervallers kunnen maar beter stoppen met hun werk, want een Nintendo DS stelen is veel leuker.
Gelukkig is Derrick snel gesnapt en dus moet hij binnenkort voor de rechter verschijnen. Waarschijnlijk zal hij niet vrijgesproken worden, aangezien er enorm veel bewijs tegen hem is. Wensen we hem sterkte met zijn stoere, heldhaftige en barmhartige daad? Nee.
Angry Birds in Spanje
Nee, Angry Birds krijgt niet opnieuw een uitbreiding. Alsjeblieft niet zeg, die game is al genoeg uitgemolken. Doe mij maar Angry Birds als kermisattractie. Dat je na het ballen gooien gelijk door mag naar de Angry Birds tent. Ja, dat lijkt me wat. En dan zo’n gigantische knuffel winnen, waarmee je drie uur lang ’s avonds met je ouders trots mag rondlopen. Dat soort dingen. Die zijn leuk. Nou, de Deutsche Telekom en ontwikkelaar Rovio hebben zoiets bedacht.
Geen kermisattractie, maar wel Angry Birds in het echt. Hoewel al in het verleden vaak genoeg de game is nagedaan, is deze zeer professioneel gedaan. Uiteraard is er meer geld voor zoiets creatiefs beschikbaar, aangezien er een sponsor aanwezig is. Het vond allemaal plaats in de Spaanse stad Terrassa.
En hoe. Het was een waar spektakel. Dat denk je. Als je het filmpje helemaal bekijkt valt het toch enigszins tegen, maar het idee is leuk. Jofel, kan er mee door. Iets waarmee je de originaliteitsprijs bij Ter Land, Ter Zee en in de Lucht wint. Of toch niet? Vind je het toch spetterend? Nou, laat mij dat even weten dan. Dan weet ik dat weer voor de volgende keer.