LittleBIGPlanet - Wat maakt jou zo geweldig?

Article
maandag, 23 juni 2014 om 22:00
xgn google image
LittleBIGPLanet 3 is in aantocht en je kunt er alles over lezen in onze te gekke preview. De knotsgekke Sackboy neemt je weer mee naar een groots platform-avontuur waarin bijna alles mogelijk is. In deze special geven wij aan waarom LittleBIGPlanet zo ongekend populair is.
De markante Sackboy verovert de harten van vele gamers over de hele wereld en het aantal levels voor de game lijkt wel oneindig. De platformpuzzelgame van Media Molecule zag het levenslicht in oktober 2008 en kwam als exclusieve titel uit voor de PlayStation 3.
Meteen werd LittleBIGPlanet een grote hit, maar wat maakt de game zo gewild onder de Sony fanboys en girls? In totaal kent de franchise vier hoofdgames en er is een vijfde in de maak. Daarnaast telt LittleBIGPlanet nog eens drie spin-offs. De populariteit is niet gedaald en daarom komt XGN met vijf redenen waarom de game zo geweldig is.
6831

5. Fatsoenlijke online gamers

Voor een doorgewinterde MMO-gamer moet de volgende situatie vast wel bekend voorkomen. Mensen om je heen zitten gebruik te maken van cheats of werken je helemaal tegen in wat jij wilt doen. In LittleBIGPlanet heb je tenminste fatsoenlijke online spelers. Je beleeft samen de grootse lol door diverse levels te verkennen.
6834

4. Een mix van alles

Aan variatie geen gebrek in LittleBIGPlanet 2. Het genre platform kreeg een breder begrip met de komst van LBP. De ontwikkelaar noemde het zelf voortaan een platform voor gamers. Naast de puzzelelementen kan je voortaan ook racen of vechten tegen je vijanden. Het spel is eigenlijk een mix van allerlei genres.
6835

3. De geliefde Sackboy

Sackboy kan bijna als het gezicht voor de PlayStation van Sony worden beschouwd. Fans smelten vooral weg bij de emoties die Sackboy kan tonen. Vrolijk, verdrietig en boos kijken behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je jouw Sackboy helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Geef hem andere kleuren of probeer nieuwe kledingstukken uit en maak hem uniek.
6836

2. Sublieme co-op

Samenwerken in een spel zorgt weleens voor wat chaos op het speelscherm. Er zijn spellen op de markt waarbij je zelf het leven van elkaar zuur kunt maken als je in de co-op modus speelt, doordat je elkaar al-tijd in de weg loopt. Dit kun je bijvoorbeeld zien in Super Mario Bros. Wii waar de multiplayer niet optimaal was.
In LittleBIGPlanet is het een totaal ander verhaal. Jullie werken samen door een level heen en beleven beide enkel en alleen plezier. Je kunt het voor elkaar moeilijk verpesten en dat maakt de co-op zoveel leuker dan wanneer je per ongeluk iemand de dood in jaagt. Al moet je wel het tempo van je mede-spelers bij kunnen benen, anders loopt het alsnog verkeerd af. Gelukkig respawn je al weer snel!
6837

1. Eindeloze creativiteit in LittleBIGPlanet

Misschien heb je LittleBIGPlanet al voorbij zien komen in de special over de beste level editor games. Er is namelijk een goeie reden waarom het spel in die special zit. De game kent namelijk een level editor. Hiermee kun je jouw eigen levels maken en allerlei elementen erin stoppen.
Als klapper op de vuurpijl heb je de mogelijkheid om je eigen gemaakte levels te delen met de rest van de wereld. Collectief bevat LittleBIGPlanet daarom miljoenen levels en daar zitten ook de levels bij uit vorige delen. Stop je creativiteit in de level editor en maak jouw eigen puzzelavontuur moeilijker, uitdagender of spectaculairder. Alles is mogelijk, zolang je er genoeg tijd in stopt.