iPad Mini 3, Air 2, Mac Mini, 5K-Retina - wat vinden wij?

Article
vrijdag, 17 oktober 2014 om 17:41
xgn google image
Gisteravond ontplofte het internet nadat Apple allerlei nieuwe producten onthulde. Twee niewe iPads, een Mac met 5K beeldscherm en dan ook nog een Mac Mini. Leuk en aardig allemaal, maar is het de moeite waard om aan te schaffen. We doen een rondje op de redactie.

Willem

Nou, ik koop sowieso geen computers van Apple. Voor mijn gevoel zijn ze overpriced en daar bovenop vind ik het heerlijk om aan m'n PC te werken; openschroeven, nieuw videokaartje erin, enzovoorts, enzovoorts. Dus daarmee is de Mac 5K-Retina en de Mac Mini sowieso al uitgesloten.
De Apple Watch daarentegen zie ik zeker wel zitten. Ik heb nu al een iPod Nano Touch Mini om m'n pols zitten, maar zo'n Apple Watch lijkt me wel echt tof. Vooral nu er van de continuiteit zo'n belangrijk punt wordt gemaakt. Verder ga ik niét upgraden naar iOS 8.1, omdat ik iOS 7 gejailbreaked heb, en als ik upgrade moet ik dat hele proces weer door, en daar komt bij dat mij 8GB toestelletje al bijna vol zit. Die 1,1 GB van iOS 8 past dus niet meer.

Rick

Voor de Apple liefhebbers zal het waarschijnlijk toch weer een reden zijn om hun huidige apparatuur in te ruilen, maar ik val niet onder dat groepje. Zelf heb ik nog steeds geen iPad, maar misschien ga ik er door de aankondigingen van gisteren wel eentje aanschaffen. Dan moet Apple echter wel met één van de betere iPads ooit komen.

Jelle

Ik vind het er allemaal mooi uitzien, maar daar blijft het ook bij. Ik heb geen behoefte aan een iPad en al helemaal niet aan een Mac. Gamen op zo'n computer is namelijk een ramp, dus dat gaat 'm sowieso niet worden. Mocht ik ooit nog een keer een tablet gaan halen, dan overweeg ik misschien wel een iPad, aangezien ik nu al erg tevreden ben met mijn iPhone. Dus: Apple-producten de moeite waard om te kopen? Ik vind van niet. De kwaliteit is altijd goed, maar niet zó goed dat het opweegt tegen die belachelijk hoge prijzen.

Theo

Daar kan ik heel kort over zijn: Nee. Apple producten zijn leuk, maar (bijna) nooit compatible met andere dingen. Dat geldt ook voor deze producten en daarom vind ik het sowieso niet de moeite om hier honderden euro's tegenaan te gooien. Daarbij is Apple volgens eigen zeggen innovatief, maar dat zie ik niet echt in de specs van de nieuwe producten terug. Dit, op de wifi-chip na dan. Waarschijnlijk is ook dit dus weer veel te duur spul voor wat je krijgt.

Rox

Nee, totaal niet de moeite waard. Ik heb nog geen iPad en heb nooit het idee gehad dat ik dat nodig heb. De laatste tijd heb ik wel steeds meer drang naar zo'n ding, dat ik denk: 'Goh, zou wel handig zijn in de trein.' Of: 'Goh, leuker om daar bepaalde games op te spelen, zoals de Rayman titels en het net verschenen Skylanders.'
Punt is wel dat ik die Apple krengen super duur vind, dus ik koop liever honderd appels. Nee, even serieus: als ik voor een iPad ga, zou ik liever voor een oude versie gaan. Iets goedkoper en dat de nieuwe varianten dan weer iets beter, dunner et cetera zijn, maakt mij niet zoveel uit. Mijn iPhone 4 heb ik ook al vier jaar; dik prima!

Mariëlle

Of ik de nieuwe iPads de moeite waard vind aan te schaffen? Nou, persoonlijk niet. Ik heb een Microsoft Surface 2 Pro (met optioneel extern toetsenbord) en ik denk niet de nieuwe iPads daaraan kunnen tippen. Dat de toestellen "dunner dan ooit" zijn is ook niet zo aantrekkelijk voor mij. Trouwens, als je dat ding meesleept in een tas zit het alsnog in een drie à vier keer zo dikke beschermhoes.

Populair Nieuws