LEGO Dimensions multiplayer - De modi uitgelegd

Article
woensdag, 31 augustus 2016 om 13:02
xgn google image
Op gamescom stond de beursvloer op springen van alle gewelddadige games die er te spelen waren. Voor de mensen die niet fan zijn van al dat realistische vechten, maar het alsnog graag tegen elkaar opnemen, was er een vriendelijkere manier om strijden. De LEGO Dimensions multiplayer zit er aan te komen en dat belooft een kindvriendelijke strijd te worden!
LEGO Dimensions krijgt dit jaar al zijn tweede generatie figuren. Onder andere het A-team en Harry Potter worden vanaf september speelbaar in de vierkante dimensie. Naast de toevoeging van deze nieuwe pakketten aan speelplezier, komt er ook een LEGO Dimensions multiplayer die spelers in staat stelt om met de koddige personages het tegen elkaar op te nemen.

Dit is LEGO Dimensions multiplayer

De officiële naam van de LEGO Dimensions multiplayer is de battlemode. Deze kan geactiveerd worden vanuit de nieuwe packs die er aan zitten te komen. Spelers kunnen het met vier mensen tegen elkaar opnemen, waarbij het vormen van teams mogelijk is. Mocht je niemand hebben om het mee te spelen, is dat ook geen probleem, aangezien de computer dan de tegenstanders aanstuurt.
De LEGO Dimensions multiplayer kent, voor zover wij tijdens de gamescom gezien hebben, een drietal aan modi. De koddige competitieve speltypes komen dan ook met voor ieder wat wils, met een uitleg op de volgende pagina's.
97000

1. Capture the Flag

De eerste van de spelmodus die wij onder de knoppen kregen, was het klassieke capture the flag. Als je andere multiplayer games hebt gespeeld, dan komt dit speltype je wellicht bekend voor. Het doel is namelijk om elkaars vlaggen te stelen en naar je eigen basis te brengen om wat punten te scoren! Iedere speler krijgt hierbij een eigen basis en vlag die met het leven verdedigd moeten worden!
Het gaat nog geen eitje worden om je vijanden te slim af te zijn. Zo speelden wij op de Adventure Time map, waar een hoop gevaren te vinden waren. Het was mogelijk om je eigen kanonnen aan te schaffen, in valkuilen te vallen en elkaar van kant te maken met de LEGO-poppetjes. Ook kan je gebruik maken van power-ups waarmee je bijvoorbeeld je tegenstanders hulpeloos in de lucht laat zweven.
97002

2. Objectives

Ook in het tweede speltype, objectives, kan je aan de slag met power-ups om elkaar het leven zuur te maken. Dat is ook wel nodig, want de taak van deze spelmodus is om elkaar te slim af te zijn. Iedereen krijgt een eigen doel dat nagestreefd moet worden om punten te behalen. Wie de meeste punten verkrijgt of als eerste het limiet bereikt, wint de game.
Er zijn met objectives een hoop verschillende doelen te behalen. Zo moet je de ene keer nopjes blijven verzamelen terwijl je de andere keer weer aan de slag moet om iemand op te jagen. Ook het verslaan van computer gestuurde mannetjes speelt een grote rol. De afwisseling van deze spelmodus zorgt er in ieder geval voor dat er genoeg te strijden én te lachen valt.
97006

3. Tic-Tac Boom

De laatste modus die er tijdens gamescom voorbij gekomen is, is Tic-Tac Boom. In dit speltype neem je het wederom tegen elkaar op, maar dit keer slaat de tijdsdruk toe. Zo is het de bedoeling om met een bom ervoor te zorgen dat je andere spelers opblaast. Ben je niet snel genoeg, dan eindig je zelf in één grote explosie.
Van dit laatste speltype is nog niet veel getoond, maar net zoals bij de andere modi geldt dat zowel de oude als nieuwe personages gebruikt kunnen worden. De content van de LEGO Dimensions multiplayer is uit te breiden door additionele packs aan te schaffen. Elke toevoeging zorgt er namelijk voor dat een heel nieuwe arena voor je open gaat!
LEGO Dimensions kwam vorig jaar al uit, maar is sindsdien constant aangevuld met nieuwe packs. Vanaf komende maand kunnen we dus nog meer doen in de game, want dan komt de multiplayer uit. Meer weten over LEGO Dimensions? Neem dan onze review door.