Maffe Maandag - GTA V trailer nagemaakt in GTA IV en een glazen controller

Article
maandag, 26 november 2012 om 19:00
xgn google image
Het is bijna december! De tijd vliegt. Inmiddels zijn we achter de schermen al een tijd bezig met het terugblikken, met daarbij uiteraard de ontzettende populaire XGN Game Awards. Het belooft weer wat mooi te worden. Ik ga zelf nog niet terugblikken, dat doe ik pas bij de laatste Maffe Maandag van het jaar. Een jaar met hoogte- en dieptepunten, maar daarover kom ik later nog op terug. Laten we eerst lekker genieten nog, van de laatste Maffe Maandagen van dit jaar. En of we kunnen genieten!
Sinterklaas komt er bijna aan en daarom ga ik bij de Maffe Maandag niets met de goedheiligman doen. Volgende week ook niet, denk ik. Nee, daar is het nog immers geen tijd voor. Tenzij één van jullie de komende week iets met Sinterklaas en games doet wat zó grappig is, dat het de Nederlandse pers en dergelijke haalt. Dan wil ik je vast wel meenemen, hoor. Maar nu dus niet.
Of leeft het bij jou nog zo erg? Bij mij niet echt. Ik heb nul keer een schoen gezet, al heb ik bij mijn vriendin wel een keer stiekem wat in haar schoen geplaatst. Een aardige persoon, dat ben ik wel. Uiteraard volgde al snel de self-five (een high-five naar jezelf), en ik wist dat het leven mooi was. Dat gevoel kreeg ik ook bij het verzamelen van de twee items die ik voor deze editie van de Maffe Maandag wil gebruiken. Dat het allemaal wel goed zit.
Ik kwam namelijk het volgende tegen. Lekker op YouTube, lekker doorzoeken en 'hatseflats', ik vond iets. Iets met Grand Theft Auto, het spel wat ik al sinds mijn kleuterjaren in mijn hart koester. Met overtuiging. Een liefde die onafscheidelijk is. Want geef toe: GTA stelt je nooit, maar dan ook nooit teleur. Het is een spel dat de mens gelukkig maakt. Het grappige is dat ik GTA IV nog even ging spelen nadat ik naar New York was geweest. En ja, dat maakt je weer gelukkig.
Er komt een nieuwe aan. Godzijdank. En volgens mij heeft 95% zin in dat spel. En heeft 95% van de lezers genoten van GTA IV. Dus ja, waarom kan ik geen twee vliegen in één klap slaan? Letterlijk. Een beetje dan. Het zit namelijk zo: wat krijg je als je de trailer van GTA V in GTA IV verwerkt? Inderdaad, een heus spektakel. En dat wil ik met jullie delen. Hieronder staat het. Aanschouw het.
Een tof afscheidscadeau
Mocht ik later een belangrijke baan krijgen in de journalistiek, dan wil ik bij mijn vertrek (ja, daar fantaseer ik graag over) wel graag een heel tof cadeau. Een heel tof afscheidscadeau. Eentje dat ik elke dag wil aanraken. Wrijven. Afstoffen. Ja, zoiets wil ik. Ik weet nog niet wat ik wil, maar de werkgever mag wel iets origineels bedenken. Zo lang het maar origineel is. Gek op originele dingen.
Daarom ben ik jaloers op de Jeff Rubenstein, de PR-man van Sony Amerika. Hij heeft gewoon verdomme een glazen PlayStation 3 controller gekregen. Eentje die er gewoon zwaar mooi uitziet. Het jammere is dat deze glazen controller niet als een echte controller te gebruiken is, maar hij staat wel mooi op een willekeurige IKEA kast.
En het is ook niet te gebruiken als glas om uit te drinken. Maar dat boeit niet! Niet alles hoeft nuttig te zijn. Sommige dingen kunnen in hun passieve modus al mooi zijn. Zoals deze controller, dus. Bekijk het maar hieronder. Misschien wist jij een nóg beter afscheidscadeau, maar dat moet je dan wel laten weten. Eentje voor mij is ook aardig, hoor.