Maffe Maandag - Presidentenstrijd en Borderlands 2 in oud jasje

Article
maandag, 17 september 2012 om 20:53
xgn google image
Vorige week was inderdaad de laatste zomerdag. Het is nu grimmiger, kouder en minder aantrekkelijk weer geworden. Dat is jammer. Maar niet getreurd; nu word je juist niet meer aangemoedigd om naar buiten te gaan. Je hoeft niet meer te zonnen. Je hoeft niet meer vrijwillig te gaan voetballen. Elk nadeel heeft z’n voordeel dus! En het mooie is dat het vandaag ook nog eens Maffe Maandag is.
Alles in het leven komt uiteindelijk goed. Het optimisme laat dat toch weer zien. Elk nadeel die je in je leven tegenkomt zul je makkelijk kunnen relativeren met een voordeel. Of nou ja, het tijdperk 1940-1945 bracht geen voordelen met zich mee maar goed. Of! Het heeft er wel voor gezorgd dat sindsdien kleine oorlogen haast niet meer zouden gebeuren en dat landen steeds meer met elkaar zouden samenwerken.
Dus ja, aan alles zit een voordeel. Ook aan deze Maffe Maandag. Twee mooie video’s vandaag. Ja, voor het eerst sinds tijden weer twee filmpjes. Laat ik beginnen met iets heel leuks. Iets wat ik persoonlijk heel leuk vind. Dat heeft z’n eigen reden. Sinds begin dit studiejaar ben ik bezig met de specialisatie Amerika, met de Amerikaanse verkiezingen in het vooruitzicht. Daarom ga ik dan ook eind oktober naar de Verenigde Staten, om daar verslag te doen van die verkiezingen.
Het is echter bijzonder hard werk, maar tijdens het zoeken en lezen van nieuws over de twee presidentskandidaten – Barack Obama en Mitt Romney – ben ik iets heel leuks tegengekomen. Iets wat ook erg veel met games te maken heeft. Het is een gevecht. Een gevecht met autotune. Een gevecht waar de argumenten tellen. Bekijk het hieronder. En misschien vind je het niet leuk omdat je er niet al te veel in hebt verdiept, maar het is en blijft Obama, hè.
Borderlands 2 in oud jasje
Met de release van Borderlands 2 in aantocht, en ook nog eens een geweldig achtergrond op onze site, kan de week al niet meer stuk. Aankomende vrijdag kunnen wij co-op spelers intens gelukkig aan de slag met het tweede deel. En ja, dat is geweldig. Ik heb ‘m al binnen, en samen met mijn huisgenoot hebben we vandaag ons eerst uurtje gehad. Het is fantastisch.
Maar daar ga ik het niet over hebben vanavond! Op het moment van schrijven wordt ook de recensie van Borderlands 2 door mijn lieftallige collega Rox getypt, dus dat betekent dat je ‘m zeer waarschijnlijk morgen op de site kunt spotten. Mooi toch? Ja, inderdaad. Om dat feitje te vieren, heb ik een speciale video voor je.
Net als een paar weken geleden heb ik hier weer een game die in een oud jasje wordt gestoken. En dat is leuk. In dit geval Borderlands 2 dus. Hij is leuk gedaan. Want ja, Borderlands 2 had allang in de jaren tachtig gemaakt kunnen worden. Kijk, en geniet.