Maffe Maandag - Week 18

Article
maandag, 02 mei 2011 om 18:00
xgn google image
Vorige week was het Pasen, en vandaag is het… 2 mei! Twee dagen na Koninginnedag. De dag dat je weer aan het werk moet of dat je niet naar school hoeft vanwege de vakantie. De dag dat je kater eindelijk is verdwenen. Oftewel; een hele mooie maandag.
En eigenlijk pleit ik ervoor om van deze mooie maandag officieel te laten bekronen als een maffe maandag. Net als alle andere maandagen. Dat maandag geen maandag meer heet, maar ‘maffe maandag’. Maar ja, hoe krijg je dat zo ver? Eerst lobbyen om ervoor te zorgen dat het op de politieke agenda komt, en het dan in de Tweede Kamer bespreken. Met Mark Rutte discussiëren. En daarna op Pownews komen om vervolgens door Rutger uitgelachen te worden. Ja, ik zie dat wel zitten.
Zolang het doel maar bereikt wordt. Dat is het allerbelangrijkste. Ook in het leven. Ook in de liefde. Als je de liefde van je leven hebt gevonden, dan wil je met haar trouwen. Een gezin stichten. Ruzie maken over de kleur van het aanrecht. Een eindje rijden met de auto zodat je even van je vrouw af bent. Dat soort dingen. Dat is liefde. Dat geldt ook voor Ben.
En onze Ben heeft een liefde voor games. Voor Borderlands in het bijzonder. Hij vindt die robot ‘Claptrap’ ook zo grappig. Zo enig. Dat hij nog thuis om elf uur zit te gniffelen op z’n bank. Terwijl zijn vriendin al in bed ligt. Zijn vriendin, ook de liefde van zijn leven. Eigenlijk wil hij met haar trouwen. Maar hoe? Hoe kun je haar, op een originele wijze, ten huwelijk vragen? Door naar het tankstation te gaan en daar voor haar op de knieën gaan?
Ik heb zelf mijn eigen idee over hoe ik mijn aanstaande vrouw ten huwelijk wil vragen. Maar dat is hier niet relevant. Het is aan Ben. En hij is slim. Ben heeft de hulp van Gearbox Software, ontwikkelaar van Borderlands, gevraagd. En Gearbox is aan de slag gegaan. Ze hebben een filmpje gemaakt, een geweldig filmpje. Met daarin natuurlijk het huwelijksaanzoek. En hoe het afloopt? Dat zie je hieronder. Props voor Gearbox!
Mario en Portal gaan iets té goed samen
En dan over naar het volgende. Mag ik alvast zeggen dat vandaag ‘creativiteit’ het toverwoord is? Ja, dat mag ik zeggen. Waar Ben van het vorige item zijn creativiteit overliet aan de mannen bij Gearbox, is er nu iemand die zelf gewoon erg creatief bezig geweest. Nee, niet weer een huwelijksaanzoek. Ook al kun je uit de titel enigszins afleiden dat Mario en Portal op één of andere manier met elkaar zijn getrouwd; het heeft niets met een huwelijk te maken.
Maar wel met een mix, een smeltkroes. Eén van de door mij gehate vragen is ‘hoe zou het zijn als’? Met de nadruk op ‘als’. Er is geen als. Als er een als was, dan was de wereld een stuk eenvoudiger geweest. Dan kon je nog terugkomen op dat andere als. Of ervan uitgaan dat ‘als’ alsnog later komt. Het klinkt allemaal filosofisch, maar denk er eens goed na. Weer een levensles deze week.
Genoeg levenslessen, we gaan het weer over creativiteit hebben. De creativiteit van Dorkly Bits. Nee, dat is niet de naam van een zeker persoon. Het is de naam van een website die al eerder grappige, creatieve filmpjes die wat met games te hebben maakt. En deze keer heeft de creatieveling wat gedaan met de vraag: “hoe zou het zijn als Mario en Portal met elkaar gemixt zal worden?”.
Nou, het antwoord zie je in het onderstaande filmpje. Het leven wordt voor Mario namelijk dankzij Portal een stuk makkelijker. Minder uitdagend. Minder boeiend. Gewoon saai. Daar word je toch niet blij van? Enfin, ook al is het niet bijzonder knap gemaakt; het geeft mij het idee om de man achter het filmpje aan te moedigen. Ik wil namelijk meer zien. Metal Gear Solid in combinatie met Boom Blox. Dat wil ik zien. Daarom deze oproep, en de reclame voor zijn filmpje. Hopelijk maakt 'ie er in het vervolg meer van.

Populair Nieuws

Laatste Reacties